Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Valakinek a helyesírása lehet...

Valakinek a helyesírása lehet jó vagy rossz?

Figyelt kérdés

Általában azt mondjuk arra, aki helytelenül ír, hogy "rossz a helyesírása", de ez helyes? Ha nem az, akkor lehet egyéb jelzővel illetni valakinek a helyesírását, például "silány", "szörnyű" stb?

Nem véleményt szeretnék.

2017. nov. 9. 13:07
 1/5 anonim ***** válasza:
56%
Nem ertem mert ne lehetne? Semmi extra nincs abban, ha ,, rossz,, helyett mas szavakat hasznalt, attol a lenyeg ugyan az lesz.
2017. nov. 9. 13:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Silány, szörnyű: Ezek mind szinonimaszavak a "rossz"-ra, szóval semmit nem változtattál velük az eredeti mondaton.
2017. nov. 9. 15:47
 3/5 BringaManó ***** válasza:

Én sem értem, hogy miért ne lehetne rossz. Mire gondolsz?...

(Az hagyján, hogy a kérdést nem értem, de még azt sem, hogy "nem véleményt szeretnél"... Akkor mit?)

2017. nov. 10. 07:31
 4/5 A kérdező kommentje:

Gondolom, már elkéstem a magyarázatokkal.

#1: Lehet, hogy túlfilozófálom, de szerintem vannak olyan főnevek, amiket értelmetlen minőségi jelzőkkel illetni. "Valakinek az helyesírása" nem lehet rossz, egyszerűen a helyesen írás képességének hiánya áll fenn nála. (Tudom, hogy mindig úgy mondjuk, de nem minden általánosan elfogadott dolognak kellene elfogadottnak lennie.)

#2: Igaz, az első válasz megválaszolná a második kérdést is.

#3: Sajnos sokan csak odadobják a véleményüket anélkül, hogy egyáltalán meggondolnák, leellenőriznék.

2017. nov. 15. 07:06
 5/5 BringaManó ***** válasza:
Igen, szerintem túlfilozofálod. Attól, hogy a helyes/nem helyes önmagában ilyen kétállású dolog, attól még valakinek a helyesírása lehet jobb/rosszabb... De hiszen te is tudod, hogy szokták ezt pontozni, értékelni, lehet belőle fejlődni, le lehet szólni a másikét (akkor is, ha a sajátunk se túl jó, mert hát minden relatív... :-) – és ráadásul sosem lehet belőle tökéletesnek lenni! :-) Ha ez utóbbit is elfogadjuk (vagyis hogy senkié sem tökéletes), akkor mindenkiből hiányzik ez a képesség, tehát nincs is értelme ezt méricskélni... meg gyakorolni sem. (Tényleg nincs?)
2017. nov. 15. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!