Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Barátnő, vagy karrier?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátnő, vagy karrier?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, még egy év van hátra az itthoni egyetemből. Az utóbbi években nagyon belefásultam az egyetembe, túlterhelt nagyon, mellette viszont semmi örömet nem okozott, mert úgy érzem az utóbbi években csak antiszociális lettem. Haverjaim vannak, de mindenkit leköt a munka, a barátnő, nem lehetett senkivel sem elmenni kikapcsolódni.

Most áprilisban pedig kijöttem Angliába fél évre tanulni egy ösztöndíjjal. Itt viszont tök jól érzem magam, új emberek, végre lehet normális, szociális életet élni, teljesen fel vagyok dobva. Viszont az ösztöndíj nem igazán elég, ezért megpályáztam egy gyakornoki állást, amit úgy néz meg is kaphatok, ha aláírnék 1 évre. A gond viszont az, hogy otthon vár rám egy barátnő. 2 éve vagyunk együtt, nagyon szeret engem. Tudom, hogy ilyen embert soha nem találnék. Idősebb nálam 1 évvel, már 2 éve dolgozik. Amióta itt vagyok kinn, úgy érzem picit más az értékrendünk. Én szeretnék még világot látni, szeretnék még pár évet külföldön dolgozni, nyelvet tanulni, meg egy kis pénzt megspórolni, amire otthon esélyem sem lenne szerintem. Ő viszont szereti Magyarországot és úgy érzem, legszívesebben már megállapodna, és összeköltözne velem. Én viszont erre még nem érzem késznek magam. Szeretem őt, de nem tudom mit tegyek. Ha még 1 évig kinn maradok, könnyen elveszíthetem. De ha kihagyok egy ilyen lehetőséget, az sem jó. Néha úgy érzem, rossz időben találkoztunk. Ti mit tennétek?

2014. máj. 20. 09:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
egyértelmű, hogy te a munkát és az "életet" akarod
2014. máj. 20. 09:44
 2/14 anonim ***** válasza:

Ahogy ezt leirtad mondd el neki! Ha igazan szeret varni fog rad es megert!

Mondjuk en meg kicsi vagyok es optimista :/ :)

De sok sikert kivanok neked!:)

15/l

2014. máj. 20. 09:45
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén elmondanám neki az érzéseimet, gondolataimat és hogy mit is szeretnék igazából.

Egyébként szeretnéd, hogy a barátnőd utánad menjen? Csak mert azt írtad, hogy nem igazán szeretnél összeköltözni vele és ha kimenne, akkor nyilván felvetődne ez a kérdés is. Vagy elég lenne annyi, hogy várjon rád egy évig? Ez esetben az is kérdéses, hogy szeretnétek-e rendszeresen találkozni is, vagy elég ha skype-on látjátok egymást.

Egy két dolgon neked is el kell gondolkoznod.

2014. máj. 20. 09:59
 4/14 anonim ***** válasza:
Kérdés az hogy ilyen különbségekkel tudtok e közös jövőt biztosítani. Nálunk talán ez volt a távkapcsolatban a legnagyobb gond, hogy más elképzeléseink voltak.
2014. máj. 20. 10:18
 5/14 anonim ***** válasza:
77%

Én voltam már hasonló helyzetben és a barátnő mellett döntöttem. Hatalmas hiba volt, egy évre rá vége lett és nem tudtam kimenni tanulni külföldre.

Szerintem is beszéld meg vele... De ha igazán szeret, miért ne próbálna meg kimenni hozzád Angliába?

2014. máj. 20. 10:44
 6/14 Költőnő? ***** válasza:
Ha hagyod az "élést', csak idő kérdése és előjön újra. Vele v nélküle. Mondd el neki, mi a helyzet. Ha tényleg szeret,megérti és enged.
2014. máj. 20. 11:05
 7/14 Költőnő? ***** válasza:

Ja és sztem a közös eldegélést sztem egyelőre nyugodtan felejtsd el. Csak ideig-óráig működne.

Tapasztalat. Erre ment rá a legutóbbi kapcsolatom.

Mert lehet h el tudod magaddal hitetni h a nyugalom, a megállapodottság kell (ő is el tudta), ne csapd be magad és a lányt sem.

2014. máj. 20. 11:09
 8/14 anonim ***** válasza:
95%

Biztos vagy benne, hogy nem találnál még egy ilyen lányt később?

Ha igen, akkor ő kellene, hogy az életet jelentse, más szóval "élni" azt jelentené, hogy visszamész hozzá, vele vagy.

Ha van esélyed másik hasonló szintű vagy jobb lányt találni, akkor semmi esetre ne hagyd ki a lehetőséget a világlátásra!

Később sokkal nehezebb lesz.

Én a helyedben nem adnám fel a karrieremet és azt, h végre jól érzed magad.

2014. máj. 20. 11:22
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Álltam már "külföldi munka vagy barátnő" válaszút előtt, és életem legjobb döntése volt, hogy a szerelem mellett döntöttem.

Van, hogy az életben fájdalmas döntéseket kell hozni. Valamit mindenképp elveszít az ember.

Nálam nem volt vitás, hogy a szerelmet válasszam. Próbáltak sokan győzködni, hogy találok majd más barátnőt. Persze... valaki mást. Erre mondtam, hogy munkából is találhatok még mást. A kettő között "csak" az a különbség, hogy a barátnőmet jobban szerettem, mint a felajánlott munkát.

Győzködtek azzal, hogy mi van, ha ennek ellenére pár hónap múlva elhagy? Igen, ez benne van a pakliban. (Mint ahogy az is, hogy pár hónap után elveszítem a munkámat, vagy hogy közel sem lesz olyan jó, mint amilyennek tűnik.) MEg én azt vallom, hogy ne a legnegatívabb kimenetelt tartsuk szem előtt. Ennyi erővel egyetemre se mehettem volna, mert mi van, ha megbukok?

Örülök, hogy így döntöttem, mert bár olyan jól kereső állásom lehet, hogy soha az életben nem lesz, de lett valami, ami ennél sokkal többet jelent.

Kérdező, a kérdés csak az: neked mi a fontosabb? A barátnőd, vagy a munka, pénz, csavargás? Ez az, amit el kell döntened. (Bár ha valaki tényleg szerelmes, akkor ez szerintem nem kérdés.)

2014. máj. 20. 11:28
 10/14 z. f. válasza:
miért nem hívod ki őt is?
2014. máj. 21. 06:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!