Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mik a legjellemzőbb társkeresési nehézségek és elvárások? Miket tanácsolnátok?
Nemekre szétbontva, szerintetek mik a leggyakoribb/legnagyobb problémák, a mikbe az emberek botlanak? Milyen elvárások vannak a nemekkel szemben? Ti személy szerint milyen elvárásokba és nehézségekbe ütköztetek? Mik azok a nehézségek/elvárások, amik szerintetek nem léteznek, de sokan hangoztatják őket?
És milyen tanácsokat adnátok nemekre bontva a társkereséshez, ha valaki sikertelen?
Ha az alkalmi azt jelenti, hogy ünnepekkor egy kis koccintásnyira, meg télen egy kis forralt bor, az nem tilos.
Nőkkel szemben: legyen intelligensebb, mint egy darab sült krumpli, legyen elviselhető személyisége, vegye ki a részét a házimunkából.
Férfiakkal szemben: legyen magas, jóképű, kigyúrt, költsön minél többet a nőre, hordja kocsival mindenhova, vigye el nyaralni, legyen saját lakása.
Nagyjából ugyanannyian felelnek meg mindkét nemből ezeknek az elvárásoknak.
Ui. mivel nem voltak barátaim akikkel elhárhattam volna bárhová is, így neten kerestem párt.
Sok pasi régebben szex miatt írt rám, én meg nem ezt kerestem. 23 évesen ismertem meg a jelenlegi páromat. Kis időbe telt, de egymásra találtunk.
Fú basszus, ezekről könyveket lehetne írni. Akarok én erre ingujjat feltűrve 0%-ot kapni ? Férfi oldalon probléma lenne, ha nem akarnék, ezért megkísérlem, így talán egyel kevesebb. Az egyszerűség kedvéért a nőkre hegyezem ki a cerkát, heteróként ez talán még egy bocsánatos bűn. A gyengébbek kedvéért szögezzük le "nők"=nők akikkel érdemben valaha dolgom volt. A férfi oldal, az jelen írásban vonatkozzon csak rám. Amikről írok leginkább kapcsolati jellegű dolgok lesznek, mivel csajt/barátnőt szerezni baromi egyszerű...de, de, igen, annak idején én is azt hittem, hogy nem az, de kiderült, hogy mint a százasszög...kijönni, békességben élni egymás mellett/egymással a nehezebb eddigi tapasztalataim szerint.
Legnagyobb problémák amikbe én ütköztem ismerkedés és kapcsolat során, ismerkedéstől haladva a kapcsolat, majd az elköteleződés felé:
-félelem/bizalmatlanság/"potyautas" : Barátnőktől, cosmoból, feminista kiáltványokból, ksh statisztikákból kiragadott rémtörténetekből táplálkozó bizalmatlanság, hogy a férfiak ilyenek vagy olyanok, holott 1 azaz egy darab xy-ról (rólam) van csak szó, engem kéne "mérlegre tenni", hiszen azzal az előre egyáltalán nem aljas megfontolásból megyek oda ismerkedni/írok rá az illetőre. Lányok, qrvára véssétek bele a szemgödrötök felső traktusába, hogy "Ez nem szerződés, hanem a hitelbírálat. Hitel folyósítás, a hitelképesség pozitív elbírálása után történik.", olvassátok, mielőtt az altáji lafatyolásotok okozta kéj fixálja erre a szövegre a tekintetetek, mert bizony könnyen ki lehet így fogni rossz adósokat, ügyeskedőket és csalókat. Mi a hitelbírálat ? Ismerjétek meg a másikat. Ez egy hatalmi pozíció ? Nem az, mivel a törlesztőből éltek, melyet a folyósításból ösztönzött növekedésből kaptok vissza. Ez nem alá-fölé, hanem mellé rendelt felállás. Ne bazírozzatok a másik megváltoztatására, szinte biztos, hogy nem fog menni. Nem kell félni senkitől, hanem a körülményeket kell körültekintően alakítani...randi nyilvános helyen, stb, nem kell rettegni a baltás gyilkostól. A potyautasok a múlt azon sérelmei (ha van ilyen), amit botor módon nem hagytok önismereti, identitásotokat alkotó tapasztalatokká szelídülni és úgy ismerkedtek. Mire gondolok ez alatt ? "Csak ne legyen olyan, mint az exem/exeim/apám/anyám stb" Lányok. Ahogy a sorolt emberekből egy van, ahogy belőletek és a jelöltekből is, senki azaz SENKI nem lesz olyan egyrészt, másrészt magasról tesz rá mindenki rajtatok kívül, hogy mit nem akartok, éppen azt akarom megtudni, hogy mit akartok, adott esetben a hipotetikus tőlem, aminek tessék örülni, mert ez nem egy rossz dolog, sőt.
