Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Sok mai férfi frusztrációjának...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sok mai férfi frusztrációjának egyik forrása: mi a véleményetek erről az idézetről?

Figyelt kérdés

Az idézet:

"azzal, hogy a nők függetlenebbé váltak, és ezáltal a társadalmi berendezkedés a nemek közötti egyenlőség felé mozdult, a hatalom motívuma egyre erőteljesebben jelenik meg a szexualitásban. A nők ilyesfajta erősödése ugyanis a férfiak számára az addig egyfajta alanyi jogon (a fiúgyermekként születettség jogán) kijáró felsőbbrendűség gyengülésével járt együtt. Az ebből fakadó hatalmi veszteség (elég csak a női pedagógusokkal, a jobban teljesítő iskolatárssal, kolleginával, vagy éppen egy női főnökkel szemben megélt frusztrációkra gondolni) pedig az érték- és attitűdrendszerek szintjén ma is virágzó patriarchátussal egészül ki. Az alapélmény tehát a következő: felsőbbrendűnek kellene lenned, de te mégis alulmaradsz."

Forrás:

[link]

#társkeresés #frusztráció #nemi szerepek változása
2018. jún. 6. 13:36
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
93%
Az van, hogy teljesen jogos, hogy belső felé nagyok az elvárásaid, és nem kell ezesetben a környezeted női tagjaira hallgatni.
2018. jún. 6. 15:24
 42/69 anonim ***** válasza:
62%
Itt mondjátok, hogy a ronda csövesnők is jobbak, mint a saját kezetek, a színvonalat ti hozzátok. Erről miért a nők tehetnek, azt nem értem.
2018. jún. 6. 15:25
 43/69 anonim ***** válasza:
75%

#41: Tehát fogadjam el, hogy a környezetem női többsége szerint túl sokat akarok? Mi alapján döntsem el, hogy mikor kell hallgatnom rájuk és mikor nem? :D

Szerintem sem csak egy dugólyukat kell látni egy társban, de azt látom, hogyha egy férfi többet akar, akkor egyből megkapja, hogy milyen nagyok az elvárásai, ha kevesebbet, akkor meg csak dugni akar. Férfiként ezt elég fura átélni.

2018. jún. 6. 15:26
 44/69 anonim ***** válasza:
94%
Igazad lehet ebben, mivel nem vagyok férfi, ezt az oldalt nem látom. Hallgass magadra, az a biztos; de ne vegyél minden nőt egy kalap alá, mert egyszerűen logikailag sem állja meg a helyét a "minden nő ugyanolyan" állítás. Tarts ki amellett, ami számodra fontos és szerinted nélkülözhetetlen egy kapcsolatban. Másképp mi értelme lenne a kapcsolatnak?
2018. jún. 6. 15:30
 45/69 anonim ***** válasza:
52%

Soha ne hallgass másra. Szerintem nincsenek olyan fanatikus elvárásaid, hogy 50 centis legyen a csaj haja, és minden fodrász után vonalzóval méred, vagy hogy csak X kaját és Y zenét szerethet, mert ez beteges.

Egyáltalán hogy lehet ilyenben másra hallgatni? Ha mások mondanák meg, kivel jöjjek össze, és azzal jönnék össze, végigzokognám a randikat, hogy ezt nem akarom.

2018. jún. 6. 15:30
 46/69 anonim ***** válasza:
73%

Egyébként meg pont arról szól a cikk, hogy frusztráltak az emberek, mert kevesen vannak kapcsolatban.

Persze ha egy férfinek lejjebb vannak az elvárásai és így sem jut nőhöz a megoldás az lesz, hogy megemeli őket, mert a nőknek is inreálisan magas.

Ez is csak női logika szüleménye lehetett...

2018. jún. 6. 15:34
 47/69 anonim ***** válasza:
95%

elég brittudósok' ízű...

inkább néhány válaszolót tennék be ilyen irányú kutatásba..

2018. jún. 6. 15:47
 48/69 Szergej55 ***** válasza:
65%

Sarkos, féligazságokkal tűzdelt általánossághalmaz, ráadásul mikor valaki a megtestesült feminizmusban (női kvóta, "szabad" szexualitás, üvegpadló és társai mellett az állam hathatós közreműködésével) férfielnyomásról vizionál még mindig, attól rám jön a lábrázás. Az alanyi jogú felsőbbrendűséget emlegessék majd azoknak a fiúknak, akik csak az anyjuk mellett vannak gyerekként, megalázzák őket az apjuk vélt vagy valós hibái miatt, hülyének és neveletlennek állítják az iskolában a női oktatók és egész életében másodrendű állampolgárnak érzi magát. Nem is olyan nehéz egyoldalúsítani, ugye? És valamennyi igazság ebben is ugyanúgy van.

Ha így folytatjuk, a fehér embernek vége, az araboknak meg aztán lehet majd mondani, hogy több figyelmet és törődést akarsz.

2018. jún. 6. 15:51
 49/69 anonim ***** válasza:
71%

#44 & #45: Köszönöm! :D Magamra hallgatok, mert elég nagy az egóm

Igazából a helyzettel arra akartam rámutatni, hogy férfiként kb. mindenért folyamatosan kapjuk az ívet. Férfiként minden döntésünk mellett keményen ki kell állni, férfiként a hibás döntéseink után mi leszünk a rosszak, férfiként alig kapunk elfogadást és megértést. Férfiként minden döntésünk után kapunk egy jó adag negatív kritikát. Ezzel szemben a női ismerőseimnél folyamatosan mindig ott van pár megértő férfi barát. Nyers és egyenes vagyok, a lány barátaimnak is kritikusan válaszolok és eddig majdnem minden nő meglepődött, hogy ilyen is van.

2018. jún. 6. 16:00
 50/69 anonim ***** válasza:
52%
A láthatatlan patriarcha elnyomás....jajj istenem. Egy konkrét érvet nem hallottam még nőtől, feministától, hogy miképpen nyomja el őket a láthatatlan férfihatalom.
2018. jún. 6. 16:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!