Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Van valami mentális problémáto...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van valami mentális problémátok, ami megnehezíti a társkeresést?

Figyelt kérdés
Ha igen, mi? És mit tudtok ellene tenni?
2018. dec. 9. 22:16
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
Igen, most, hogy már képes vagyok (a saját kereteimen belül) normális emberként funkcionálni, érzem a természetesebb módszerek jótékony hatását is, de amikor még nagyon erősen élt bennem a pánik, nem tudtam meglenni szintetikus nyugtatók nélkül.
2018. dec. 11. 01:29
 42/54 A kérdező kommentje:
36: Ááááá... :DDDDD Ez gyilkos volt. :DDD
2018. dec. 11. 01:29
 43/54 A kérdező kommentje:
41: És nem féltél, hogy hozzászokik a szervezeted, és nem tudod abbahagyni? Még szeded? Frontin? Vagy mit kaptál?
2018. dec. 11. 01:31
 44/54 A kérdező kommentje:
35: Ez nagyon félelmetesen hangzik. Orvos diagnosztizálta a betegséged, vagy csak te gondolod ezt magadról? Miben nyilvánul ez meg?
2018. dec. 11. 01:35
 45/54 anonim ***** válasza:
Nálam az OCD olyasmikben nyilvánul meg, mint hogy végig KELL olvasnom háromszor ugyanazt a mondatot, mielőtt továbbhaladnék a szöveggel, a filmekben/sorozatokban is vissza KELL tekernem a jeleneteket legalább egyszer, kényszeresen krákogok/szipogok/tördelem az ujjaimat (mindig valami más). Továbbá késztetést érzek (és egyben félelmet attól, hogy netalán tényleg megteszem), hogy az áram alatt lévő hajszárítóra vizet engedjek, hogy kinyomjam a saját szemem, vagy hogy leborotváljam a hajamat csutkára. Nagyon fura így leírni ezeket. :D
2018. dec. 11. 01:37
 46/54 anonim ***** válasza:

Nem, nem féltem, vagy legalábbis messze nem annyira, mint a hirtelen haláltól, szóval nem nagyon láttam más megoldást. Helexet és Frontint írtak fel amúgy, ebből csak az utóbbit szedem ritkán, mikor nagyon nem akar menni az alvás.

2018. dec. 11. 01:44
 47/54 A kérdező kommentje:

45: Uhh... És hogy tudsz megbékélni ezzel? Nekem egyszer egy sima orvos által felírt gyógyszer + betegség eredményeként kiürült a magnézium a szervezetemből, és emiatt kórházba is kerültem. Én amúgy teljesen "normális" vagyok, de akkor megtapasztalhattam, hogy milyen az, amikor a magnéziumhiány miatt nem normálisan működik az agyad... Hát az valami rettenetes volt. Konkrétan azt éreztem, hogy nem tudom leállítani a gondolataimat, és meg fogok őrülni. Ettől meg rám tört a pánik, rettenetes volt. És ahogy feltöltöttek infúzióval, mintha elvágták volna, újra minden hibátlanul működött bennem. Ennél ijesztőbb élményem sose volt, mint ez.

Nem tudom, én hogy lennék képes megbékélni egy ilyen betegséggel, nagyon nehéz lehet.

2018. dec. 11. 01:49
 48/54 anonim ***** válasza:

Nem estem át azon a tapasztalaton, amelyen te, szóval viszonyítási alappal sajnos nem szolgálhatok, de amit leírtál, ismerős érzés. Mármint a téboly. Mondanám, hogy hozzá lehet szokni idővel, ha rendszeres, de hazudnék, mert egyre rosszabbá válik, amennyiben az ember nem kezelteti, és egy bizonyos ponton túl csak pszichobogyóval lehet.

Na mindegy, nem szeretném, hogy úgy jöjjön le, mintha a kegyetlen világ legnagyobb áldozatának akarnám beállítani magam, úgyhogy hallgatok inkább. Azért jó látni, hogy van még, aki nem nézi le/kezeli ufóként a magamfajtákat, és nem is bagatellizálja el ezeket a gondokat.

2018. dec. 11. 03:53
 49/54 A kérdező kommentje:
Minden tiszteletem a tiéd, hogy ilyen jól tudod ezt lereagálni. A kezelések mennyire hatékonyak az 1-100-as skálán? Mit tud ilyenkor mondani a pszichológus?
2018. dec. 11. 19:16
 50/54 anonim ***** válasza:

Csak azért tűnhet félelmetesnek mert nincsenek meg bennem az érzelmi gátak, hogy mi helyes és mi nem (bár ezeknek a jelentéséről is tudnék vitázni...).

Pont ezért alapból rendkívül racionális vagyok, betartom a törvényeket talán még jobban is mint mások.

Már gyerekként is előkerültek beilleszkedési gondok, ezek miatt küldtek szakemberhez, ő állapította meg.

Akkoriban úgy gondoltam, hogy mindenki mással van gond a világban és csak én működöm jól, aztán amikor kimondták, hogy én vagyok "hibás" akkor megváltozott ez a nézetem.

Mostanra meg már úgy vagyok vele, hogy nem érdekel mennyire vagyok más. Megjátszom magam mert ez a legegyszerűbb megoldás.

Felépítettem magamban több különálló személyiségprofilt (ismeretlenek, munkahely 1, munkahely 2, barátok 1, barátok 2, család, hobbi, szórakozás...) mindegyiknek megvannak a maga jellemzői, pl a munkahely 1-nek (beosztottak, a rangsorban alattam lévőknek fenntartott) ha elmondasz egy betegebb fekete humorral átitatott viccet akkor nem fog röhögni és inkább sajnálóan néz rád, míg ha barátok 1 nek mondod el akkor jóízűen nevet rajta és megveregeti a vállad, hogy ez jó vicc volt, majd mondok egy hasonlót.

Annyira ez a személyiségbeli eltérések szerintem nem rémesek. Mindenki másképp viselkedik egy kicsit más más közegben.

Szóval nagyon leegyszerűsítve, van több személyiségem, nincsenek érzelmeim és érzelmi gátlásaim, nem érzem, hogy mi a jó és mi a rossz, nincs lelkiismeretem ha valamit teszek. Viszont mindezek mellé folyamatosan racionális vagyok, minden döntésemet és cselekedetemet átgondolom, hogy nem csinálok e olyat amit mások furának tartanának, vagy amivel túlzottan felkelteném mások érdeklődését...

Van még kérdés?

2018. dec. 13. 21:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!