Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az a kifejezés, amit a nők gyakran mondanak, hogy "szeretem magam nőnek érezni egy kapcsolatban" az azt jelenti magyarul, hogy eltartót keres?
Hogy egyesek soha nem unjàk meg ezeket a szànalmas kérdéseket, hihetetlen.
Kérdező, nem attól fogom magam nőnek érezni a pàrom mellett, mert x összeget keres havonta, attól még lehet iszonyat bunkó velem.
Leírtàk fent, hogy mitől érzi nőnek magàt egy nő a kapcsolatban.
De te ezt nem fogod fel, kapcsolatod sem lesz ilyen hozzààllàssal.
Aki agyilag így el van maradva, na az mellett nem tudnàm nőnek érezni magam.
34N
Amikor először hallottam ezt a kifejezést egy olyan lány szájából akinek soha az életben fingja sem volt arról milyen a klasszikus női szerep egy kapcsolatban, akkor azt hittem hogy valami kandi-kamerás forgatáson vagyok.
Egy kapcsolat alapja egymás iránti tisztelet és megbecsülés, ez egy jól működő kapcsolatban kölcsönös. A férfi irányít a nő követi és megbízik benne. Pont mint a társastáncban, ahhoz hogy egy irányba haladjanak és sikeresek legyenek kell az összhang, figyelni kell egymásra és akkor harmónikusan és eredményesen működik. Manapság a nők nem akarják követni a partnerüket,önállóak akarnak lenni, saját útjukat járják és ha valakit maguk mellé engednek akkor sem követik, max egymás mellett mennek. Adnak egy esélyt a férfinak, ha nem megy a tánc természetesen lehet a férfit hibáztatni a sikertelenségért mivel neki kéne irányítania, de nagyon ritkán néznek magukba hogy vajon ők mindent megtettek azért hogy együtt sikeresek legyenek? Egyszerűbb gyorsan továbbállni és másik partnert keresni,mert az idő véges, senki nem akar feleslegesen szenvedni egy kevésbé tehetséges partnerrel.
Párkapcsolat a tanulásról szól, arról, hogy mindkét fél alkalmazkodik a másik igényeihez és együtt próbálnak valamit létrehozni, közösen, tervezetten. Ha egy Nő nem érzi jól magát egy kapcsolatban, akkor az már az első pillanatokban kiderül, nincs meg a harmónia(már az első lépésig sem jutnak el együtt), már az alapok sem stimmelnek(máshogy szocializálódtak) ott nincs mit tenni. Ilyen esetben jogos lehet a klasszikus női szerepre hivatkozás, de ez egy randin még elfogadható indok, egy párkapcsolatban már álságos. Ha az alapok megvannak, akkor jöhetnek az első közös lépések, ott már figyelni kell egymásra és mivel a férfi irányít az ő vállára kerül a felelősség, hogy a lehetőséget mire használja fel. Amikor már kialakul egyfajta harmónia a két fél között jöhetnek a bonyolultabb dolgok,az új dolgok kipróbálása, hogy fejlődjön a kapcsolat és itt vérzik el a legtöbb kapcsolat. Miért is? Mert a nők többsége a férfitól várja(elvárja) a megoldást és ha ő nem ugorja meg a szintet elsőre akkor jönnek a szemrehányások, mert rosszul irányít és csalódás lesz a vége. Pont mint a táncban, a bonyolultabb figurák gyakran kifognak a rutintalanabb férfiakon, nincs meg a kellő gyakorlat, eleve rosszul állnak a dologhoz, a nő azt érzi tehetetlen a női szerepben és pillanatok alatt átveszi az irányítást. No innentől kezdve nincs női-férfi szerep, nők átveszik az irányítást amire a férfi "alkalmatlansága" kényszeríti rá. Az ilyen nőknek olyan partner kell aki pontosan tudja mit csinál és ha valamibe belekezd, akkor azt csinálja jól végig vagy meg se próbálja. Egy ideig ez működik, majd azt is megunja, fejlődni akar és jönnek az új feladatok.
Nálam azt jelenti, hogy szeretném, ha a párom kívánna, szeretne, "meghódítana" újra és újra, megmaradna a szenvedély, a szerelem, nem pedig random lakótársak lennénk, és ülnénk a langyosf0sban.
200.000 körül keres egy hónapban, én is kb ennyit. Nem tart el senki senkit. Ha eltartót keresnék, akkor úgy fogalmaznék, hogy szeretném magam gyereknek érezni egy kapcsolatban. :)
"Amikor először hallottam ezt a kifejezést egy olyan lány szájából akinek soha az életben fingja sem volt arról milyen a klasszikus női szerep egy kapcsolatban, akkor azt hittem hogy valami kandi-kamerás forgatáson vagyok."
Én a te válaszodat olvasva érzek ugyanigy.
Ez akkor van rendben, ha te is megteszed ezt "újra meg újra", szóval amit adsz, azt kapod vissza jó esetben.
Nem írtam le, mert azt hittem, teljesen evidens: nyilván én is viszonzom ezeket. :)
Sok embernél nem evidens, sajnos (bár ők a kérdéseikben is mártírkodni szoktak, feledve, hogy ők sem tesznek semmit, "de az más"(???)). Jó, hogy nálad igen, ez így kerek.
#24. Miért a férfi irányítana már?! :) Mert, pö.se van? Vagy, okosabb, határozottabb, életrevalóbb? Magyarázd meg, miért a férfi irányít? A többi nagyjából stimmel. Kölcsönösség, alkalmazkodás, tisztelet. Na, de már ezen fogalmak létezése, szerencsés megléte a kapcsolatban kizárja a legelső állításod, tézised, miszerint a férfi irányít. Ebben az esetben nincs irányító és irányított, nincs alá-fölérendelt viszony, hanem kölcsönösség, egyenrangúság van.
Akkor még egyszer kérdezném, miért a férfi irányít???!
Kíváncsian várom válaszod.
# 30
Sokszor az a baj, hogy pont a nő akarja, hogy a férfi irányítson - ami elég rossz, mert önként állítja fel azt a rendszert amit #24 is körülírt.
Nekem ez pl. sosem tetszett, mert nem vagyok "irányító" és nem is vágyom ilyesmire, ahogyan "szolgálni" sem fogok senkit. Idegesítő mikor valamelyik félnek "irányítónak" kellene lenni - mindkét felállás rossz, legalábbis számomra.
De én általában "örök kívülálló" vagyok aki a csoportok mellett lépdel, nem velük és ha a csoport szar irányt vesz, akkor én nem fogom követni az irányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!