Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A párkapcsolati körforgás?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párkapcsolati körforgás? Csak én gondolkozom ilyeneken?

Figyelt kérdés
A külső dönt minden esetben de a belső fogja együtt tartani a feleket eddig oké.Én úgy látom hogy férfiak nehezebben találnak párt és sokan egész életüket "magányban", akár szűzen élik le.Mivel kevesebb a nő így valahol talán érthető náluk a nagyobb szexuális igény míg a nők akiknek azért elég nagy a választékuk inkább a biztonságra mennek de ennek persze egyéb okai is vannak/lehetnek.Én is úgy látom hogy a férfiak felső 20% az aki legalább egy kicsit is helyes,van miből élni és a testére is figyel az kell a nőknek értve ezt úgy hogy ez a belépő szint a szebb nőknél.Ha lejjebb megyünk egy átlagosabb nő nek több "selejt" jut de még ők is a férfiak felső 35% ból válogatnak.Ahogy átcsúszunk az átlagosak alá ott sokkal több "tartós" párkapcsolattal kevesebb "kalandot" megélt nem annyira szép ám sokszor hűségesebb,odaadóbb nővel találkozhatunk...mondom ezt mind abból amit a környezetemből tapasztaltam.Annak ellenére persze ők is próbálnak minél fentebbről válogatni.Hozzá kell tenni hogy a férfiaknál azért kevésbé számít a "szépség" ezt talán nem is kell magyarázni de azért van súlya valahol.Összegezve szerintem mondhatjuk hogy a férfiak 40-50% ának 1.sose lesz olyan nője amilyet szeretne mert egyszerűen nincs annyi 2.Elég nagy eséllyel nem is lesz vagy ha lesz az 30 körül de az se az az "igazi" sokkal inkább a csak legyen alapon.Az egészre pedig egy komplett iparág épül hogy eladja hogy neked kell valaki..egy pár...egy társ...egy kapcsolat....a nőknek azt adják el hogy magas egzisztenciájú jól szituált férfi ezzel tovább csökkentve a versenyképességbe bele eső srácokat (szürke ötven árny)A férfiaknak pedig hasonlókat adnak el de nekik meg inkább az suggalva hogy azzal tehetik még magasabbra társadalmi elismertségüket hogy ha minél szebb nővel mutatkoznak ami a fentebbiek alapján ugye nem sokaknak adatik meg.Persze mindig vannak kivételek elég ritkák de vannak.Ha tippelnem kéne akkor azt mondanám hogy sokkal több férfi él egyedül mint nő és ez csak rosszabb lesz, legalábbis ebben a tendenciában...akkor most győztek az ösztönök? Kérlek ne olyan válaszokat adjatok hogy te milyen hanem hogyan látod ezt a "körforgást". Férfi vagyok és nem azért írtam ezt ki mert haragszom a női nemre inkább csak a kíváncsiság hajt hogy az emberek hogyan vélekednek a mai párkapcsolati világról?

2018. júl. 29. 13:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Egyetlen különbség van. A nők többsége nem bolondul meg és nem båssza magát a földhöz, ha nincs kapcsolata és/vagy nem kap szexet.

A férfiak körülöttem mind vergődnek, vagy azon, hogy kit kéne dugni, vagy azon, hogy ki tetszik épp. És semmi mással nem haladnak.

A nőknek azért nincs gondjuk a társkereséssel, mert nem csinálnak belőle gondot. Ti meg, mint a hangyák eső előtt, néha már én is érzem a feszültséget, pedig baromi nyugodt vagyok. Szexet meg nyilván kap bármelyik nő egy jobb pasival is, mert ők sem bírnak elmaradni a valagukon, szóval méginkább elvannak és nem érzik úgy, hogy valami szarba bele kell ugraniuk, csak azért, hogy legyen. Több a diplomás nő, több nő jelentkezik egyetemre, jobb a nők átlaga tanulmányilag. Ezek csak apróságok, de ebből is látszik, hogy amíg a nők nagy átlagban el tudják magukat foglalni mással, a férfiak csak szórakoznak valamivel. Valószínűleg a farkukkal. Nekil ez fontosabb.

A kötődés mindenkinek fontos, de sokkal kevesebb nő érzi a sürgetést és sokkal többen félre tudják tenni az ilyen késztetéseiket. Valószínűleg azért, mert ez az utódgondozásnál is kedvezőbb, hogy a saját dolgaik elé tudják helyezni a magasztosabb célokat. Ez van.