Ezzel el is érkeztünk a következő ponthoz. Önismeret.
-"Én tudom mit akarok.": Nem, nem tudja, igazából fingja sincs, vagy valami felfoghatatlan okból próbál taktikázni. Visszacsatolva a vésetekhez a hitelbírálatos alá tessék bevésni "Amit akarok, az nem biztos, hogy csupán annak az ellentéte annak, amit nem akarok." Tudnod kell, mikor akarsz eljegyzést/esküvőt, mikor akarod, gyereket, mikor, hányat, milyet, mennyi szexet, hogyan szereted, há' menjünk nyaralni, hányszor, házunk/lakásunk/albérletünk legyen, mennyi privát szférát akarsz, milyen szerepet akarsz a családban stb. Ez nem korai, ez nem "creepy", senki sem hülye, mindenki tudja, hogy nem holnap lesz meg minden egyben, hanem, ha jól alakulnak a dolgok köztünk. Ti se játsszátok a hülyét, ne rettegjetek, ez csak annyit jelent, hogy "ecsém/bélyby, ez a tervem, és ha úgy van, akkor veled". Akinek ez korai, creepy, megafaxom, megasztár, az menjen az édesanyjához, ő ezeket feltétel nélküli szeretete által megihletve bizton elfogadja. Az "ehe/ja/őőő/izé/háááát" kezdetű válaszok, nemleges válaszok. Fiúk/lányok, ez egy NEM. Itt a búcsú ideje. Megjegyzem nem zárójelesen, a férfiaknak is van tervezetük, ezt is meg kell hallgatni, pozitív elbírálás esetén pedig nektek is ebben aktívan és lelkesen közreműködni.
Ez elég kellemetlen, de ezen túl kell esni. Különben jön a kapcsolati rész problematikája.
-hisztik-->nem kapod, amiben nem állapodtatok meg
-"megmutatta az igazi arcát"/meg kellett volna nézni
-szexmániás...Lányok. Ha a hapsi azt mondja, hogy heti hét, az azt jelenti, hogy 50 éves koráig heti hét veletek vagy nélkületek, onnantól 5 évente ez egyel-kettővel csökken és sajnos csak extrém esetben van kivétel. Ez legyen kizáró ok, ha meggyőződéssel, nem társadalmi megfelelésből mondjátok, "Nem a szex az elsődleges egy kapcsolatban."
-"Szeretlek"-ezt tessék lekommunikálni/ajándékozni/szivességezni/szexelni/simizni naponta és ezen dolgokból minimum 2 legyen kiválasztva (fiúknak is), máskülönben mindenféle baromsággal zaklatjátok a gyk közönségét/szülőket/barátokat/gyóntatótokat/nyuszit és üzletfeleit, hogy "vajh' miért laposodott el a kapcsolatunk?"
-külső/egészség/rekreáció : A gerinchúrosokon megfigyelhető, hogy élettartamukat egészét figyelembe véve két RÖVID szakasz van, ami kifejlődés és a hanyatlás, közte a cicáról, kutyáról, kacsacsőrű emlősről a korát maximum a foga alapján állapíthatjuk meg, ezalatt az idő alatt etalon, gerinchúrosok az emberek is, tessék ehhez tartani. Lányok, nem véletlen írtam a "kacsacsőrű emlőst" :D, oké, nem kell annyira pánikszerűen "magatokra adni" de napi 1-1.5 órát igenis kell szánni önmagunk jó egészségben való megőrzésére, és fiúk ezt nektek is bevésni. Miért ? Mert nem a vasorrú bábát választják a fiúk, hanem a királylányt, ahogy a lányok sem, a göthös bányalovat, hanem a táltos csikót. Sok a munka ? Akkor 1,5 óra. Pajzsmirigy problémák ? Legyen kettő. Köcsög a főnök ? Akkó' 3! Mikor lesz párkapcsolati élet így ? Lehet ezeket együtt emberek.
-Minőségi idő: Itt vannak különbségek, hiszen mindenki másért lelkesedik. A barátnőim annyira nem voltak több napra kempingezősek/nomádulósak, én nem voltam annyira otthonülős, pletyizős/beszélgetős, mégis kivétel nélkül a legfaxább, legmélyebb beszélgetéseink akkor voltak, mikor sétáltunk a tóparton vagy ültünk a tűz mellett és sercegett a szalonna vagy rotyogott a bográcsban valami, aztán hazamentünk. Kicsit mindenki engedett.
