Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A legtöbb férfinak visszataszí...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A legtöbb férfinak visszataszító, ha egy nő erős (ebb) karakter?

Figyelt kérdés

Tehát az a fajta, aki szenvedéllyel, határozottsággal, magabiztosan, eufemizmustól mentesen foglal állást adott témában; jelzi, ha valamiben nem ért egyet, és szívesen meg is vitatja a nézeteltérést. Nem az a visszafogott, nyugodt, halkszavú természet, aki elmosolyog a háttérben, míg az "urak" megbeszélik a "komoly dolgokat". Szereti, ha kikérik a véleményét és adnak a szavára, vagy ha elismerik a kompetenciáját.

Általában nőktől olvasom/hallom, hogy milyen jó az, ha fel tudnak nézni a párjukra, de a férfiak másképp vannak ezzel? Nekik (a többségnek) nem jó, ha értékelhetnek egy nőben valamit a kedvességen és a gondoskodáson túl is (pl. tehetséget, hozzáértést, éleslátást)? A legjobban az érdekelne, hogy van-e itt olyan, aki találkozott hasonló személyiséggel a valóéletben, és úgy is imponálónak találta, nemcsak elméleti síkon.

2018. okt. 31. 16:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%
A férjem imádja, hogy ilyen vagyok, de úgy tapasztaltam, hogy a legtöbben valóban nem értékelik az ilyen személyiséget egy nőben, hiszen az "nem nőies". Még úgy sem, hogy amúgy egyáltalán nem vagyok egy irányító, erőszakos sárkány típus (élj és hagyj élni), de már a határozottság és az átlagnál magasabb intelligencia is túl sok egy csomó embernél. Mondjuk egy ilyen felfogású emberrel én se jönnék ki jól, így ez szűrőnek tökéletes :)
2018. okt. 31. 16:42
 2/15 anonim ***** válasza:
86%
Érdekes, párom 5 és fél év alatt még nem mondta, hogy visszataszító a határozottságom és a magabiztosságom. :O Mindig van mindenről véleményem, megosztom vele. Problémáinkat közösen oldjuk meg.
2018. okt. 31. 16:44
 3/15 anonim ***** válasza:
38%
Kb. annyira, mint a nőknek, ha egy férfi gyenge.
2018. okt. 31. 16:45
 4/15 anonim ***** válasza:
32%
Le lehet pontozni, de ez csak az én véleményem. Engem például kifejezetten taszítanak az ilyen karakán személyiségű nők. Talán azért mert jómagam fiúba is inkább a csöndesebb, visszahúzódóbb típus vagyok. Egyszer volt már dolgom ilyen természetű nővel, hát... nagyon nem jött be a dolog. Szégyen tudom, de abban az egy-két hónapban én voltam a nő, ő pedig a férfi, sokkal határozottabb volt mint én, amit egyszerűen nem tudtam kezelni. Meg is fogadtam, hogy többet soha az életbe nem kezdek ilyen nővel, nem akarok még egyszer kudarcot vallani mint “férfi”.
2018. okt. 31. 16:48
 5/15 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem egy olyan férfi, akinek nincsenek komplexusai, megfelelési kényszere és nincsenek berögzült középkori nemi sztereotípiái így nem érzi alsóbbrendűnek magát attól, hogy egy nő legalább ugyanolyan jó vagy akár még jobb is nála bizonyos területeken, annak nincs ezzel problémája. Az már más kérdés, hogy baromi ritka az ilyen férfi.
2018. okt. 31. 16:52
 6/15 anonim ***** válasza:
27%
5-ös érdekes ez a kettős mérce, férfiak ha egy halvány jelét is mutassák a gyengeségüknek már elvannak küldve a k**rva anyjukba, nem hogy még nőjük lehessen. Ha a férfiaktól alap elvárás a határozott, erős jellem, akkor a nőktől miért nem lehet elvárni a gyengédséget? Vagy ha tőlük semmi nem várható el a két szép szemükön kívül, akkor a férfiaktól se legyen.
2018. okt. 31. 17:13
 7/15 anonim ***** válasza:
76%

#5-ös válaszoló

Jelen!

