Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi ez a nagy "diplomás-diplomással"szakmunkás-szakmunkással" láz?
Utálom már lassan ezt az oldalt mert csak azt látom,hogy mindenki a megszerezett papírokkal próbál párt találni vagy,hogy diploma nélkül esélye nincs diplomás lánynál/fiúnál.
Érdekes a való életbe nem ezt látom,hogy diplomás-diplomás párt talál meg stb.
Édesanyám fogorvos,Édesapám ács érettségi nélkül,Papám mérnök a mamám pedig varrónő.
Jó tudom,hogy változik a világ ahogy telnek az évek de jelen állásba én is rendszerügyeletes villanyszerelő vagyok Ausztriába a párom(Osztrák) pedig idén szerzi meg a diplomát ha minden jól megy.
Nem a diploma számít hanem az mit tudd letenni az asztalra!
Elvégre ezért ment egyetemre......nos ha egy érettségizett/szakmunkás 3-4X annyit keress mint egy diplomás onnantól nem releváns a végzettség sőt a diplomás nyugodtan szemlesütve letagadhatja azt is hogy valaha egyetemre járt!
Ismerek ilyen párt...asszonyka diplomás...férj szakmunkás mégis a vállalkozásából élnek és egy laza hónapos spanyol utat a férj zsebből kifizet az asszony fizetése meg vicc kategória a férjnek 4X több fizuja van! Összejövetelkor kifejti mindig a férj mit ér a diploma? Diplomából még a 2 kocsijuk biztosítása sem jönne ki :-)
Uh,úgy látom egy Osztrák vagy Német gyakorikérdéses oldalra kellett volna írnom.(ez semmi bántás)
Párra válaszolok amik megfogtak.
Édesanyám nem hiszem,hogy sokszor leszólja édesapámat mivel édesapám húzta fel a magánfogorvosi rendelőt a házunk mellett,valamint még mindig többet keres édesanyámnál(IGEN, VIDÉKIEK)
Ez a másik,hogy hulla fáradtan beesnek mert pultos,felszolgáló akármilyen mozgást igénylő munkát végző egyedek.Hát nem tudom,a párom tanul mint említettem idén szerzi meg a diplomáját,de mellette dolgozik önszántából de felajánlottam neki,hogy nem kell elmennie dolgozni mivel bőven jól élünk a saját fizetésemből is,de ő csak azért is elment még felszolgálni "hátha"ragad rá egy kis Francia.
Soha nem esik be az ajtón hulla fáradtan és még aakkor sem veszem észre rajta amikor én érek haza késöbb.Eltudunk beszélgetni,sokszor segítek neki a tanulásban,vizsgaidőszakba békén hagyom mert miért ne tudná egy hülye szakmunkás,hogy milyen is ez?
Eljárunk színházba,síelni, és mindkettőnknek vannak egyéni hobbijai nekem hülye szakmunkásnak a küzdősport és a konditerem,neki pedig a futás ami kikapcsolja és a vásárlás bármennyire nem is értem :D
De hát az régen is, így volt csak akkor a gazdag a gazdaggal nemes a nevessel szolga a szolgával volt. :)
Persze mindig vannak kivételek. :)
A mai korban ennek több oka van:
1. Pénz beszél kutya ugat, ha hasonlóan magas a jövedelmetek az jó akkor nincs vita arról ki mennyit rak a közösbe és mennyit fogyaszt :).
2. Hasonló emberek között nagyobb valószínűséggel, találsz veled hasonló mentalitású embert.
3. Elég furcsa lenne ha menedzserként dolgozol, miközben a feleséged takarítónő talán éppen abban a szállodában ahol a klienseid megszálltak, vagy épp a külföldi kollégáid.
Szomorú de ez ilyen. Ha valaki a mai korban nem tud össze szedni egy papírt és kezdeni vele valamit azt lene nézzük mert nem életre való. Persze lehet papír nélkül is bizonyítani, ha van egy saját vállalkozása önerőből, vagy önszorgalomból annyi a tudása, hogy papírok nélkül is felvették valami jó pozícióba.
