Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A mai fiatal nők elvárásainak tükrében egy beosztott "melós" pasi felejtse el a csajozás bármelyik formáját is?
19: "Informatikus vagyok, tök sokat keresek és 2 éve nincs nőm."
Dettó.
Ez az amit sosem értenek meg azok az ismerőseim, akik bőven 200 alatt keresnek. Hogy a pénzem nem tett valami csoda pasivá (pedig elég jól keresek). Persze, biztos van nő, akit le tudnék venni pusztán azzal a lábáról, hogy kifizetem a mozijegyét, és nagyobb üdítőt is kaphat, de lássuk be, többségünk nem ilyen nőkre utazik.
#14:
Talán az, hogy abban az összegben benne volt az anyagár is, a kiadásaik, utazás, sztk, tb, stb.,...
Mérnök, mi!...
#14 Mert hacsak nem te biztosítottad nekik a szerszámokat, számolnod kellett volna az eszközök amortizációjával, és vételárukkal, nem beszélve a fogyóeszközökről, és azt is elfelejted, hogy attól, hogy egy hétig nálad dolgoztak, még nem azt jelenti, hogy egész hónapban, minden héten volt munkájuk. Valahogy el is kellett jutniuk a lakásodra, tehát vagy tömegközlekedést, vagy autót kellett igénybe venniük.
Tegyük fel, hogy rendes adófizetők, tehát adtak számlát, így le kell adózniuk az összeg egy részét, de ha nem, a TB-t akkor is be kell fizetniük minden hónapban, és nekik nem jár az éves 20-30 nap fizetett szabadság, meg a fizetett ünnepnapok.
Persze most majd jön erre a válaszra is a leszavazás a sok, magát mérnöknek képzelő mókuskereket hajtó alkalmazottól, mert rájöttek, hogy mekkora marhaságot gondoltak eddig, és mit kellett volna gondolniuk. :)
Jöttek pontozni a mérnökök! :D
A mezei matek meg smafu...
"Talán az, hogy abban az összegben benne volt az anyagár is, a kiadásaik, utazás, sztk, tb, stb.,...
Mérnök, mi!..."
LOL :D
Na öregem, ezzel bizonyítod, hogy miért én vagyok a mérnök, és nem te.
Segítek, egy kicsit:
- az anyagár nem volt benne 200k-ból ki sem jött volna a csempe, a ragasztó, a kád, az élvédők, a padló kiegyenlítő... ember a legolcsóbb anyag megvételével is kb ennyi pénzbe került volna, tehát a szakik ingyen dolgoztak (volna), ha ezt nem veszem meg mind külön.
- a számlát a mai napig nem kaptam meg, gondolom, hogy azért kiállították, csak bizonyára nekem felejtették el elküldeni...
- szerinted egy mérnöknek nem kell bejutni nap mint nap a munkahelyére? Tudod az ember megkapja a fizetését, abból költ olyan dolgokra, mint az utazás például (meg egyéb költségei), tehát ez nem ahhoz kapcsolódott, hogy nálam dolgoztak, ezt bármilyen munkahely esetében finanszírozza az ember, sőt legtöbbször akkor is, ha nincs munkája
- Segítek, mert látom nem sikerült megtalálnod az egyetlen tételt, ami valós költség volt: ez pedig a szerszámok és a gépek bekerülése, és amortizációja. Ezt valóban nem fizettem külön ki, tehát ez abból a fejenként 100k-ból jött le.
Ne legyél már ennyire élhetetlen 200 ezerből egy fürdőszobát anyaggal, munkadíjjal, adóval együtt szerinted 2 ember meg tud csinálni? Öregem egy pár négyzetméteres fürdőszoba is minimum anyagban csak ennyi, és akkor erre jön még a munkadíj, arra meg az adó
:D)) Tudod, nagy arccal lehet nagyot esni
ui: és valószínűleg valóban nem volt minden nap munkájuk, nekem is azért kellett rájuk majdnem 1.5 hónapot várni, mert amúgy az elmondásuk szerint máskor 2-3 hónapra előre vannak betáblázva, csak egy másik melónál megcsúszott a kivitelező, és így be tudtak hozzám ugrani.
Igen, igazad van, ezzel valóban nem számoltam, ki tudja, hogy van e minden nap melójuk
Ember: te tényleg nem ebben a világban élsz.
Tudod, hogy Bp-en az építőiparban jelenleg a jó szakiknak több hónapos várólistájuk van?
A válság alatt egy rakat ember otthagyta az építőipart, elment külföldre, vagy más szakmába, most meg piszok munkaerő hiány van.
Látom újságot sem olvasol, mert kb minden héten jelenik meg a témában egy cikk.
Én csak annyit tudok mondani, hogy a festő, a kőműves, az ablakos, a burkoló... mind-mind azzal kezdte a megkeresést, hogy ha sürgős, akkor nem tudja vállalni, mert be van keményen táblázva.
Szóval bölcsebb maradtál volna, ha hallgattál volna, akkor nem derül ki, hogy fogalmad sincs a dolgokról (vagy valahol külső borsodban élsz, ahol nem ez a világ van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!