Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Sok mai férfi frusztrációjának...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sok mai férfi frusztrációjának egyik forrása: mi a véleményetek erről az idézetről?

Figyelt kérdés

Az idézet:

"azzal, hogy a nők függetlenebbé váltak, és ezáltal a társadalmi berendezkedés a nemek közötti egyenlőség felé mozdult, a hatalom motívuma egyre erőteljesebben jelenik meg a szexualitásban. A nők ilyesfajta erősödése ugyanis a férfiak számára az addig egyfajta alanyi jogon (a fiúgyermekként születettség jogán) kijáró felsőbbrendűség gyengülésével járt együtt. Az ebből fakadó hatalmi veszteség (elég csak a női pedagógusokkal, a jobban teljesítő iskolatárssal, kolleginával, vagy éppen egy női főnökkel szemben megélt frusztrációkra gondolni) pedig az érték- és attitűdrendszerek szintjén ma is virágzó patriarchátussal egészül ki. Az alapélmény tehát a következő: felsőbbrendűnek kellene lenned, de te mégis alulmaradsz."

Forrás:

[link]

#társkeresés #frusztráció #nemi szerepek változása
2018. jún. 6. 13:36
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
64%

"Adott egy feminista nő, akinek valamilyen csoda útján gyereke lesz...és mit ad Isten, fia születik. Hoppácska! 22-es csapdája? Férfit nevel belőle vagy csak pasit? Ha férfit, akkor szembe megy magával... nem egyszerű az élet."

De most ez komoly? Feminizmus nem férfigyűlölet, értsétek meg. Egy feminista normális férfit nevelne. Nem életképtelen mamahotelest. Olyat, akinek az önbecsülése nem attól függ, hány punciba dugta a farkát. Olyat, aki nem fojtja el az érzéseit, és kap agyvérzést 40 évesen, mert aki férfi, az nem sír, az piál, az zsírt zabál, az soha nem beszél az érzéseiről, csak sörről meg csavarokról. Támogatná akkor is, ha otthon akarna maradni a gyerekeivel, vagy ha a társadalom által "nőiesnek" tartott szakmát választana.

Mert a lányát is ugyanígy nevelné. Ez a feminizmus lényege, hogy nincs erőltetett különbség. Nem kell a lánynak pink, a fiúnak meg kék, nincsenek szerepek meg muszáj dolgok.

2018. jún. 6. 19:44
 62/69 anonim ***** válasza:
31%
#59 Végre valaki történelmi távlatból nézi a kérdést.
2018. jún. 6. 19:51
 63/69 anonim ***** válasza:
Engem kimondottan lehúzott, hogy magukat intelligensnek valló férfiak és nők 62 (hatvankettő!) hozzászóláson keresztül dobálják egymásra a sz@rt, hogy kollektíve a másik nemen, a másik nem számukra ismeretlen egyénein vezessék le a frusztrációjukat és a vélt vagy valós sérelmeiket végtelenül ostoba és primitív általanosításokkal.
2018. jún. 6. 20:00
 64/69 anonim ***** válasza:
52%

Egy gond van ezekkel a remek gondolatokkal...h a biológia előbb utóbb igazolja magát.Hiába akarják az emberek rá erőltetni ami nem igaz.mind2 fél egyenlő de nem matematikailag...hanem mint egy puzzle a férfi az egyik darab a nő a másik...2nő nem fér össze kért férfi szintén...akár mennyire is hiszi bármelyik is a felsőbbrendűnek magát.

Lehet pampogni cirkuszolni..az állás interjukon meg a munka helyekről..aminek a vége az lesz h "férfi kollégákat keresünk xy munkakör betöltésére".

2018. jún. 6. 20:05
 65/69 anonim ***** válasza:
51%
A nagy női egyenlőségben +melegben nem látom betonozni őket???Miért??Nem hallom h túl jelentkezés lenne a kömüves csajokból..De tudtommal még mindig nem kell katonának menniük...és előbb mehetnek nyugdíja..egyiket sem értem...A terhes nőnek átadják a helyet a kövér pasiknak miért nem ???Szóval lehet egyenlő jogokról és bánásmódról beszélni ha majd télleg egyenlőségjel lesz ott és nem lesz kivételezés.
2018. jún. 6. 20:06
 66/69 anonim ***** válasza:
95%

"A nagy női egyenlőségben +melegben nem látom betonozni őket???Miért??Nem hallom h túl jelentkezés lenne a kömüves csajokból..De tudtommal még mindig nem kell katonának menniük...és előbb mehetnek nyugdíja..egyiket sem értem..."

A nyugdíjat én sem értem, de nem is tudtam róla, míg gyerek voltam, nem is döntöttem róla. Szerintem már a születésem előtt is ez volt.

A betonozáshoz belinkelnék egy korábbi válaszból, jelenleg 15-ös 69%-on áll:

"Egy cég nem akar felvenni mert szülni fogsz? Drágám, ez nem a férfiak heppje, hanem ez a kapitalizmus. Tudod, profit."

