Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerencsés lesz az a lány aki a feleséged lesz. Mit jelent ez a duma?
#20: nem akarom szétoffolni, és értem amit írtál.
De tartom, a Te eseted elég speciális. Akartál valamit a sráctól, mert tetszik, mert jó fejnek tartod, etc, elutasított.
Rendben, túlléptél rajta, egészséges mentalitásod van, nem az elutasításon szomorkodsz, de ettől még az alapfelállás nem változott, továbbra is jó partinak tartod, hiszen nem véletlen szerettél volna összejönni vele.
Viszont általában (99%-ban) ez a mondat nem egy ilyen szituációban hangzik el. Sokkal jellemzőbb, hogy az embert vagy valami teljesen semleges nő dicséri így (rokon, 25 évvel idősebb házas kolléganő, etc), vagy egy olyan nő, aki gyakorlatilag elutasít éppen.
"Egyébként emiatt nekem olyan furcsa olvasni azokat a válaszokat, miszerint lekoptató duma."
ha nem lekoptató duma lenne akkor így mondta volna: " szerencsés lehetnék, ha a feleséged lehetnék"
mivel azonban másra értette, ezért lekoptató duma.
"Rendben, túlléptél rajta, egészséges mentalitásod van"
egészséges, addig míg nem csak kizárólag elutasításokat kap. ha csak azt kapna, megroppanna, mint bárki más.
"egészséges, addig míg nem csak kizárólag elutasításokat kap. ha csak azt kapna, megroppanna, mint bárki más."
Tudom mi az az elutasítás. Egy sok éves kapcsolat lezártával vagyok éppen egyedül, és nem 2 napja...
Ez azonban nem jelenti, hogy megroppantam. Egyszerűen elkezdtem más irányba koncentrálni a figyelmem (karrier, hobbik, stb).
Ahelyett, hogy itt siránkozol te is kitalálhatnád, hogy mit kezdj az életeddel. Oké, fel kellett dolgozni, hogy ebben a "feleségem, gyerekem lesz" játékban én nem fogok részt venni, de ez nem jelenti, hogy a maradék 40 évet búvalbaszottan szeretném leélni egy meggyötört mizantróp emberként.
"Ez azonban nem jelenti, hogy megroppantam."
akkor roppan meg az ember, ha alternatíva nélkül mindig csak a szart kapja. nem 1-2-3 elutasításról írtam, hanem mikor csak az van. esély, remény, kilátás nélkül. és még az esélyre sincs remény se. na az üt. de nagyon.
16-os és 20-as vagyok.
Semmi baj nincs, hogy hozzászóltatok ahhoz, amit gondolok, és amit érzek! Teljesen értem a 21-es hozzászólást is, és igazat adok.
Csak mert egy kis diskurzus volt az egészséges mentalitásról és hogy biztosan nem csak elutasításban volt részem: bő 30 évem alatt világéletemben egyedül voltam, az az egy férfi mozgatott meg bennem valamit, ami miatt ezt az örökös egyedüllétet feladtam voltam. Mint ahogy írtam, ő - sajnos - nem akart tőlem semmit. Ezt megértettem, nem kezdtem el hisztizni, falat verni, és pláne nem kezdtem el rámászni, stb. Ugyanakkor legbelül, akit senkit nem látott, iszonyatosan szenvedtem emiatt, saját női mivoltomat kérdőjeleztem meg. Egy ilyen mélyponton elhatároztam, hogy ezen itt és most változtatni kell, és igenis bebizonyítom saját magamnak, hogy jó nő vagyok. Teljes stílusváltás történt (és igen, többen megkérdezték, hogy valami férfi van-e mögötte), valamint az élethez is teljesen másképp állok hozzá. A legfontosabb váltás: nem azon gondolkoztam, hogy én miért nem voltam elég neki, hanem egy kicsit, talán önzőbb módon, azt néztem, hogy én voltam túl jó neki. Ez lelkileg helyretett. Ez néhány évvel ezelőtt volt, és azóta boldog vagyok, és teljesen elégedett vagyok a saját életemmel (továbbra is teljesen egyedül, de ez részemről tudatos döntés).
Visszatérve a kérdéshez és a későbbi kommentekhez: sajnálom, ha valaki ilyen mondatot lekoptatásként kap. Ugyanakkor ha ezt nem rokontól kapja, akkor ne kezelje annyira negatívan. Egyszerűen van olyan, hogy nem vagy esete a másiknak, de attól még jó embernek gondol.
"nem vagy esete a másiknak"
ez a lényeg, a többi hablaty
" Egyszerűen van olyan, hogy nem vagy esete a másiknak, de attól még jó embernek gondol"
Ezzel semmi gond. Megtanultam feldolgozni az elutasítást, nem vagyok a zaklató, a "de miért?", és hasonlók típus.
Viszont egy apró morzsával még megcsavarnám ezt a "szerencsés lesz a nő, aki a feleséged lesz" mondatot.
Ugyanis ez általában nem egy szimpla elutasítás, hanem egyfajta barátzóna.
Korábban írtam, hogy volt idő az életemben, amikor azt hittem, hogy az ilyen szöveg jelent valamit, hogy a lány majd egy napon rájön, hogy tényleg jó vagyok, hiszen ő is folyton dicsér.
Ma már idősebb vagyok (ha bölcsebb nem is :)), és tudom, hogy ez ugyanaz a lekoptató duma, mint a bocs nem, és megmondom őszintén, ma már jobban értékelem azt, ha valaki egyenesen megmondja, hogy nem vagyok az esete, mintha jön a 100 féle lekoptató duma egyikével a "most nem állok készen egy kapcsolatra" (majd két hét múlva összejön valakivel), a "szerencsés lesz a párod", és a többi hasonlóval szemben.
Úgy tűnik ahogy öregszem értékelem az őszinteséget.
Én mondtam már ilyet pasinak.
Mert úgy gondolom. Mielőtt jönnétek, már elkeltem.
"Mert úgy gondolom."
vonzódtál hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!