Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Az a kifejezés, amit a nők...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az a kifejezés, amit a nők gyakran mondanak, hogy "szeretem magam nőnek érezni egy kapcsolatban" az azt jelenti magyarul, hogy eltartót keres?

Figyelt kérdés
Vagy olyan pasit akár aránytalanul sokkal többet keres nála? Vagy másképp hogyan kell értelmezni, ezt az önmagában véve értelmetlen mondatot. Mit jelent nekik az, hogy nőnek érezni magukat?
2018. okt. 29. 00:07
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
3%

#30 "Ebben az esetben nincs irányító és irányított, nincs alá-fölérendelt viszony, hanem kölcsönösség, egyenrangúság van."

Ja, ilyenkor van a "nincs meg a kémia" mondás, ugyan is a nő ösztönösen arra gerjed, aki irányító, domináns vele. Sajnos, pedig én pont egyenrangot szeretnék, de a nők iszonyú ritkán, pedig 99%-ban mindig azt mondják, hogy ők egyenrangúak lennének, de ez 1%-ban igaz.

Na lehet nullázni, és tagadni a nyilvánvalót, hiszen inkább a femi mítosz kell ugye? :)

2018. okt. 29. 12:08
 32/54 anonim ***** válasza:
0%

Hölgyeim nem ártana kicsit utánaolvasni ennek a klasszikus női szerepnek és hogy miből ered. Nem véletlenül hasonlítottam a tánchoz, mert abból abból a társadalmi etikettből ered. A hozzászólásokból tökéletesen kiderül miért vannak manapság a nők eltévedve párkeresés során, mert férfi szerepet élnek, amiről nem feltétlenül ők tehetnek de ez egy más téma. A nők egyre dominánsabbak a párkapcsolatokban és az üzleti szférában egyaránt, ha nem is könnyen de találnak olyan férfit aki elfogadja domináns jellemük, és szuó nélkül beáll a követő szerepbe majd ha zátonyra fut a kapcsolat, akkor a nők gond nélkül a nyakukba tolják a felelősséget. Egy olyan fiú gyerek aki normális (nem csonka) családban nőtt fel és az apja és az anyja is vette a fáradságot hogy nevelje(megtanítva ezzel a klasszikus szerepekre) az soha nem viselkedik így. A sok csonka családban felnövő gyerek előtt sajnos nincs példa amit követhetne, 18 évesen nem tudja milyen szerepeknek is kéne megfelelnie egy párkapcsolatban, ennek látjuk következményét.

Nekem nem azzal van a problémám ha nők férfias szerepben tűnnek fel, ez tiszta sor, de akkor ne mondja azt hogy a kapcsolatban ő nőnek akarja érezni magát, mert nem így viselkedik. Persze mindig vannak kivételek.....

2018. okt. 29. 12:19
 33/54 anonim ***** válasza:
59%

Miért ne mondjam, hogy nőnek akarom érezni magam?

Nem hiszek a klasszikus nemi szerepekben. Ettől még szeretném, ha nem csak lakótársak lennénk, hanem meglenne a vágy, a szenvedély. Mi köze a kettőnek egymáshoz?

2018. okt. 29. 12:24
 34/54 anonim ***** válasza:
93%

Ma már nincs olyan, hogy klasszikus női ill. férfi szerep. Aki ezt nem látja, az nem akarja látni. Mert, fél. Mert, azt hiszi, h meg kell felelnie egy szerepnek. A férfiaknak ez a félelem még erősebb, azt hiszik az új klasszikus szerepek nélkül elvesznek... holott épp ellenkezőleg. Kiteljesedhetnének. Nem kell játszaniuk az erőst, az érzelem nélkülit, stb. Sehol sem kell irányítani... még a szexben sem. Egy igazi nő engedi, hogy a férfi gyenge is lehessen, hogy akár szexben picit elengedhesse magát és csak élvezze, h le van dominálva. :)

Egyenrangú kapcsolat: a háztartásban, a pénzügyi döntésekben, bármilyen döntésben, érzelmek kinyilvánításában és szexben. Ez lenne a normális.

Nincs szükség irányítóra! Ha, kell úgy is megfogalmazhatom, h két alfára van szükség (ha mindketten alfák), vagy két bétára, stb. Két egyenrangú, érzelmileg és racionálisan felnőtt emberre van szükség!

