Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Nők, ti kezdenétek olyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők, ti kezdenétek olyan pasival, akinek rossz a helyesírása?

Figyelt kérdés
"ijen, velled, töbször" stb és társai...
2018. dec. 17. 08:44
1 2 3
 21/22 3.14159265357989 ***** válasza:

Alapvetően igyekszem ügyelni arra, hogy helyesen írjak (mondjuk nem megy nehezen, jó sulikba jártam és jól ment a nyelvtan is), de nálam is becsúszhatnak hibák. Az elütések, félregépelések nem zavarnak, nálam is becsúsznak.

De amúgy attól függ, milyen szinten rossz a helyesírása az illetőnek. Ha valamilyen bonyolult latin szót ront el, az nem zavar, a példában felsorolt hibák viszont baromi kiábrándítóak, és egyszerűen az "ijen" sorok íróit nem tudom komolyan venni. Főleg, mert nap mint nap értelmes emberekkel vagyok körülvéve, akik írásban is igényesen kommunikálnak, és olyanra nem tudok partnerként tekinteni, akinél az az impresszióm, hogy szellemi szinten nem partnerem (ez nekem nagyon fontos). A fentieken kívül ami még kiborít amúgy, az a -ba/-be, -ban/-ben ragok összekeverése (rendszerint az n betűt hagyják le a végéről), meg az "úgy döntöttünk, hogy megtartsuk ezt a macskát" és társai. Iszonyatosan irritálnak, a falat kaparom tőlük.

Nyilván a diszlexia kivétel (de azért próbálkozzon fejlődni, bár tudom, nem könnyű), ha egyébként értelmes emberről van szó. Ugyanígy ha mondjuk erdélyi, és nem magyarul tanult, szintén teljesen oké, de a szándék itt is fontos, ha folyton ezzel takarózik és semmit sem tesz azért, hogy ragadjon is rá valami, akkor köszönöm szépen, lemondok a lehetőségről. :)

2018. dec. 18. 02:08
 22/22 anonim ***** válasza:
0%
Mennyi álszent... Én szégyellem magamat. Addig utasítják el amíg a rossz helyesírás mellé taszító külső is jár.
2018. dec. 18. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!