Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Őnbizalmat növelni mivel lehet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Őnbizalmat növelni mivel lehet?

Figyelt kérdés

Sok dolgot megpróbáltam. Testedzés: Éveken át semmivel nem lett több önbizalmam, mint korábban. Fizetés: Rövid időn belül megdupláztam a fizum, ugyanúgy semmi önbizalmam. Új barátok: nem változatott meg.

Mit kell tenni, hogy növekedjen az önbizalmam?

2019. márc. 8. 20:13
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
0%

Ezzel most nem leszek népszerű, DE:

Azok vagyunk, akik vagyunk. Te az vagy, aki vagy - nem pedig az, akinek hiszed magad. Ez már születésünktől kezdve eldől. A genetikánkban meg van írva, hogy milyen lesz a sorsunk, milyen eredményeket érünk el az emberi fajban.

Béta Botond hiába akar Alfa Aladár lenni, nem fog neki sikerülni. Ha kigyúrja magát, nem lesz alfa, csak kigyúrt béta. Ha gazdag lesz, nem lesz alfa, csak gazdag béta.

Emlékszek az egyetemen egy srácra. Már az első pár másodpercben tudtam róla, hogy biztosan ő az egész karnak az alfahímje. Olyan genetikája volt, hogy már attól izmosodott, ha felemelt egy gémkapcsot. Nem volt a klasszikus értelemben helyes, de az arcvonásai meg az egész karakteréből egyszerűen áradt az alfaság. Rögtön meg lehetett róla állapítani, hogy ő a csoportban a domináns hím. Persze sütött róla a magabiztosság, az önbizalom, és ösztönösen ő volt mindig a középpontja a figyelemnek. A csajok ránéztek, kb. egyből nedvesedtek rá.

Persze az egész karon a csajok felét végigszúrta. Mindenki tudta róla ezt, de mégis újabb és újabb csajok is aláfeküdtek.

Sose erőltette meg magát, de az életben is sikeres lett.

(Iszonyatosan irigy voltam rá mindig is, és valószínűleg örömmel töltene el, ha megtudnám, hogy meghalt, baleset érte vagy valamilyen súlyos betegsége van.)

Mi, az emberi faj példányai így működünk. Hiába a tudomány és a civilizáció, az ösztöneinkben kényszert érzünk rá, hogy az evolúció által alfának minősített egyedeit automatikusan kiemeljük magunk közül. A természet mindenkinek adott egy leosztást, amin nem tudunk változtatni. Mi emberállatok pedig ösztönösen igyekszünk megfelelni az evolúció szabályainak. Ha valaki nem elégedett a neki ítélt pozíciójával a hierarchiában, a többi egyén rögtön megtámadja. Mert zavart kelt bennük, ha valaki fel akarna lázadni az ösztönök diktálta törvények ellen.

Épp ezért nekem az a véleményem, hogy bár lehet próbálkozni az önfejlesztéssel meg mindennel, csak ebből a szempontból fölösleges. Talán segíthet némi eredményt elérni, a felszínt jobbá tenni. De önmagadat nem tudod megváltoztatni. Mert az evolúció által neked ítélt lényegi önmagad olyan adottság, amely ellen nem lehet küzdeni. Mint ahogy egy hal sem fog kijönni a vízből és tüdőt növeszteni.

Mit kell tenni, hogy növekedjen az önbizalmad?

SEMMIT. Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy. Fogadd el az emberi faj hierarchiájában neked ítélt helyet.

Mert az vagy aki vagy.

2019. márc. 9. 10:10
 22/41 Diavolino44 ***** válasza:

Az baj, hogy nem érted, hogyan működik az agyad. Azért javasolják az onismeretet, mert azáltal, hogy jobban ismered magad úgy sikeres tudsz lenni.

Miért jó a 100 visszautasitas. Azért, mert azzal lefog omlani az EGO-d.

Neki állsz, 1-2-3-4-5 szor. Először csak picit rossz kedved lesz, aztán szépen lassan ez elkezd fokozódni. Ha azt mondod 5 nálad az elég. Akkor nálad az az a szám amitől indulna a poklod. Az a fájdalom, amin túl kell jutni, ezt nem lehet megúszni. Ha abba hagyod ötnél, akkor szépen megnyugatatod az Egó-dat, hogy ez csak egy rossz nap volt. Nyugi lesz elég kifogás, s semmit nem fogsz tanulni ebből.

Mint mindenhol itt is örvény-effektus van. A szar érzés fokozodik, majd eljön az a pont, mikor már nem fog érdekelni.

Gyanítom, soha nem mentél meg oda 5 csajhoz egyhuzamba, max 1-2. Ha teljesen normálisan mész oda hozzájuk, is max 2-3 mondat után lekoptatni. S nem kell különösebb oka legyen. Csak épp, van barátja, nincs kedve ismerkedni, vár valakire, zavarban van, barátaival szeretne tölteni az estet. Máris meg van az 5 elutasítás, s mehetsz oda te akármilyen normálisan.

2019. márc. 9. 12:10
 23/41 Diavolino44 ***** válasza:

#21 a viselkedés, az egy tanult folyamat semmi köze az evolúciónak és a genetikanak hozza.

Az ismerősöd, azért szúrta végig a fel szakot, mert már az elejétől megtanulta, hogy o sikeres, s minél több tapasztalata van annál inkább lesz önbizalma. S ha esetleg nem jön össze egy csaj majd lesz egy másik aki viszont összejön. A pozitív tapasztalatok pedig adnak egyfajta biztonságot a folyamatban.

