Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mik a legjellemzőbb társkeresési nehézségek és elvárások? Miket tanácsolnátok?
Nemekre szétbontva, szerintetek mik a leggyakoribb/legnagyobb problémák, a mikbe az emberek botlanak? Milyen elvárások vannak a nemekkel szemben? Ti személy szerint milyen elvárásokba és nehézségekbe ütköztetek? Mik azok a nehézségek/elvárások, amik szerintetek nem léteznek, de sokan hangoztatják őket?
És milyen tanácsokat adnátok nemekre bontva a társkereséshez, ha valaki sikertelen?
#19. Nem szeretek írni, csak élő szóban ritkán adódik lehetőségem beszélgetni, így leírom. Jelenleg van kapcsolatom (távkapcsolat még), most eü okokból nem tudtunk találkozni egy ideje, online, meg gyakran kerülgetjük egymást a beosztásom miatt. Hajaz a levelezésre :'(
32/f
Amúgy ha úgy anblokk okot kéne írnom a nehézségekre, azok ( egyes esetekben) a baromi magas elvárások. ( ezek pár év sikertelenseg/ kudarc alatt lejjebb adódnak azért....pl. “ legyen szexis, szendén szüzies, de egy féktelen vadmacska az ágyban , okos, szép - mit szép, gyönyörű-, az se árt, ha örököl egy 40 milliós házat ....” így indul. Aztán 5-10-15 ...év múlva már elég lesz, ha tud mosni, főzni , takarítani :D)
+ az EQ teljes vagy részleges hiánya. ( lekicsinylik, pedig nagyon fontos)
Na jó. A gulyásleves a második legjobb dolog a világon. ;D Megígértem Ágnyeszkának egy kérdés alatt, hogy ma epés megjegyzéseimmel alaposan megkínzok mindenkit. Dolgoztam, megyek aludni, csak ezt még meg szerettem volna írni nektek, mert megtetszett a kérdés. :)
32/f
Elvárás: ne igyon alkoholt, ne dohányozzon, ne legyen bulizós
legyen őszinte, megbízható, szeresse az állatokat, képes legyen ellátni magát, eltarítani maga után, dolgozzon
Van párom, akire illik is a leírás.. a volt munkahelyemen találkoztunk.
Netes társkeresést régebben próbáltam, de csak unalom űzés szinten. Nem találkoztam élőben senkivel se aki rám írt. 90%-uk a 2-3 soros adatlapomat se tudta elolvasni.
Annyira jó hogy a nők itt abszolút nem látnak rá a kérdésre.
>KÉRDÉS<
"Szerintetek mik a legjellemzőbb >TÁRSKERESÉSI< nehézségek és elvárások?"
Ha tehetném pirossal félövér aláhúzott betűtípusban ki is emelném a társkeresési szót.
Miért fontos ez? Miért nem a kérdésre válaszolnak itt már 3. oldal hosszan a női válaszolók?
Lássuk miket írnak: Legyen hűséges, legyen családcentrikus, szeressen a természetben lenni, legyen bejelentett munkája, legyen megbízható, képes legyen ellátni magát.
Ezek NEM az ismerkedési, társkeresési fázisban fognak kiderülni.
A válaszoló nők itt leírták a női agy paleomammalia régiójában 50 millió éve működő ösztöneit, igényeit.
A hím egyed legyen a sikeres családalapításhoz megfelelő fittséggel rendelkező, környezetében legyen alfa egyedre jellemző, ugyanakkor a közös együttélés feltételei is legyenek meg. Ez tök szuper, ezek egy együttélésben alapvetőek, mint a kenyérben a kovász, de NEM az ismerkedési fázisban felismerhető, felmérhető tulajdonságok.
Hogyan látja kívülről egy nő rólam, hogy van munkám, odafigyelek arra hogy zöldség-gyümölcs minimum két naponta, szeretek hegyekben túrázni, soha nem csaltam meg, de még csak meginogni se inogtam ex párom mellett, és nagyon rendezetten tartom otthon a konyhát. Ez mi a kénköves fenéből látszik?
A pasik ezért aggatják tele magukat mindenféle külsőségekkel, mint ilyen olyan márkás karóra, meg nagy autó, meg hasonlók.
Mi az üzenete pl egy márkás órának?