Ha érvényesülni akarsz akkor bizonyítanod kell. Amennyire bizonyítasz kb. olyan szinten keresgélhetsz, hogy annyira értékes legyél a másik szemében.
Általában az emberek ha bemutatkoznak a nevük után az első ami elő kerül az a foglakozása. Ameddig az emberek a foglakozásukkal azonosítják magukat ha arra is próbálnak válaszolni, hogy kik is ők, addig ez az egész így is marad, foglakozásod, diplomád, elért sikereid alapján van definiálva a helyed és rangod a társadalomban, miden más csak kivétel.
(most ugye diplomás alatt a multis közegről beszélünk, nemzetközi céges utakkal stb. és nem az állami óvónőkről és hasonlókról. Egészen más a diploma és diploma. Nem beszélve az ügyvéd és orvos társadalmi kasztról. NEm, nem vidéken, ott ez egyáltalán nem feltűnő különbség, hiszen vagy te orvos meg max még ketten. De tudod van egy ilyen hierarchia, hogy orvos, jogász, menő pénzügyes a tetején, aztán mérnökök, infósok, majd a többiek és a végén az államis diplomások, alattuk a szabadbölcsészek, mekiszak. Csúnya, de van klikkesedés az egyetemeken belül is.)
Kérdező, akkor jobb, ha most kicsit élvezed az egód növekedését, mert te egy kivétel vagy a pároddal.
Én ismerek szakmunkás férfi + diplomás nő kapcsolatokat. Vagy a diplomás ad lejjebb és nem a saját társaságával lóg , emiatt kimarad elég sok dologból vagy a szakmunkás képzi magát és előbb-utóbb majd iskolába akar járni, hogy ne érezze kellemetlenül magát, amikor öltönyösök között kell söröznie. Legalább egy nyelvet benyal a szakmája mellé.
Szemmel láthatóan tudsz helyesen írni, már rögtön nem is tűnsz szakmunkásnak. Van életetek, ez is jó.
Egy dologra viszont számolj, amire a diplomást kereső nők számolnak:
Egy diplomával a pénzkereseted a szerencsén és a talpraesettségeden múlik. Mindig lesz feljebb vagy egy cégnél vagy saját vállalkozásban.
Szakmunkásként a feljebb az a saját vállalkozás, majd mások dolgoztatása. Máskülönben a fizikai munka miatt 50 felett ne sok jóban reménykedj. Az ember nem arra van kitalálva, hogy napi 10-12 órákat robotoljon.
Ez egy általánosítás, de amikor párt választasz, muszáj általánosítanod.
#25:köszi!Tiéd a legértelmesebb válasz!
Igazábol nem is nagyon izgat ez a dolog csak már gondoltam megérdeklődöm.
"Összejövetelkor kifejti mindig a férj mit ér a diploma?"
Nos, nekem épp ezért nem kéne egy ilyen férj. Ki a fene akarja ezt hallgatni egész életében? Igaz, a férjem diplomával keres jól, de ha kevesebbet keresne, akkor is inkább vele lennék, mint egy ilyen pökhendi, pénzmutogatós, kivagyi vállalkozóval, aki lenézi a diplomásokat.
Ne szabad CSAK ebből az oldalból kiindulni.
Az én ismerőseim barátaimnál teljesen totálisan vegyes a felállás...
Ez a legújabb női hülyeség, a kasztelmélet...suba subához, guba gubához, szép széppel, csúnya csúnyával.
Természetesen ezt úgy kell érteni a gyakorlatban, hogy ide nekem az oroszlánt is, az átlagpasas meg kussoljon és érje be a legutolsó lakótelepi fogatlan kisebbséggel.
Hát igen, minden szentnek maga felé hajlik a keze ugye :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!