Ugyanez van a betonozásra. Profit kell nekik, és ha egy fizikailag erősebb férfi többet bír, mint egy gyengébb nő, akkor azt veszik fel, amelyik kevesebb idő alatt több munkát végez. Nem?

(Amúgy neked sem kell katonának menni.)

"A terhes nőnek átadják a helyet a kövér pasiknak miért nem"

A kövér nőknek sem adják át a helyet. A terhessel nem az a baj, hogy kövér, hanem hogy sok a hülye az úton, és a kismama eltaknyolhat úgy a járművön, hogy a magzatnak is baja eshet.

2018. jún. 6. 20:28
 67/69 anonim ***** válasza:
44%

#60 Nincs ellentmondás. A nemi szerepeink a nevelésünk miatt alakultak így, nem pedig ezerszer megcáfolt, unalomig ismételt női-férfi agy baromság miatt.

Jelenleg még mindig teljesen máshogy nevelik a kisfiúkat és a kislányokat; más dolgok miatt szólnak rájuk, már miatt dicsérik őket, más játékot adnak a kezükbe, stb.

Ebből lesz pár évtized múlva, hogy a nők azt érzik, hogy valaki domináns kell melléjük, a férfiak meg hogy kiheréli őket, ha egy nő bármiben is jobb náluk.

Az a "Nő vagyok[...]" kis mondókád fantasztikus, leszámítva, hogy a "többet kell elérnem" rész a férfiakra igaz. Nem mi írunk ki heti egyszer olyan kérdéseket, hogy be kéne vezetni a nőuralmat, és milyen jó lenne, ha a férfiak elhagynák a munkaerő piacot. A férfiak sírnak rendszeresen azért, mert hiányoznak nekik a mesebeli idők, amikor a nők még nem vehettek részt a közéletben, hanem csak az otthonuk keretein belül mozogtak. Pont ma is volt itt egy ilyen kérdés, egy erős, intelligens férfi arra panaszkodott, hogy a női munkavállalók érzelmesek, menstruálnak és lesz0pják a főnöküket. Mikor látod ennek a fordítottját?

Viszont tény, hogy a nőkre jóval nagyobb nyomás helyezkedik, ami válaszok jó részéből is tökéletesen leszűrődik: még mindig az van a köztudatban, hogy míg egy férfi munkát vállal és önálló életet él, a nő "egyenlőségesdit játszik". Ha folyton ezt hallod mindenhonnan, akkor mégis hogy ne akarnád bizonyítani, hogy neked is van értéked?

A társadalom még messze van a tökéletestől, ami nem is lenne feltétlenül baj, de úgy viszont katasztrofális, hogy nincs is igény a javítására. Arra van igény, hogy visszakorcsosítsuk egy régi, okádék formába, ahol az a természetes, hogy a nők és férfiak szinte teljesen külön fajba tartoznak (pontosabban a nők a férfiak túl érzékeny, törékeny, behódolásra teremtett változatai) hiszen ennek a visszahozása jóval kényelmesebb, mint valami új, jobb berendezkedés megteremtése.

2018. jún. 6. 20:36
 68/69 anonim ***** válasza:
53%

"A nemi szerepeink a nevelésünk miatt alakultak így, nem pedig ezerszer megcáfolt, unalomig ismételt női-férfi agy baromság miatt."

Na ez meg a másik véglet, ami teljesen tagadja az matériát. De igen, van férfi agy női agy, sőt még meleg agy is van. Vagy szerinted őket is félrenevelték? [link]

Kérlek ne terjeszd a felfuvalkodott áltudományos tévképzeteidet. A nevelés, a genetika, az élmények és még nagyon sok minden tesz minket azzá, akik vagyunk.

2018. jún. 6. 20:51
 69/69 anonim ***** válasza:
62%

Nekem még az nem tetszik, hogy van pár férfi, aki azt hiszi, hogy azért nem csinálok vagy csinálok dolgokat, mert lázadok, és őket akarom idegesíteni.

Pl. nem akarok gyereket. Már nem vagyok nő sokak szemében, mikor én speciel leszarom melyik férfi (vagy nő) akar gyereket. Nem hiszem azt, hogy divat vagy mások paráztatása miatt nem akarnak gyereket.

Aztán jön az, hogy biztos karrierista vagyok. Amihez mindig egy rideg, szigorú nő képe társul, mikor valaki mosolyogva is szeretheti a munkáját. De nem talált, nem érdekel a munkám.

Akkor biztos bulikázni akarok. Téves, nem voltam soha buliban, nem is nagyon tervezek menni.

De már mindenki ítél, feltételez, nem hiszi el, hogy azért vagyok az, aki vagyok, mert az vagyok, aki vagyok, nem azért, hogy vadidegen emberek közt a buszon egyedül én tudjam, hogy "hihihi, nem akarok gyereket, most megkaptátok!".

2018. jún. 6. 20:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!