Volt egy ismerősöm aki mesélte,hogy nem értette mi van ebben az országban a lányokkal. Mert o felnőtt egy helyen ott a csajok jöttek hozza, sose volt gondja. De itt kb levegőnek nézik. S egyre ment el az önbizalma. Aztán rájöttem, hogy abban az országban neki volt egy kialakult szociális hálója, s ott képviselt egy státuszt, amit itt újra fel kell építenie, hogy ugyanazt a sikert elérje.

2019. márc. 9. 12:18
 24/41 anonim ***** válasza:
0%

23-as ez akkora bullshitparádé, amit itt összehordtál, hogy bele sem kezdek a megcáfolásába.

Ha te szerinted nem létezik az evolúció, ösztönök és a többi, ha szerinted ezek a tényezők nem játszanak szerepet a vonzalomban és a kapcsolatok kialakulásában, akkor egyszerűen kár erőltetni ezt a témát.

2019. márc. 9. 15:13
 25/41 A kérdező kommentje:
20: Úgy dupláztam meg, hogy 4 éven belül háromszor váltottam munkahelyet. Egyébként pont ez a bajom, hogy 32 évesen már nem csak barátkozni szeretnék. Világ életemben voltak barátaim, köztük nők is. De soha semmi romantikusat nem akartak tőlem. Nem tudom, hogyan kellene randizni, vagy egyáltalán párkapcsolatban élni, hiszen sosem próbáltam. Online társkeresőkön sosem kaptam választ, vagy egyáltalán semmit, egy beszélgetést sem tudtam ott összehozni, nem hogy randit. Élőben pedig "lehetünk haverok" ami a legtöbb volt eddig. Mindig azt mondják, a nők az önbizalommal rendelkező férfit keresik. De az mégis miből jön? Sikerélményekből kellene jöjjön, nem? Ez a 22 -es csapdája.
2019. márc. 9. 15:52
 26/41 Diavolino44 ***** válasza:

#24 márpedig szívesen olvasnám a cafolatodat, bár gondolom, azok is olyan habok meg lekvár lenne mint az előző kommented.

Olvass utána az evolúciós biologianak, s akkor egy kicsit másképpen fogod megítélni a dolgot. ;)

2019. márc. 10. 10:57
 27/41 anonim ***** válasza:

Elég nevetséges, hogy nekem javaslod, hogy olvassak utána az evolúció, biológia és pszichológia témaköröknek. Rengeteget olvastam már a témakörben, illetve tanulmányoztam. Elhiheted, ha mondok valamit, azt nem a gyakori kérdések oldalának hablatyaira alapozom, hanem alapos, és mindenre kiterjedő olvasmányélményekre, hiteles megbízható forrásokból.

"Az ismerősöd, azért szúrta végig a fel szakot, mert már az elejétől megtanulta, hogy o sikeres, s minél több tapasztalata van annál inkább lesz önbizalma."

Na ez kapásból úgy baromság, ahogy van. Azért lett sikeres, MERT már úgy nőtt fel gyerekkorától kezdve, hogy folyamatosan kapta a megerősítéseket a női nemtől. Természetes adottságainak köszönhetően alfahímnek született, és az ezzel járó külső megerősítések olyan személyiséggé nevelték, aki ösztönösen alfahímként viselkedik.

Nem kellett neki tanulnia semmit, sem az önbizalomról sem semmi másról. Ez számára olyan természetes, mint a levegő. Ezeknek az emberpéldányoknak semmilyen erőfeszítést nem kellett tenniük, hogy elérjék a sikereket. Az náluk előre meghatározott, genetikailag elrendelt dolog. Az ilyenekben eleve fel sem merül, hogy kudarcot vallanának a csajozásban. Elvégre hát miért is merülne, hiszen sohasem ismerték meg a kudarc érzését?!

Mit is akarsz még, hogy pontosan megcáfoljak?

Az én állításom: A genetika, az ösztönök döntően meghatározzák egy ember sorsát az életben. Az evolúciós leosztás erősebb mindenfajta önfejlesztésnél. A nők vonzalmának kiváltásáért lehet törekedni, ugyanakkor alapvető változást nem tudunk elérni, mivel azok a természet által meghatározottak. És ami fontosabb:

Minél idősebb valaki, annál kevésbé tud magán változtatni.

2019. márc. 10. 16:07
 28/41 anonim ***** válasza:
Komolyan mondom,fordulj orvoshoz!Ez már nem önbizalom hiány,ha a sikerélményeidet egyszerűen figyelmen kívül hagyod!
2019. márc. 11. 19:57
 29/41 Diavolino44 ***** válasza:

Haha nah ez tok jó habos-babos sütemény volt újra.

Nincs olyan, hogy valaki alfának születik. Kapásból tudok mutatni egy jó maréknyi férfit, akik vagy jokepuek, vagy kívannak gyúrva, s egyszerűen sikertelenek a nőknél, vagy csak minimális sikerük van.

Mert viselkedésben nem “alfak”. Azért mert alfának lenni nem genetika kérdése. Viselkedésforma kérdése. Ami viszont fejleszthető.

S csak úgy kíváncsiságból, jelolj már meg pár szerzőt akiknek a könyveire alapozod ezeket a “habokat”. Szívesen utánaolvasnek.

2019. márc. 11. 23:00
 30/41 anonim ***** válasza:

Mivel én biztosan nem fogom megváltoztatni a véleményemet és valószínűleg te sem, ezért nincs értelme a további vitának, ezért fölösleges könyveket ajánlanom. Bizonyára te hatalmas alfa kan vagy, akiért olvadnak a csajok - elvégre szerinted ez mind tanulható, és az adottságoknak semmi köze hozzá. Gondolom most is két menet között jöttél fel kommentálni.

Komolyan, nem is értem amúgy, hogy lehet ennyire vaknak lenni az ösztönök és a genetika felé...

Na jó alfaság-tanulást?

2019. márc. 12. 06:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!