Egyrészt: Az illetőnek van elég anyagi háttere erre (mondhatni a saját életén belül elég domináns, hisz elnyomott kis béta egyednek lenni annyit tesz az emberi társadalomban hogy kihasznált alkalmazott vagy).
Másodszor: Pontosság, precizitás, kötelezettségek. ezt sugallja a Freudi tudattalanban egy óra látványa.
A pasik maximum ilyesmikkel tudnak bármit is közölni a nők felé, mert azok (ahogy a válaszok is mutatják) egyszerűen igényekben átugranak az ismerkedő fázison, ami a nulladik lépcső, és máris az érett kapcsolat fázisban felmerülő igényeikkel szűrik a pasikat, ami kb az 5. lépcső.
Ez így egy életképtelen játszma, amiben tényleg a vakszerencse dönt.
Szóval kedves dupla X kromoszóma szerelvénnyel rendelkező fajtársak: Kéretik következetesen haladni, és nem a tetővel kezdeni a házat, hanem az alapoknál.
A pasik nem azt kifogásolják, hogy elvárásaitok közt van, hogy ne k#rjunk fűvel fával, vagy hogy legyen munkánk, vagy otthon mi is meg tudjunk főzni egy zöldbab főzeléket egy párkapcsolaton belül. Nem ez a baj. Az a baj, hogy ezt kb nem lehet kimutatni ismerkedéskor. Ismerkedéskor TE (Mindenki személy szerint) CSAK annyit látsz belőlem, hogy hogy nézek ki, és milyen stílusban szólok hozzád.
Nem látsz rá az anyagi helyzetemre (egy munkanélkülinek is lehet nagyon f#sza 3 éves szövetkabátja, meg elegáns órája még egy 2 évvel ezelőtti szülinapjáról), nem látsz rá a szabadidős életemre, nem látsz rá a viselkedésemre a közvetlen környezetemben.
Az életem 0,1%-ára látsz rá.
Ezért mondják azt a pasik (jogosan) hogy kb tényleg a dobókocka dönt hogy egy nőnél mi lesz nyerő, mi nem, mert nem tudjuk hogyan dolgozza fel az első 2 mikroszekundumban keltett benyomását rólunk ha megszólítjuk (mi=férfiak).
És pontosan a nők irreális nulladikról rögtön az ötödikre való ugrási kényszere az, ami kitermelte a Béjenwés tahókat, akik azt hiszik hogy egy túlcsicsázott Rolexszal és egy kocsi kulccsal már nyert ügyük lehet. Ezek nyilván nem gyakori jelenségek, archetípusok. Ez amit leírtam a nagypofájú alfa archetípusa.
Jellemzője hogy a nőket tönkreteszi egy kapcsolatban, traumatizálja, és tucatjával keletkeznek utánuk olyan lányok, akik 22 évesen olyasmiket irkálnak GYIK-ra hogy "Én nem akarok párkapcsolatot, jó egyedül, hisz egy pasi csak tönkretenne".
Nyilván nem szép az áldozat hibáztatás, de ilyenkor érdemes elgondolkodni, hogy a kevésbé harsány, kevésbé nagypofájú műmájerkedő pseudo-alfák helyett lehet hogy a szolidabb srácokra kellene helyezni a fókuszt, és az ismerkedésnél lejjebb szállítani a 4 soros preferencia listát.
-Legyen ápolt, legyen tisztelettudó abban az első 2-3 percben amíg egyáltalán megszólít és közli mi célból jött, és ennyi.
Én is kérem gulyásleveses kollegához hasonlóan a nullát.
kedves 25-ös! S neked arról mi a véleményed, hogy kb.félév ismerkedés után, mikor odafigyelsz rá, leírsz dolgokat neki ,( magadról) ha rádír , válaszolsz, humoros vagy vele, kommkunikatív....na erre betesz a " d.gni jó lesz" kategóriába s így is viselkedik veled.
S amikor - mert te közben megkedveled a hüjét- te csak igazodni akarsz és belemégy a szexkapcsiba, te leszel a végén hp, mert rájössz, hogy baromira nem ezt érdemled. Főleg hogy neked fontos volt.Nem érdekelte se a személyiségem, se a humorom, se a gondolataim, semmi.
Még mielött taliztunk már a "szex"dobozban voltam,onnan mássz ki ügyesen, pláne hogy egy mélyérzésü, kedves, érzékeny ember vagy.