És ez nem lesz másképp attól, hogy van pár társfüggő lotyóm

2018. júl. 29. 14:38
 12/21 A kérdező kommentje:
Ezzel egyetértek hogy a nőket nagy átlagban nem foglalkoztatja a szex de minek is foglalkoznának vele túlzottan ha akkor és ott és majdnem hogy attól kapnak akitől csak akarnak és el vannak utána 1 hétig...egy éjszakás kalandok, megtehetik mert ők választanak.Igen a férfiakban erősebb a nemi vágy/a késztetés de ettől még nem hiszem hogy ők kevesebbek lennének csak máshogy működnek.Az hogy a nők nagyobb arányban jelentkeznek egyetemre meg jobbak az átlagaik ez nem biztos hogy azért van mert ők megállják ezt a késztetést és mással foglalkoznak.Sok nőt ismerek akik egyetemre is mentek hogy utána valahol pincérek lehessenek...a bölcsész szakok vagy a marketing de a kedvencem az ibs rogyásig vannak ilyen nőkkel akik eljátsszák hogy ők lesznek a nagy felső vezetőket aztán a sarki mekiben köszönnek vissza.Az orrba szájba csak a dugáson történő gondolkodás csupán a férfiak legaljára vonatkozik.Nem értem miért nézed le aki férfi és fontos számára a szex egy olyan nemben amelyiknek átlagban kevesebb jut ki belőle.Sokkal kevesebb nő érzi a sürgetést? Nagyon sok nőt ismerek aki csak azon pörög hogy megtalálja gyerekeinek álmai apját...az apa komplexusos nép betegséget meg se említem...az egész írásodból mintha dőlne a férfi ellenesség...kicsit mintha egyenes disznónak néznéd őket vagy én nem is tudom.
2018. júl. 29. 14:56
 13/21 anonim ***** válasza:
88%
Csak egy valamire reagálnék: egy nőnek sokkal kevesebb választási lehetősége van szakmák terén, mint egy férfinak. Ezért muszáj jobban tanulnia hogy legalább egy OKJ-t meg tudjon csinálni.
2018. júl. 29. 15:02
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szexel van problémád, akkor nem értem, mi a gond.

Az ilyesmihez nem szükséges az egyforma férfi-nõ arány. Szexkapcsolataim lehetnek több emberrel is úgy, hogy nem alkotunk egy párt. Akkor itt milyen jelentõsége van a nõi többletnek? (ha létezik is ilyen) Az biztos, hogy nem a nagyobb nõi arány okolható azért, ha egy nõ nem akar lefeküdni veled, nem szerepelsz a hosszú szex/flört listáján.

2018. júl. 29. 15:10
 15/21 A kérdező kommentje:
Hogy érted azt hogy kevesebb választási lehetősége van? Nem, nem a szexel van bajom mint mondtam van barátnőm illetve helyesnek mondanak csupán érdekesnek találom a témát hogy manapság mennyire felfújja a média a párkeresést vagy hogy megint a média és filmek stb hogyan erősítik egy egy adott nem elvárásait vagy épp növelik azt.Ami még érdekes hogy a legtöbb nő szerintem hiszi hogy létezik életre szóló szerelem meg az életre szóló pasi meg stb közben meg senki nem gondolkozik olyan témán hogy de már csak az emberek saját elvárásai alapján se fog jutni mindenkinek pár de legalábbis ha nem adja alább de az meg olyan is lesz és szerintem ennek pl köze van a rengeteg megkeseredett párkapcsolathoz na persze nem egyöntetűen inkább csak egyike a sok faktornak.Lényegében én itt most csak egy elmélkedésen vagyok az emberek nézeteiről és nem haragszom senkire semmiért csupán érdekelnek az esetleges vélemények.
2018. júl. 29. 15:25
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Fontos szempont, hogy mindenki magának válogassa a saját igényeit. Nem minden ember egyforma azonos igényekkel, tehát általában téves az, amikor az ember paranoiásan mindenkit a rivális társának lát maga körül. Persze léteznek olyan valós helyzetek is, amikor az embernek ténylegesen sok riválisa adódik, de olyan helyzetek is, amikor csak bemeséli magának.

Példa: Tetszik egy férfi. Rögtön azt gondolom, hogy az a férfi rajtam kívül minden más nõnek is tetszik, tehát a világ összes nõje most az én rivális társam. Valóság: már a legközelebbi barátnõmtõl azt hallom, hogy neki nem jön be, meg más nõknek se, van pár nõi riválisom, akinek tetszik, de nem olyan sok nõ, mint ahogy én azt képzelem.

Számolgatod magad körül a szingli férfiak számát. Gondoltál arra, hogy ebbõl elég sok lehet olyan férfi, aki feladta a társkeresést, ergó “átadta neked az útat” (számos kérdést lehet olvasni itt gyakorin is arról, hogy a férfiak feladták a párkapcsolatokat, egyedül akarnak lenni). Számos olyan férfi is létezhet, aki nem vágyik a környék legvonzóbb, modell alkatú nõjére, pont egy átlagos nõt kedvel meg. Számos olyan férfi, aki nehezen talál nõt amiatt, mert elfogadhatatlan szokásai vannak, pl. alkoholista. Számos férfi gyáva, nem tudja hogy közeledjen egy nõhöz, stb.stb.

Nem mindenkinek ugyanaz a célja rajtad kívül, ha a céljaidról van szó, akkor magaddal kell törõdj, nem másokkal.

Bármi lehet, sokféle lehetõséged van, ennyi számadat alapján még nem tudhatod, hogy mit várj.

