Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, nők, nektek miért olyan fontos az "érzelmi intelligencia", miért hangoztatjátok mindig az EQ fontosságát?
Mert, annélkül nem lehet normálisan élni. Főleg úgy nem, h nem egyezik a szint a pár tagjai között.
Nekem elég magas (az IQ-m is), de fontosabbnak tartom még az IQ-nál is. Egy egészséges személyiségnél közel egy arányban/egy szinten kell, h legyenek egyébként.
Nem hangoztatják mindig, de valóban fontos az érzelmi intelligencia.
Nekem sajnos nagyon alacsony.
Ennek ellenére nem vagyok egy bunkó tapló hisztis gyerek, Viszont az érzelmek felismerésével és kezelésével komoly gondjaim vannak és általában nem tudom őket kezelni pedig fontos, hogy mit érez a másik és fontos az, hogy megértsem. Bár esetemben ez lehet csak feltételes mód.
Én bevállalom, hogy hangoztatom, bár csak párkapcsolati keretek között, és nem a tankönyvi definíció szerint alkalmazva, hanem saját elképzelésem van erről a fogalomról. Baráti, ismerősi téren nagyon toleráns vagyok, tőlem teljesen eltérő gondolkodású emberekkel is fontosnak tartom a kapcsolattartást, ez valahogy hozzá tartozik az épülésemhez. Viszont nálam az érzelmi intelligencia borzasztó nagy helyet foglal el. Nagyon érzékeny és törékeny személyiségem van, és kb. az egész életem mások megértésére, empátiára stb. épül, illetve a munkám is. Ez nem azt jelenti, hogy akinek gondja van az érzelmek megértésével/kifejezésével, azzal szóba se állok, nem akarom kikényszeríteni senkiből, de ha teljesen elzárkózik a témától illetve szándékosan nem próbál meg fejlődni benne, azzal párkapcsolati téren semmire nem jutnék, az biztos.
Viszont annyira nem kell túl misztifikálni, mert a nők túlnyomó többsége szerintem ezt tényleg nagyon alap szinten érti, és nem egy irreális elvárásként, csak hogy tényleg ne legyél extrém bunkó és tapintatlan, illetve valamilyen szinten meg lehessen kommunikálni veled, ha felmerül valami probléma. Ez meg szerintem abszolút teljesíthető kritérium. :)
@Land of Confusion:
Nem hinnem, hogy neked annyira alacsony lenne. Akinek valoban alacsony, az nem ismeri fel es nem ismeri el. Es foleg nem probal tenni ellene.
Szerintem az EQ sokkal fontosabb az IQ-nál és annál, hogy milyen iskolát végeztél, mit dolgozol, mivel foglalkozol.
Férfiként mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!