-bizalom és jó ízlés: "Elmegyek az ellenkezőnemű barátommal Párizsba nélküled 3 napra nélküledFÉLTÉKENYVAGY?!" Fiúk/lányok, nem próbálgatjuk a másik bizalmát azzal, hogy a jó ízlés határát áthágunk és ezzel megbántjuk a másikat. A bizalom élet-halál szituációkba való, tessenek arra tartalékolni, különben mikor a legnagyobb szükségetek lenne a társatokra, akkor ő sértődötten duzzog a sarokban vagy éppen már 3 éve boldog kapcsolatban él a...nem veletek.
-Ha megtörtént a baj: Emberek vagyunk, hibázunk, néha megbántjuk egymást, kicsinyesek vagy gyarlók vagyunk...bűnösök na! A jó hír, hogy a bűnbocsánat ingyen van, a rossz hír az, hogy kérni kell. Újabb véset a szemgödörbe fiúk/lányok, "A magyarázat nem kérés.". Ha s@ggfej vagy, az olyan, mintha belevágnád a kedvenc konyhakésed a másik combjába. Indulhat a helyzet megmagyarázása a szavak (kés) csűrése, csavarása...50-es IQ felett nem nehéz belátni, hogy ez inkább árt, mint használ és fáj. Kihúzni hogy lehet ? Észreveszem mi történt (belátom, hogy bántottam a másikat) és megragadom a kést (kimondom mivel bántottam) és szépen kihúzom a sebből (visszavonom a szavaim amivel bántottam), majd bevarrom a sebet (bocsánatot kérek érte). Tényleg megéri az "önérzet" és a "büszkeség", hogy pont az vérezzen el miatta, akit szeretünk (talán mindennél jobban) ?
-"Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek." Törölni. Azonnal. Ilyen nincsen párkapcsolatban, nem is volt, nem is lesz, épp most fogyott el.
-Ultimátum. Lásd egyel feljebb. Nincsen ultimátum, lévén férfi és nő mellérendeltségi viszonyban vannak nem alá-fölé rendeltségi viszonyban (hatalmi, hatalom nélküli pozícióban), ezért itt nem létezik.
Talán ezek amiket nagyon sarkalatos pontoknak tartok, lehet van még, de most hirtelen ezek jutnak eszembe építő jelleggel.
Utolsó tippként talán még annyi, hogy kit keresünk. Természetesen puncit. "Én egy erős, független nő vagyok, bármire képes vagyok, amire egy férfi, sőt! Sokan ezt sajnos nem tudják kezelni." Ez pontosan mi is ? Természetesen állítás. Na de mit jelent... "Nézd, ez itt nem e punci, hanem egy fax és még az is előfordulhat, hogy nagyobb is, mint a tiéd. Sokan sajnos ezt nem tudják kezelni." . Lányok. Ha heteroszexuális férfit kerestek komoly kapcsolatra, annak punci. A faxotokkal a kékosztriga bárban, a leszbikus körökben vagy vállalkozókedvű heteroszexuális nőknél házaljatok, hetero férfit ezzel csak bi vagy hetero pillanatotokban fogtok kapni, csak arra az időre, nem kell majd meglepődni. Akinek ilyen van, az vágja le, titkolja el, húzza vissza vagy ahogy mondtam más körökben.
Utolsó véset: "Soha nem értél annyit, mint egy férfi és ha örökké élsz sem lesz ez másképpen." Miért ? Mert mint NŐ vagy végtelenül értékes, ahogy a férfi FÉRFIKÉNT.
Kérem a nullám.
32/f
Társkeresőn az egyik problémám, hogy vannak, akik el sem olvassák, amit az adatlapomon feltüntetek, vagy nem veszik komolyan.
Például nekem szempont, hogy ne dohányozzon a másik, ezt a kiválasztós résznél is feltüntettem, de a leírásban is kiemeltem, rosszul vagyok ettől, a füsttől, a szagtól, amit a dohányzók bőre és ruhája magába szív, szúrja a szemem, szúrja az orrom, nehezíti a légzésemet, fáj a fejem tőle... stb. Zéró tolerancia van, nem számít a gyakoriság, nem számít, hogy milyen típusú, nem számít, hogy elektromos cigaretta, nem számít, hogy épp leszokóban van (ki tudja, meddig tart). A napokban rám írt valaki, aki dohányzik, megírtam neki, hogy nem egymást keressük, aztán visszaírt, hogy talán nem elég jóképű nekem, valahogy elkerülte a figyelmét, hogy a dohányzással van problémám, így megírtam neki, azóta nem reagált, remélem, megértette. De olyan jó lenne, ha elolvasnák és komolyan vennék a leírtakat, ha már szántam rá időt, energiát, és nem csak odahánytam valami sablont vagy üresen hagytam.
#16 os! én rádnyomtam a zöldkezet, mert jókat írsz és vsz. grafomán is vagy :))))
Van egyébként párkapcsolatod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!