Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Baj, ha egy lányt azért nem érdekli a karrier és a jó fizu, csak egy "egyszerű" állás, mert majd házasodni szeretne és tudja, hogy a legtöbb férfi nála úgyis többet keres?
10#
Ilyenkor azért két dolgot vegyél figyelembe.
1. Sokkal több olyan gazdag férjről ábrándozó kasszás(pl) lányka van, mint gazdag szellemi foglalkozású férfi.
2. A legtöbb értelmes férfit azzal nem tudod megfogni, hogy feszes a cickó, de egy értelmes mondatot nem tudsz kinyögni.
Igenis olyan nőt keres, aki szellemileg is partner.
És rengeteg fiatal, csinos, diplomás nő is akad.
Szerintem egyáltalán nem baj, sőt.
Ma már mindenhonnan okádják az emberre az ostoba feminista elveket. Ha nincs karriered, nem keresel háromszor annyit mint egy férfi és nem vagy top nő az élet összes területén te egy senki vagy. De észrevetted, hogy ezt csak a többi nő szajkózza? Ha nem vagy legalább topmenedzser, csak egy buta kis fruska lehetsz, aki eltartót keres.
Szerintem ez egyáltalán nincs így. Az én álmom mindig az volt, hogy feleség és családanya legyek. Tanultam, lediplomáztam, dolgozok és évek óta, de nem ez volt soha az álmom. Most már feleség vagyok, van egy sokkal jobban kereső férjem és lassan édesanya leszek. Nem, szülés után nem fogok rohanni vissza dolgozni, hanem élvezni fogom az anyaságot és vezetem a háztartást. Aztán jönnek szépen sorban a gyerekek majd. Lehet vissza se megyek dolgozni, max csak itthonról, majd ahogy hozza az élet. Sajnos ma már ciki régivágású, gondoskodó, családcentrikus nőnek lenni, rögtön megbélyegeznek. 25/N
#13: Teljesen egyetértek, örülök, hogy vannak még ilyen nők, akik így gondolkodnak. Szerintem ez amit képviselsz az arany középút.
Sokan félreértik (félremagyarázzák), nem arról van szó, hogy egy nő ne tanuljon, ne legyenek céljai, mert csak egy 2 lábon járó inkubátor. Ha valakinek megvan hozzá az elhivatottsága, tehetsége, akkor igenis képezze magát az érdeklődési körének megfelelően, hiszen ebben érzi jól magát. A lényeg viszont, hogy a karrier ne élvezzen magasabb prioritást a családdal szemben, legalábbis 28-30 éves kor felett. Rengeteg panaszt olvasni, hogy a férfiak félnek a sikeres 30-as nőktől, ami természetesen nem igaz. Ők a "sikerességüket" az addig elért tanulmányi, szakmai illetve egzisztenciális eredményeikben mérik. Ezek a dolgok viszont sokad rangúak egy férfi számára, amikor komoly kapcsolatot keres. Ráadásul minél "sikeresebbek" annál nehezebben hajlandóak ezt feladni a családanya szerepért. Egy ilyen nőtől pedig nem félnek a férfiak, csupán egyáltalán nem vonzó, még ha külsőre teljesen rendben van akkor sem.
Túl lett tolva ez a fene nagy feminizmus, illetve sajnos megjelent egy csomó vadhajtás is, aminek a fent leírt típusú nőket köszönhetjük. Nem kell minden nőnek diplomásnak lennie. Férfiként csupán annyi elvárásunk van, hogy legyen egy hivatása, amit szeret csinálni, amiben jól érzi magát. Ha valaki óvónőként, bolti eladóként, virágkötőként, esetleg recepciósként érzi jól magát, hát legyen. Ha ez megvan, akkor ezzel együtt természetesen van már keresete is, tehát az is kilőve, hogy eltartót keres. Ez pedig több, mint elég:).
36\F
14#
Persze... Addig elég, amíg a jól kereső apucira rá nem akaszkodik egy a kérdezőhöz hasonlóan gondolkodó 20 éves punci. Akkor apuci puncivakságot kap, és felrúg mindent.
És ez az a pillanat, mikor már nem lesz elég a két gyerekre a havi nettó 90 ezres fizetés, mert többe kerül egy albérlet.
