Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » "Fura" emberek, nehezebben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Fura" emberek, nehezebben beilleszkedők: más is fél, hogy sohasem lesz párja?

Figyelt kérdés

Fura ember vagyok. Nem annyira vészes, elsőre talán nem látszik (bár szerintem... igen), de másodikra mindenképp.

Dekoratív, vonzó se vagyok.

Rettegek a párkapcsolattól, mint olyantól.

Normális esetben is sok nehézség van, össze kell csiszolódni, elfogadni a másikat, a másik bolond szokásait, fura dolgait. Nálam azért jóval több ilyen van, mint egy átlag, "egészséges" embernek és ez, ha eljutunk valakivel odáig, mindkettőnk számára igencsak meg fogja nehezíteni a dolgokat.

Ráadásul van egy kikosarazásokkal színezett, fura fiú-lány barátságom, ahol a másik egyértelmű jeleket küld (lehet, hogy akaratlanul, de túlzóakat). Hol egyikünk, hol másikunk, hol egyikünk se, hol mindketten, de én elbaltázom... szóval időnként többet érzünk egymás iránt.

Vele azonban szerintem eljátszottam az esélyeimet illetve ha mégis sikerülne vele, akkor is rettegnék

Szívesen olvasok akár sztorikat is! :)

26/L

2018. okt. 29. 19:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Kedves uránoszi farkas, nyugodtan ne irogass nekem levelet, hogy nem vagyok introvertált, ismerem magamat. Te nem tudsz különvséget tenni egy akaratgyenge, cselekvésképtelen ember között, aki ebbe beletunyul, mert kényelmes, és egy olyan introvertált között, aki megerőlteti és fejleszti magát és akkor is kiáll, ha k.va nehéz neki. Na ezért vagy te munkanélküli és meg nem.
2018. okt. 29. 20:15
 12/19 Uránoszi farkas ***** válasza:
Hát pedig az introvertáltakra nem jellemző hogy párkapcsolatuk lenne kedves utolsó.
2018. okt. 29. 20:21
 13/19 anonim ***** válasza:
12.: ezek az igazi bullshit, érvelésnek tűnő, de egyékbént értelmeset nem mondó dolgok. Igen persze, csak extrovertált embereknek van párja...gratulálok.
2018. okt. 29. 20:23
 14/19 A kérdező kommentje:

10.

Pont az ilyen kommentet vártam.

Nem is ismersz, de köszönöm, hogy feltételezed, hogy nem küzdök a fejlődésemért, a beilleszkedésemért

2018. okt. 29. 20:31
 15/19 anonim ***** válasza:

6-os vagyok. Azert irtam asperger-gyanus, mert van egy pszichiater ismerosom aki Kanadaban el es online, Skype-on keresztul csinaltunk eleg sok tesztet.

Azert csak gyanu, mert nem a teszteles nem eloben zajlott ezert limitalt volt ugyhogy azt mondta, hogy nem adhat hivatalos diagnozist, de szinte 100%.

2018. okt. 29. 20:32
 16/19 anonim ***** válasza:

én nem félek ettől mert már megtaláltam a boldogságot párkapcsolat nélkül is-

szociofóbiás voltam/vagyok de már 75%ban leküzdöttem. rájöttem,hogy imádok fejlődni, olyan dolgokat megcsinálni amire eddig sosem gondoltam,hogy valaha képes leszek rá. feszegetem a határokat, egyre jobban szeretem magam és most egyenesen imádom az életem pedig még bőven van hová fejlődni.

2018. okt. 29. 22:11
 17/19 anonim ***** válasza:
Ne félj. :) Nyugodj bele, hogy vénlány leszel. :) F
2018. okt. 29. 22:59
 18/19 anonim ***** válasza:

rohadt introvertált vagyok, mindig hülyét csinálok magamból szociális helyzetekben, mégis van párom már hosszú évek óta... ő az egyetlen ember, akivel igazán komfortosan érzem magam.

amíg nem találkoztam vele, én is lehetetlennek éreztem, hogy társra találjak. volt több randim is, mindig kínos csöndbe fulladtak, és sose kerestek többet. persze irtó nagy szerencse kellett ahhoz, hogy összesodorjon az élet valakivel, akivel tényleg jól éreztem magam már az első naptól fogva.