Ha megtetszik neked egy nõ, akkor nem biztos, hogy a melletted levõ összes pasi sorra döntik le egymást a kegyeiért. (legalábbis nem tudom ezt hogy tapasztalod) Biztos akadnak riválisaid, de nem olyan borzasztóan sok, mint ahogy azt te elõre beképzeled. Lehet, hogy nem ismered magad, nem vagy tapasztalt, így nem tudhatod, hogy mit várj, mit jelenthetsz egy adott nõ számára, vagy õ a te számodra.

Pl. Ismerkedtem olyan férfival, akivel szemben egyáltalán nem gondoltam, hogy érdekes lehetek. A férfinak elmondása szerint rémes barátnõi voltak a múltban, lelki/mentális zavaros, s “örūl, hogy találkozott egy normális nõvel”. Nem tudom elõre megjósolni számadatokból, hogy milyen viszonyulásunk lesz az ellenkezõ nemmel, de inkább a személyes ismerkedéssel foglalkozok.

2018. júl. 29. 15:36
 17/21 anonim ***** válasza:

13: ezt te mikor álmodtad, öcskös?:D

Műszakin végeztem, de nem igazán éreztem soha, hogy ne lenne itt épp olyan helyem, mint bármelyik srácnak. Ja, egy óvónőképző után döntöttem úgy, hogy fuck that shit, nekem más kell.

Sőt, szerintem egy nőnek pont, hogy több lehetősége van az életben tanulás helyett/mellett. Több a "modell", többen mennek prostinak, többen házasodhatnak jól és tartathatják el magukat. És mégis, a számok mást mutatnak, több nő tanul és nem elégszik meg egy kitartott szereppel. Vagy egy háztartásbeliével. Érdekes.

2018. júl. 29. 15:47
 18/21 anonim ***** válasza:
A húgom 14 éves és pályaválasztás előtt áll. Mivel nem túl jó tanuló, ezért a szakmák amiket akár középsuliban tanulhatna: bolti eladó (amit sok diák csinál 1-2 nap betanítás után is), szakács, cukrász, varrónő, virágkötő, fodrász, körmös, kozmetikus. És így ennyiben ki is merül. Egyik szakma sem fizet olyan jól mint a férfi szakmák pl kőműves, villanyszerelő, asztalos és a többi tipikus szakmunkással elérhető szakma. Egy 14 éves lány nyilván nem abban gondolkodik hogy eltartják majd, vagy hogy prostinak áll.
2018. júl. 29. 16:06
 19/21 anonim ***** válasza:
#11 Én ponthogy az látom mindenhol, hogy a legtöbb nő keres kétségbeesetten kapcsolatot, 2 hetet nem bírnak ki szingliként, a férfiak pedig ponthogy menekülnek a kapcsolat elől, csak szex és más semmi. Persze vannak kivételek bőven, pl én nő vagyok és 2 éve boldog szingliként, inkább csak szex érdekel, de a legtöbb barátnőm inkább vergődik egy szar kapcsolatban, minthogy egyedül legyen, amíg talál egy normális pasit.
2018. júl. 29. 16:10
 20/21 anonim ***** válasza:

"Ha lejjebb megyünk egy átlagosabb nő nek több "selejt" jut de még ők is a férfiak felső 35% ból válogatnak.Ahogy átcsúszunk az átlagosak alá ott sokkal több "tartós" párkapcsolattal kevesebb "kalandot" megélt nem annyira szép ám sokszor hűségesebb,odaadóbb nővel találkozhatunk...mondom ezt mind abból amit a környezetemből tapasztaltam.Annak ellenére persze ők is próbálnak minél fentebbről válogatni."

Nem tudom, hogy mit értesz "selejt" alatt, de szerintem egyes helyeken a nők jelentős része nem fog selejtnek ítélni egy pasit csak azért, mert vannak hibái, én így tapasztalom. Szokásos "aki neked szemét, másnak kincs" elv érvényesül.

Korábban volt itt egy kérdés, ami kb. úgy szólt “miért kell a saját szintemen választanom párt, ha választhatok fennebb is?” Szerintem 2 probléma van az ilyesmivel:

1. Ha valakinek “nem érek fel a szintjére”, akkor kapásból nem érezném magam hozzá méltónak, kár vesztegetnünk egymás idejét. És ezt nem csak én érezném, hanem a legtöbb esetben a kiválasztott férfi, akinek ha van egy kis önbecsülése, akkor nem fogja érdekelni az általad leírt "átlagos nők, akik fentről válogatnak".

Engem az tesz a legboldogabbá őszintén, ha igazán magamhoz illő társat találok.

2. Ha mindenkinek ilyen hozzáállása lenne a kapcsolatokban, hogy az “elérhetetlent” hajszolja, akkor abból kb. olyan helyzet kerekedne ki, hogy rajonganál egy lányért, ő meg közben odalenne egy másik elérhetetlen fiúért, aki meg egy másik nő után futna. Mert ugye mindig van “fennebb”. Tehát túlságosan sok értelmet nem látok abban, hogy mindenkinek arról szóljon a kapcsolata, hogy minél “fennebb” próbáljon választani s egy megszállott versengésbe fajuljon az egész. Legalábbis ez kicsit olyan élethelyzetnek tűnik nekem, amit a gimis amerikai filmekbe látok, tinédzserek között. Na mindegy.

2018. júl. 29. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!