Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ezek az elvárások túlzóak,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezek az elvárások túlzóak, vagy csak az átlag magyar férfi ennyire silány?

Figyelt kérdés

- Külsőre legyen igényes, figyeljen oda a megjelenésére.

- Sportoljon valamit.

- Rendelkezzen egy érettséginél több papírral.

- Ne legyen bunkó, de legyen egy egészséges önbizalma.

- Dolgozzon valamit, legyen valami terve az életre.

- Ne várja el, hogy minden házimunkát én csináljak.

- Ha közös gyerekünk lesz, vegye ki a részét ő is a neveléséből, de nem csak annyira, hogy játszik vele, tehát csak akkor apa, mikor az szórakoztató.

Én ezeket egyszerű elvárásnak érzem, de rengeteg férfi elbukik valamelyiknél. Szóval, manapság már ezek is túl nagy igények, vagy a huszonéves korosztályban ezek teljesítése is már átlagon felülinek számít?

2018. nov. 24. 17:03
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
49%

Jaj, anyám, látom megy a szellemi pankráció...

Nos, aki szerint a "listázás" hülyeség, annak van egy rossz hírem: nem az, mert nem azt jelenti, amit hiszel. Annyit mondjátok itt pökhendien, hogy önismeret, meg legyen elképzelésed, hogy kit akarsz magad mellé. Na, a gonosz "lista" pontosan ezt jelenti! És akár tetszik, akár nem, mindenkinek van listája, csak máshogy néz ki. Ha egy igénytelen tuskó vagy, akkor lehet csak annyi van rajta, hogy férfi/nő legyen az illető, de ha egy biszex igénytelen tuskó, akkor az se, csak legyen életben. Ha az sincs, hát... nekrofília ftw :D

A másik: az igen-nem világában élő kétbites állampolgároknak újdonság, de nem csak olyan lehet ez a lista, hogy ha egy pont nincs meg, akkor már kuka. Többféle konstrukció létezik, lehet nem muszáj mindegyiknek megfelelni, csak még előre nem eldöntött, hogy melyik legyen az. Sőt, egyes pontok sem az "igen-nem" skálán mozoghatnak, hanem egy bővebb tartományban is, avagy legyen _valamennyire_ valamilyen. Például mittudomén nem csak az létezik, hogy valaki kedves vagy nem kedves, hanem van néha kedves, kicsit kedves, gyakran kedves, nagyon kedves, meg ilyenek. Tudom, egyeseknek ez már bonyolult.

Aztán: ezek tényleg nem szuperextra elvárások, a papíros részt megértem mondjuk, mert azon aztán tényleg nem múlik semmi, de a többin nem tudom, mi ennyire felháborító.

Aztán, hogy a kérdezőt is ekézzem, mermérne: az ilyen "én csak ennyit várok el" mögött valóban ott szokott lenni néhány kimondatlan elvárás is, főleg a külsőre vonatkozólag, azaz egy hétköznapi, átlagos férfiember már nem jó, neki mindenképp Az Álomférfi kell, aki persze valamiért a többi nőnek is Az Álomférfi. Külsőre értve. Képekkel illusztrálva:

- hétköznapi ember, aki az ilyenek szemében a fúj, kritikán aluli, hogy képzeli, hogy élni merészel: [link]

- akire valójában gondol: [link]

(a képek illusztrációk, szemléltetésre valók, nem kell fennakadni a konkrét személyeken)

Az is elég röhejes, amikor azon sírnak egyesek, hogy már a "nem alkoholista és nem ver"-mércének sem felelnek meg ezek a gonosz férfiak, mennyire sutyerák az egész nem, miközben - mondjuk magamból kiindulva - bőven vannak hétköznapi, normális példányok, akik viszont semmiféle pozitív reakciót nem kapnak a nőktől (és nem, nem a "niceguy-syndrome" esete áll fenn, ne fogjátok arra). Ha tényleg annyira szörnyű lenne a helyzet, akkor csak kéne valami érdeklődést kapnunk, de mivel ez nincs, ezért logikusan nézve nagyon-nagyon nem ez a helyzet. Főleg amikor ezután az jön, hogy "hát ha normális vagy, az a minimum, azzal nem lehet kitűnnni!!444". Döntsétek már el pls, hogy most a férfiak többsége normális vagy nemnormális...

2018. nov. 24. 19:37
 32/46 anonim ***** válasza:
41%

Valószínű, hogy akik átmennek a szűrődön azoknak is van egy hasonló szűrője de te valami miatt nem felelsz meg az elvárásoknak. Van ez így.