Én sohasem mondtam, és sohasem jutott eszembe, h nőnek szeretném magam érezni egy kapcsolatban. Nő vagyok, és ezen senki és semmi nem tud változtatni. :)

2018. okt. 29. 12:35
 35/54 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudok mást mondani, menj el társas táncolni és megérted, mondjuk tangózni. Van aki képes rá és van aki képtelen kiadni az irányítást a kezéből. Több nő is azon az állásponton van, hogy ha nem érzi a partnerén a határozottságot és rátermettséget akkor nyomban átveszi az irányítást, magát alkalmasabbnak tartja az irányításra. Ennyi.
2018. okt. 29. 12:40
 36/54 anonim ***** válasza:
91%
A te általad felhozott példában nem az van, h nem érzi a határozottságot. Azt érzi, h nincsenek egy szinten... ilyenkor borul az egyensúly, borul a kapcsolat csak idő kérdése, mikor.
2018. okt. 29. 12:47
 37/54 anonim ***** válasza:

35 reagálva.....

Minden kapcsolatban kell valaki aki irányít, ebben óriásit tévedsz. A kérdés csak az hogy a két fél együtt meg tud-e egyezni abban, hogy milyen feladatban ki vigye a gyeplőt. Ha egyszerre mindketten irányítanak egymással nem egyeztetve abból semmi jó nem származik, azt hiszem ez könnyen belátható.

2018. okt. 29. 12:48
 38/54 anonim ***** válasza:

Nagyon buta hasonlat. Ennyi erővel az autóvezetésből is ki lehet indulni, mert ott is csak az egyik oldalon van kormány + pedálok, akkor aki az autót vezeti, az vezet az életben?

A társastánc NEM olyan, mint az élet.

Mellesleg volt, hogy az exemmel táncoltunk, mindketten tudtuk a koreográfiát, senkinek se kellett irányítani senkit.

Nézd, manapság a modern életvitel ALKALMATLAN arra, hogy ragaszkodjunk a klasszikus nemi szerepekhez. A családokban mindkét szülőnek dolgoznia KELL, hogy el tudják tartani magukat, innentől teljesen értelmetlen irányítónak kikiáltani bármelyik felet. Igen, régen a férfi volt a családfenntartó, a nő dolga volt a ház és a családi kapcsolatok ápolása (tehát férfi = pénz, hatalom, míg nő = gondoskodás, otthonosság). Ma meg már mindketten családfenntartók, értelmetlen bárkit alárendelni a másiknak.

Ugyanúgy 8 órát dolgozok, mint a párom, ugyanúgy csinálom a házimunkát, stb. Milyen alapon akarna engem irányítani?

A 34-es kérdésemre pedig kíváncsian várom a választ.

2018. okt. 29. 12:51
 39/54 anonim ***** válasza:

"37" reagálva

HA férfi nem tudja hozni az elvárt szintet, akkor 2 lehetőség van, megállsz és közlöd vele hogy ez így neked nem lesz jó és próbáljon változtatni, tanácsot adsz, esetleg segítesz is, de megadod az esélyt arra hogy maga tegye rendbe a dolgokat és türelmesen vársz (persze csak egy ideig), vagy átveszed az irányítást és megpróbálsz vezetni úgy hogy közben női szerepet táncolsz. No ez nagyon ritkán sikerül.

Érted a különbséget?

2018. okt. 29. 12:54
 40/54 anonim ***** válasza:

"Manapság a nők nem akarják követni a partnerüket,önállóak akarnak lenni, saját útjukat járják"

Nem azért nem követik a partnerüket, mert nem akarják hanem azért, mert nem bíznak benne és saját maguk is képesek megteremteni azt, amire szükségük van. Régen egy nőnek azok voltak a lehetőségei, hogy megházasodik és a férje fedezi a szükségleteit, vagy nem házasodik meg és csak a nincstelenség marad neki. Ha ma is ez a két lehetőség lenne, akkor jó, hogy bármelyik férfit követném, mert nem szándékozom hajléktalan, prosti vagy életem végéig a szüleim nyakán élő vénlány lenni. De mivel magam is dolgozhatok, vehetek lakást, autót, oda mehetek, ahová akarok, akár gyereket is nevelhetek egyedül is, ezért nem fogom rábízni magam egy olyan férfira, akiről azt érzem, hogy a céljaink nem egyeznek teljes mértékben, mert hiába jók a szándékai, nem fogok tudni bízni benne, mert tudom, hogy nem fogja tudni megadni nekem azt, amit én szeretnék. Például hiába bizonygatja nekem egy férfi, hogy nagy családot szeretne (és nem is kétlem tényleg szeretné), ha még 30 évesen sem volt soha munkahelye és a szüleivel él. Ha egy nő olyan partnert talál, akivel ugyanazok a céljaik, vágyaik, terveik és ennek elérése érdekében mindent megtesznek, őt gond nélkül követi, mert tudja, hogy a saját és kettejük boldogsága felé vezeti őket.

2018. okt. 29. 12:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!