Neked pedig kedves kérdező, abszolút jó dolog inkább, ha van véleményed és nem félsz kifejezni azt, ahogy mondtad pl. urak társaságában sem.

Egy kiegyensúlyozott szerelmi kapcsolatban, ahol mindkét fél egyenlően kezeli egymást sosem lehet ez visszataszító. Nekem volt nem egy ilyen lány, aki határozott volt és talpraesett, sőt néha vad is :D de ezekkel nincs semmi gond. Sőt, számomra elég vonzó tud lenni, ha egy nő nem csak meglapul, hanem kommunikál és kiáll azért, amit helyesnek vél.

Ez egy szabad ország és szabad világ, nem a 18. század ahol az úri társaságokban a nő csak háttértáncos és nem szólal fel semmiben.

2018. okt. 31. 17:14
 8/15 anonim ***** válasza:
89%

6 - 5-ös érdekes ez a kettős mérce, férfiak ha egy halvány jelét is mutassák a gyengeségüknek már elvannak küldve a k**rva anyjukba, nem hogy még nőjük lehessen.

Mese habbal. Több olyan párt ismerek, ahol a férfi úgymond "gyenge" mert passzív, csendes, visszahúzódó, gátlásos és simán van barátnője vagy felesége. Engem egyébként marhára nem zavar, ha valakinek az a kikötése, hogy a nő legyen bájos, aranyos, gyengéd, csendes, gondoskodó, vagyis úgymond klasszikusan nőies, sőt. Akinek ilyen nő kell, azzal nem egymást keressük és ezzel az égvilágon semmi baj nincs, szóval milyen kettős mércéről beszélsz? Szerintem mindenkinek joga van olyan kritériumokat szabnia, amilyeneket csak akar, akkor is, ha ezeket nem tudom vagy nem akarom teljesíteni.

5.

2018. okt. 31. 17:22
 9/15 anonim ***** válasza:
33%
"bájos, aranyos, gyengéd, csendes, gondoskodó, vagyis úgymond klasszikusan nőies" -az a baj, hogy ilyenből már kevés van, erről kevesebb szó van, a jelenlegi társadalom, média nem ezt a női típust magasztalja, holott ahogy te is írtad, ez a klasszikusan nőies.
2018. okt. 31. 17:45
 10/15 A kérdező kommentje:

A gyengEség meg a gyengÉDség nem ugyanaz, attól, hogy van bennem némi önérvényesítési szándék, még kimutathatom a szeretetemet afelé, akivel együtt vagyok, és elfogadhatom őt olyannak, amilyen. A gyengeség viszont semmilyen kontextusban nem lehet erény, mert valaminek a hiányát (az erőét) jelenti, cserébe pedig nem nyújt semmi pozitívat. Ettől még persze bocsánatos "bűn", ha valaki bizonyos értelemben gyenge, de ne akarjuk már egybemosni ezt valami egészen mással.

"Vagy ha tőlük semmi nem várható el a két szép szemükön kívül, akkor a férfiaktól se legyen."

Azért, mert te ÖNSZÁNTADBÓL vagy olyan "hülye", hogy nem vársz el a nőktől semmit, ők miért lennének kötelesek ugyanígy állni hozzád? Vagy esetleg volt már, hogy többet igényeltél volna két szép szemnél, és ezt valaki számon kérte rajtad? Ehhez a kérdéshez pont, hogy olyan nők írtak, akik nem bánnák/bánják a nemi szerepet hígulását, így azt sem, ha nekik is fel kell(ene) mutatniuk egyebet is a kedves, békés mosolyon kívül.

Köszönöm a válaszokat.

2018. okt. 31. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!