Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Fura" emberek, nehezebben beilleszkedők: más is fél, hogy sohasem lesz párja?
Fura ember vagyok. Nem annyira vészes, elsőre talán nem látszik (bár szerintem... igen), de másodikra mindenképp.
Dekoratív, vonzó se vagyok.
Rettegek a párkapcsolattól, mint olyantól.
Normális esetben is sok nehézség van, össze kell csiszolódni, elfogadni a másikat, a másik bolond szokásait, fura dolgait. Nálam azért jóval több ilyen van, mint egy átlag, "egészséges" embernek és ez, ha eljutunk valakivel odáig, mindkettőnk számára igencsak meg fogja nehezíteni a dolgokat.
Ráadásul van egy kikosarazásokkal színezett, fura fiú-lány barátságom, ahol a másik egyértelmű jeleket küld (lehet, hogy akaratlanul, de túlzóakat). Hol egyikünk, hol másikunk, hol egyikünk se, hol mindketten, de én elbaltázom... szóval időnként többet érzünk egymás iránt.
Vele azonban szerintem eljátszottam az esélyeimet illetve ha mégis sikerülne vele, akkor is rettegnék
Szívesen olvasok akár sztorikat is! :)
26/L
Igen, elég gyakran megfordul ez a fejemben nekem is. EGészen kiskoromtól súlyos beilleszkedési gondokkal küzdöm, nagyon magamnak való vagyok.
Egy fura F/27
42N
Szinten magamnak valo vagyok, es sokaig nagyon akartam, eroltettem a partalalast. De mar feladtam.
Valoszinuleg nincs olyan ferfi akivel osszeillenek.
Egyedul kenyelmesebb es legalabb senki se bánt. Erzelmileg.
Nekem most van párom, 3 éve. Más biztos álompárnak gondol minket (nagyon nól megvagyunk), de én így sem érzem teljesnek magam. Szóval ez a tapasztalat miatt igazándiból teljesen mindegy nekem, hogy egyedül vagyok, vagy sem.
Annyi a különbség, hogy kapcsolatban könnyebb az élet, minden simábban megy. Míg szingliként könnyebb fejlődni, nincsenek kötöttségek.
Szóval én inkább attól félek, hogy ha sem egyedül nem jó, sem párkapcsolatban, akkor mégis mi a jó nekem? Ki vagyok én? 😃
26f
#3: #4 vagyok
Nyilván introvertált személyiség. Nekem még hozzájön a szociális fóbia.
2-es vagyok.
Asperger-gyanus vagyok, valoszinuleg borderline is.
Ugy nagy altalanossagban nem ertem az embereket, nem ertem, hogy mit miert csinalnak, mert szamomra nincsen benne logika.
Kapcsolat-teren meg egyaltalan nem latom ertelmet a "normalis" kapcsolatoknak.
Osszetalalkozol valakivel, parszor randi, ismerkedes, mivel elerheto kozelsegben van ezert ugy dontotok, hogy kapcsolat lesz belole, aztan ha mar 2-4 evet egyutt vagytok akkor a kovetkezo lepes jon, mindegy, ha igazabol nem szeretitek, csak megszoktatok egymast,
gyerek, mert az kell
aztan szeretok,
aztan 40-50 eves rajossz, hogy elb@ sztad az eletedet.
Tisztelet a kivetelnek! De a legtobb ember ugyse fogja meg maganak se bevallani, hogy csak megszokasbol van a parjaval, "jobb, mint egyedul"
Na ez nekem nem kell.
En jol elvagyok egyedul, a legboldogabb pillanataimban mindig egyedul voltam.
Nem félek. Az IMBTI teszt alapján 93%-ban vagyok introvertált, ami igen durva. Van, hogy napokig senkihez nem szólok az egyetemen és ez nekem így teljtesen jó. De elég ahhoz az egy-két emberhez közel kerülnöm, akikkel összeillünk és velük teljesen más leszek és az egy életre szól. Ritka az ilyen összeillés nálam, de amikor megtörténik, az nagyon erős lesz. Így vagyok együtt a barátommal lassan négy éve, ő az első és szerintem utolsó komoly kapcsolatom, és így lett négy olyan barátnőm, akiknél nem kell több, és akik pontosan ismernek és tudják rólam azt is, hogy nem sértődnek meg, mert nekem nehezemre esik megölelni őket üdvözlésnél stb, hanem figyelnek rám.
Meg kell várni ezeket a kapcsolatokat türelmesen és azok egy életre fognak szólni.
Autizmus-gyanús nálam is.
Pl kimegyek az utcára és az emberek viselkedését (úgy kb mindent, ahogy piros lámpánál helyezkednek, a járda amelyik részén mennek, ahova a villamosra szállnak, ahova leülnek, tehát úgy mindent) logikátlannak, furának tartok. Szerintem magukat szivatják és "nem jól" csinálják.
Ebben igazam is van, a fura az, hogy én erre rájöttem illetve pont ezt veszem észre.
Na jó, azért veszem észre, mert észlelem, hogy "mindenki velem szemben jön", és ezen elkezdek agyalni.
Mindenesetre a tünet maga az, hogy pont ezekkel foglalkozom.
Hétköznapi kommunikációban magamon is érzem, hogy valami rajtam szokatlan, nem mindig értenek és én se mindig értem őket.
A viccelődést nem mindig értem, bár ez javul.
Nem nézek pl filmeket, sorozatokat, mert mindig érdekel egy-több valami és bújom a netet - tipikus Asperger tünet.
Totál elvagyok a saját kis világomban, sztorikat gyártok, elgondolkozom. Mindig attól félek, hogy vigyorogva megyek az utcán és kinevetnek.
Ez leírva durva is, pedig sokat javultam pl egy 17 éves kori önmagamhoz képest.
Egyébként a kulcs nálam: figyelni az embereket társas szituációkban, ha nem nekem tetsző témáról beszélnek, abból is lehet tanulni; megpróbálni idomulni. Voltaképp megérteni és használni a nyelvüket.
Mostmár azért egész sok témáról tudok beszélgetni, ami népszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!