Nektek mi véleményetek erről a szaksajtóban megjelent minősítésről: "a magyar gyermekvédelem és jogszolgáltatás csak silány rutinmunkára képes"?
Nem dolgozom a gyermekvédelemben, de amit láttam egy-két gyermekkórházban, őszintén meglep, hogy "csak" ennyi hiba van. Döbbenet, hogy hány alkalmatlan személy szaporodik főállásban, és milyen körülmények között tartja a gyerekeit. Igen, tartja, mert a nevelés erős túlzás lenne. Tudomásul kell venni, hogy ez nem a homogén skandináv társadalom, ahol a vagyoni és szociális különbségek csekélyek. Ahol pedig felüti a fejét a rossz szociális háttér, kulturálatlanság és ösztönből szaporodás, ott csak kármentést lehet végezni.
Sokat lehet és kellene javítani a gyermekvédelmen, de elsősorban a probléma gyökerét kéne elkapni, tehát az iskolázatlan rétegeket felemelni.
Igazad van, de nincs elegendő és jól képzett szakember a rendszerben, és nincsenek eszközeik, megfelelő módszereik. Ha otthon marad a gyerek, éhen hal - médiacirkusz, miért nem vették el? Ha elveszik, mert nyomorult körülmények között él, és már a tesók sincsenek ott - médiacirkusz, anyját a gyámügynek, hát szereti azt a gyereket! Van sapka, nincs sapka, az emberi jogokat pedig sokan és erősen védik, sajnos sokszor a gyerekével szemben.
Márpedig ameddig nem a gyökerénél kezelődik a probléma, le lehet ültetni az összes védőnőt és gyejós (egy részüket jogosan), de akkor sem lesznek elegen az irtózatos mennyiségű, rossz körülmények között élő és igen gyakran agresszív, nem együttműködő hordák ellátásához. Itt az aránytalanság a probléma, és persze igazad van, a személyes alkalmatlanság is sokszor. Valljuk be, egy cigányputris körzetben nem vonzó védőnőnek lenni. Én is szívesebben gyógyítom a rózsadombi, értelmes beteget, mint a félanalfabéta csórót, akiről tudom, hogy nem fogja kiváltani a gyógyszereit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!