A hosszú távú párkapcsolat két alappillére hogy fogadd el a másikat a hibáival együtt és a jó szex.

2018. nov. 24. 20:01
 33/46 anonim ***** válasza:
44%

Az ilyenek miatt nem foglalkoztam soha párkapcsolatokkal.

Kellemes listázást valszeg macskás néni lesz belőled.

Vigyázzál mer 30 után fogyatkoznak a bókok.

2018. nov. 24. 20:02
 34/46 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem keress külföldön. Egy életed van, ezek azért nem olyan hú de nagy elvárások. Nyilván a papíron kiakadt mindenki, akinek nincs, és ez piszkálja a csőrét (nem azért, nekem is csak érettségim van).

Mikor a férfiak kezdik el mantrázni a "jó alak, feszes test, kerek popsi" szöveget, akkor érdekes, a nőknek szülés után egy nappal is kell, hogy legyen idejük, meg a főnöktől is el lehet kéredzkedni popsika formáló tornára.

Listája is van mindenkinek, csak nem írták így le pontba szedve. Akinek meg nincs, csak elég az, hogy nő/férfi legyen, azzal nem érdemes ismerkedni.

És ja, sajnos vagy nem, olyan embert keres mindenki, akire - vulgárisan szólva - feláll/nedvesedik. Különben elég nehéz a szex. Nyilván van olyan, akit nem érdekel, milyen a másiknak a szex, csak kussoljon, és lihegjen alatta/felette.

2018. nov. 24. 20:26
 35/46 anonim ***** válasza:
20%

Egyáltalán nem túlzóak és vannak ilyenek. A kérdés már csak az kedves kérdező, hogy te is meg tudnál felelni hasonló elvárásoknak?

Például ilyen elvárásoknak:

- Külsőre szép, vonzó és nőies, remek stílusérzékkel.

- Sportos, vékony, de szép kerek idomokkal.

- Művel, széles látókörű nem csak a smink és a ruhák terén.

- Kedves, szerény, erkölcsős, nem követelőző, esetleg szűz.

- Ne kelljen eltartani.

- Szorgalmas, tettre kész, partnerként lehessen rá számítani mindenben.

- A gyermeknevelést ne mint terhet lássa és feleségként ne próbáljon állandóan áldozatszerepben feltűnni, mint akit csak kihasználnak.

Ezek sem teljesíthetetlen elvárások, mégis pont annyi nő felel meg nekik mint ahány férfi a te elvárásaidnak.

Attól, hogy valaki nem felel meg a te elvárásaidnak kedves kérdező az azt jelenti, hogy szimplán csak különbözik tőled. Az viszont rólad sokat elárul, hogy te rögtön silányként tekintesz rá.

2018. nov. 24. 20:36
 36/46 A kérdező kommentje:

1. Nem tűntem el, mindössze nem lógok minden egyes másodpercben ezen az oldalon.

2. Azért írtam, hogy "silány", mert én ezeket tényleg elég alap elvárásnak tartom, ami alatt majdnem már csak a válaszokban is említett "nem iszik, nem dohányzik, nem kurv.zik, nem ver" szint van. Aki szerint túl nagy elvárás, hogy az ember adjon magára (igényesség, sport), egyenlő partnerként kezeljen egy kapcsolatban (kiveszi a részét a házimunkából és a gyereknevelésből), ne legyen munkanélküli, képes legyen kiállni magáért és ne csak egy érettségije legyen, az elmagyarázhatná, hogy akkor mi a minimálisan elfogadható számára.

3. Érettségi után nem csak diplomát lehet szerezni. El lehet menni OKJ képzésre, akármilyen szakmát tanulni, vannak felsőfokú szakképzések, rengeteg dolog, ami nem diploma. Érettségihez gyakorlatilag csak meg kell tanulni olvasni manapság és meg lehet csinálni. És hogy ez számomra miért fontos, arra meg vannak a személyes okaim. Ugye szabad, hogy legyenek ilyenek...?

4. Az, hogy a külső igényességről ti Rolexre, drága ruhákra, izmokra, meg tükör előtt álldogálásra asszociáltok, az szerintem nem engem minősít. Miután egyszer valaki képes volt szinte szakadt pólóban eljönni egy első randira, miközben én próbáltam alkalomhoz illően felöltözni, úgy éreztem muszáj ilyen igényeket is tisztáznom magamban.

5. Szerintem elég tágan fogalmaztam meg az elvárásokat, amibe elég sokféle ember belefér. Érdekes, hogy mindenki azért savaz, amit belelát és éppen sérti a saját egóját.

