Hogyan lehet webes felületen valaki tudtára adni udvariasan, hogy ne sértődjön meg, azt, hogy nagyon rossz a helyesírása és lehetne egy kicsit figyelmesebb?
Úgy gondolom, ha valakinek van ideje nagyon hosszú blogokat írni, akkor arra is kéne idejének lennie, hogy megnézze, nem nyomott le egyszerre két billentyűt, nem hagyott ki betűt, és nem azt írta, hogy " nemis ugy gondóltam hanem aszt akartam hogy mennyen arréb a néni a buszon mert nemvolt hej de leginkáb ojanok ameikek haragusznak az iskolásokra"
És ez egy középiskolás, tizenegyedikes blogjából való.
Engem nagyon zavar a rossz helyesírás.
Nyugodtan szólj neki,hogy jobban figyeljen oda,mert helyesírásilag olvashatatlan az írása.
"csak szólnok"?
Lehet, hogy hibás a kéne szó, viszont az nyelvtani hiba, nem helyesírási. Tény, hogy akkor is rossz, de ez származhat abból is, hogy azon a vidéken, ahol én élek, mindenki így beszél. Én sosem szólok senkinek a tájszólás miatt, még akkor sem, ha furcsa vagy esetleg hibás. Pl: evvel, avval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!