2018. okt. 30. 08:39
 19/19 3.14159265357989 ***** válasza:

Az ismerőseim szerint fura vagyok. Szerintem meg az összes többi ember a fura, nem én, de oké, végül is csak lehet benne valami, ha már mindenki ezt mondja rám.

Nem félek, hogy sohasem lesz partnerem, nem ez az életcélom, nem erre fókuszálok, nekem tökéletesen megfelel egyedül is.

Azonban, szerintem elég logikus az, hogy mindenképpen találkozol életed során (amennyiben élsz legalább 30-40 évet) olyan emberrel, akivel remek páros lennétek, akivel kiegészítitek egymást és akivel elég sok bennetek a közös. Oké, mondhatnánk, hogy ez egy ilyen gyerekes "lelki társak márpedig vannak és pont és [spirituális duma helye]", de szerintem igazából baromi logikus. Folyamatosan olyan emberekkel találkozol, akivel van bennetek valami közös (a "lelki társad" pedig szerintem nem egy olyan ember, akivel az üres fizikai vonzalmon nincs bennetek semmi közös pont, szerintem hasonló értékrenddel és szemléletmóddal rendelkező embert kellene keresnie mindenkinek. nem azt mondom, hogy a konkrét klónját, meg ilyenek, csak azt, hogy nagy vonalakban van, aminek egyeznie kéne ideálisan). A legtöbb ilyen az felszínes, pl a buszon utazó emberekkel az a közös, hogy épp egy városban vagytok, kb ugyanakkor indultatok és egy irányba haladtok, de pl azzal, akivel ugyanabba a bioboltba (vagy fánkozóba, vagy kávézóba) jártok, máris több: ugyanarra laktok, ugyanúgy szeretitek a fánkot, a kávét, a bio cuccokat, vagy tudom is én, mit. Szerintem az, aki neked a megfelelő ember (és nem állítom, hogy ebből 1 db van), azzal elég sok a közös apróság és a közös nagyobb dolog is, és kizártnak tartom, hogy 2 ember, akinek ennyire hasonló a gondolkodásmódja, az életről alkotott elképzelései (ebbe beletartozik pl az, hogy melyik országban él/akar élni), az ízlése, a céljai, vagy akármi más, ami neked fontos lehet partnerválasztás terén; szóval hogy 2 ilyen ember egyáltalán ne találkozzon egymással. Nagyon furcsa lenne. Azt nem mondom, hogy minden esetben összejön ebből (egy jó) kapcsolat, de az esély mindenképpen meg kell, hogy legyen, hacsak nem otthonülő az adott ember, aki sehová nem jár (munkába meg boltba se), és internetet se használ, és ott sem beszél, "találkozik" emberekkel. Azt sem mondom, hogy mindenképpen ismerni fogja egymást a 2 ember, vagy hogy szükségszerűen beszédbe fognak elegyedni, csak azt, hogy lesz az életükben olyan pillanat, amikor erre lesz esélyük, mert ilyen sok közös ponttal kikerülhetetlen, hogy összefussanak. Nem tudom, nekem ez logikusnak tűnik, hogy a lehetőség adva van, neked meg élni kell(ene) vele, ha akarod.

Nekem mondjuk főleg az a problémám, hogy olyan embert nem nagyon találok, aki elviselné a furcsaságaimat, meg aki e mellé mondjuk nekem komolyabb szellemi kihívást jelentene beszélgetéskor, márpedig nekem ez elengedhetetlen, sajnos hajlamos vagyok bárkit, mindenkit lenézni, aki nem tesz arról tanúbizonyságot, hogy elképesztően intelligens (csúnya dolog, tudom, de próbálkozom ezt tompítani).

Remélem, valamennyire segítettem. :)

2018. okt. 31. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!