6. Igen, ezeket az elvárásokat én magam is bőven teljesítem. Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg olyan férfi van, akinél én nem ütöm meg a mércét, de nem is szoktam hőbörögni miatta.

7. Biztosak vagytok benne, hogy engem kell savazni, én vagyok a gonosz, miközben ti nyilatkoztok elítélően rólam úgy, hogy gyakorlatilag semmit nem tudtok rólam, hogy ki vagyok, hogy nézek ki, mivel foglalkozom, stb.? Csak nekem kellene magamba nézni?

2018. nov. 24. 21:17
 37/46 anonim ***** válasza:
15%

És mi lesz ha megismersz valakit, nagyon megtetszik, vonzani fog erősen, és kiderül, hogy szakmunkàs?

Akkor ellenàllsz az érzéseidnek?

Szerinted csak buta ember lehet egy autószerelő/lakatos/burkoló/villanyszerelő stb.?

Mert akkor nagyon el vagy tévedve.

2018. nov. 24. 21:22
 38/46 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Szerintem nem túlzóak ezek az elvárások. Nem tudom, a magyar férfiak körében mennyire jellemző, hogy valaki ilyen tulajdonságokkal rendelkezik, az ismeretségi körömben, közvetlen környezetemben szinte mindenki hozza ezt. Viszont, ha valaki minden paraméterrel rendelkezik is,egyáltalán nem biztos,hogy beleszeretsz és sikeres párkapcsolat lesz belőle. Szerintem ez nem ennyire objektív dolog, ki tudja, min múlik. Szerencse is kell szerintem, hogy valaki megfelelő társat találjon. A diplomát szerintem azért várja el, mert gondolom magához hasonló érdeklődési körű,gondolkodású embert keres, mert azt feltételezi,hogy akkor nagyobb eséllyel jönnek ki jól egymással.Nem hinném, hogy csak úgy, a papír miatt várná el, főleg, ha neki nincs,mert annak tényleg semmi értelme. Szerintem az emberek általában magukhoz hasonló életvitelű,gondolkodású párral jönnek ki jól. Szerintem ezért van, hogy diplomások általában szintén diplomással élnek, más végzettségűek meg szintén magukhoz hasonló végzettségűvel,legalábbis én többnyire ezt tapasztaltam. Meg gondolom egyszerűen nagyobb eséllyel találkoznak hasonló emberrel, mint saját maguk, mert hasonló körben mozognak. Pl. nekem is sok barátom egyetemista koromból van (már régi barátságok) és a férjemet is onnan ismerem. Egyszerűen azért, mert napi 8-10 órát az ottani több ezer ember között voltam, annak van legnagyobb esélye, hogy közülük talál párt, barátokat az ember. Szerintem a kérdezőnél is erről lehet szó. Bárhogy is van, sok sikert a pártaláláshoz és főleg a hosszú távon is jól működő párkapcsolathoz!
2018. nov. 24. 21:31
 39/46 A kérdező kommentje:

"És mi lesz ha megismersz valakit, nagyon megtetszik, vonzani fog erősen, és kiderül, hogy szakmunkàs?

Akkor ellenàllsz az érzéseidnek?

Szerinted csak buta ember lehet egy autószerelő/lakatos/burkoló/villanyszerelő stb.?

Mert akkor nagyon el vagy tévedve."

Ha szakmunkás, de elsőre nem az jön le, hogy egy buta suttyó (nem, nem azt mondom, hogy minden szakmunkás ilyen - csak mielőtt ezt is rám sütné valaki), akkor nyilván nem utasítom el, de azért azt hozzátenném, hogy egy érettségije azért legyen a szakma mellett.

(FYI: Egy se érettségivel, se semmivel nem rendelkező embernél nem akarom bevállalni esetleg az éveken át tartó puffogást a végzettség-különbség miatt, meg egy életen át azt hallgatni mindenre "érvként", hogy bezzeg én jártam egyetemre, azért ekkora a pofám, meg komplexusai vannak, ami miatt rajtam tölti ki a frusztrációját.)

2018. nov. 24. 21:33
 40/46 anonim ***** válasza:
2%

Kedves Kérdező!

Ha te úgy gondolod, h a listakészítés hozzásegít a megfelelő partner megtalálásához, készíts listát, vesd össze a jelentkezők tulajdonságai egy excel táblázatban, szűrj, súlyozz, átlagolj stb, ahogy tetszik.

Gyere vissza tíz év múlva, és mutasd, mire jutottál a listáddal, hol tart az életed, boldog vagy-e stb. Bevállalod?

2018. nov. 24. 21:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!