Úgyhogy nem csak a nőknél van ilyen.
Nekem is voltak elvárásaim amiket a társkeresés előtt konkrétan megfogalmaztam hogy abból nem engedek.
Találkoztam egy nővel aki az összes elvárásom borította, egyiknek sem felelt meg.
Már 3 éve együtt vagyunk, jobban szeretem mint az elején.
Ez tök jó kérdés. :) Igaz, kicsit sokat kérdezel, de párra megpróbálok válaszolni.
Férfiak felé: (barátnőkből, ismerősökből meg magamból kiindulva) fontos, hogy érdekelje őket valóban az adott nő, de ez ne essen át társfüggőségbe. (Sajnos sokszor azt vesszük észre, hogy a pasiknak minden mindegy, csak lyuk legyen, ergó semmi különleges nincs abban, hogy minket választott, és ennél nincs kiábrándítóbb. Ezt a netes ismerkedés csak erősíti.)
Szeretünk kicsit felnézni a pasikra, amit hát egyre ritkábban lehet (mamahotel, félbehagyott egyetem, számítógépes játékok, mint fő hobbi).
Fontos lenne, hogy néha szeressen kimozdulni (minimum kétheti-havi szinten), ne csak a lakáson belül bámuljuk egymás pofáját. Nyilván, ha már egy első randit sem képes megszervezni, az árulkodó jel, hogy ilyen lesz a folytatás is.
A problémákat meg tudjuk beszélni, ne az legyen a reakció a problémafelvetésre, hogy eltűnik/nem válaszol fészen, stb.)
Nők felé: (saját és ismerősök tapasztalata alapján) nőnek nézzen ki (ha hosszú a hajad és nincs rajtad 10 kg-nál több plusz, akkor legalább szexre bevállalható vagy, by the way, sokaknál a kg sem visszatartó erő).
Amivel én szívok: legtöbb esetben (mondjuk 10-ből 9-szer) azt érzem, hogy az illető egyáltalán nem akar megismerni, és tényleg azt érzem, hogy ennyi erővel a szomszéd Rozika is lehetnék, semmi nem változna. A nők, ha kiválasztanak valakit, az a férfi részére megtiszteltetés, mert azt jelenti, hogy valamiben jobb volt, mint a konkurencia, illetve teljesített egy bizonyos szintet, a férfiak, ha kiválasztanak valakit, akkor az jön le, hogy ő volt az első, aki szóba állt vele.
Félreértés ne legyen, az nem rossz dolog, hogy nincsenek teljesíthetetlen elvárások, de azért az jól esne, ha valami szűrő lenne néha. Párkapcsolatban is kb. az egyetlen dolog, amit kértek tőlem, az az volt, hogy nyírassam le a p.naszőrömet. Azért az jobban esett volna, ha az lett volna az elvárás, hogy "asszony, jó lenne, ha jobban produkálnál az oskolában, mert ég a pofám miattad, vagy jó lenne, ha lenne valami értékelhető hobbid".
Na jó, egyszerűsítsük le az egybitesek számára is.
A legalapvetőbb, legjellemzőbb társkeresési nehézség általánosságban mondjuk egy társkeresőn, hogy sokan nem veszik figyelembe, hogy mi van a másik ember adatlapján, az elvárás pedig szerintem azok részéről, akik kitöltik, minimálisan az volna, hogy mások olvassák már el és vegyék figyelembe, és ne kelljen magyarázkodni annak, aki valamelyik szűrőn kiesik, hogy bizonyos dolgokból miért nem engedünk.
Ha engem zavar a dohányzás, nem fogok engedni belőle, ha nem akarok egy generációnyi korkülönbséggel ismerkedni, akkor nem fogok, hiába próbál a másik fél győzködni, meg dedós módjára nyaggatni, hogy de hát miért, felesleges köröket spórolunk meg azzal, ha tiszteletben tartjuk a másik fél szempontjait, és ha nem passzolunk, hiszti helyett megyünk tovább, és keresünk olyat, akivel passzolunk.
Nem tudom, férfiak is tapasztalnak-e ilyet nőktől, én nőként igen, és más nőktől is hallottam már ilyen problémát, meg itt is nem egyszer olvastam már, tehát ezt jellemzőnek tekintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!