Megy a harc, hogy mennyi gyerektartásból lehet eltartani a gyereket, ami még a pasinak se túl sok, ki mit vett, mit tett bele, stb.
Ennek szokott az lenni a vége, hogy a "kedves férj" háborog a legjobban, hogy ő dolgozott meg mindenért, nehogy már kapjon a felesége egy gombot is a közös házból.
Egy ideális világban, ahol minden házasság boldog, mindenki hűséges, és válás csak a tévében van, ott nincs is ebből gond.
Gyakorlatban viszont 10 házasságból 5 véget ér, mielőtt iskolába megy a közös gyerek.
Egy karrierista nőnél vajon mennyivel kapósabb egy 30 éves, elvált, két gyerekes, minimálbérből a szüleinél csövező recepciós csaj? ;)
Nem értem, miért kell másra alapozni egy életet :D
Ha kell valami, szeretem én megszerezni magamnak, és nem várni arra, hogy valami jobban kereső pasi x idő múlva majd hátha megszerzi nekem helyettem :D
Nem bírok ezzel a gondolkodással azonosulni egyáltalán :D
Ha egyedül nem bírom eltartani magam és jó életszínvonalat fenntartani, akkor minek várom el mástól, érted?
#15: A házasság és a gyermekvállalás felelős döntésen kell, hogy alapuljon. Ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy a másikat ismered, megbízol benne. Mindezek ellenére valóban előfordulhat olyan, hogy a kapcsolat ellaposodik, esetleg akár az egyik akár a másik fél hibájából tönkremegy. Viszont azt állítani, hogy a válásokról csak a férfiak tehetnek eléggé egyoldalú gondolkodásmódra utal. Az utóbbi időben a 30-as ismerőseim körében történt válások túlnyomó része a nő miatt történt. Volt aki nekiállt újra bulizni (gondolom észrevette, hogy az idő már kezd nyomot hagyni), volt aki csak simán félrelépett és olyan is, aki az iskolai szerelmével jött össze felrúgva a házasságát. Persze nyilván van olyan is, ahol a férfi a hibás, ezt nem tagadom. Viszont ennek az eredeti kérdéshez semmi köze, teljesen mindegy, hogy kinek mi a végzettsége.
A havi nettó 90 ezres fizetést sem értem, szerinted az a nő, akinek nincs diplomája csak ennyit keres? Illetve ha megszerzi a diplomát, akkor egyből hazaviszi ennek a háromszorosát? Ez így nem életszerű. Ha pedig folyamatosan a tökéletes anyagi biztonságra vár, akkor könnyen kifuthat az időből, vagy megtörténhet az, hogy mire elszánja magát, addigra a plusz kockázatok miatt otthagyhatja az orvosoknál a nehezen megtakarított pénze egy részét.
"Egy karrierista nőnél vajon mennyivel kapósabb egy 30 éves, elvált, két gyerekes, minimálbérből a szüleinél csövező recepciós csaj? ;)"
Ez sok mindentől függ (miért került ilyen helyzetbe, mennyire jó anya, csak összecsaptak a feje felett a hullámok, vagy neki jó is ez az állapot...?). De ha nincs túl nagy baj vele, akkor egy karrieristánál kapósabb lehet.
#16: Amit leírsz az a legtöbb dologra igaz, de kell, hogy legyenek olyan célok, amiket a pároddal közösen valósíttatok meg. Ezekhez természetesen az anyagiak is szükségesek, amit két ember közösen könnyebben előteremthet. De igazad van, törekedni kell arra, hogy a saját lábadon is meg tudj élni, amolyan B tervként.
------------------------------
Fura, hogy a kérdést látva a női hozzászólóknak egyből az jött le, hogy a kérdező nem szeretne dolgozni, csak el akarja tartatni magát. Ilyet sehol sem írt. Ahogy a férfiakat sem kell annyira egyszerűnek nézni, hogy egy fiatal lányt csak úgy eltartanak a semmiért (illetve tudjuk miért). Bár vannak ilyen férfiak és hozzájuk illő lányok is, de azért a társadalomban jelentős kisebbségben vannak, így miattuk másokat megítélni nem túl szerencsés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!