Megéri Németországba kimenni dolgozni?
Pedig ne számíts arra hogy rögtön informatikusnak mész ki.
Egyébként a WC pucolók is jobban keresnek mint itthon akár egy irodista.
Én Amerikában, Angliában voltam 1-1 évet. Aztán hazajöttem, szándékosan.
USA-ban elvoltam, tényleg jó hely, de nem otthon, sok bosszantó apróság is hiányzott, na meg a családom, a barátok, az otthoni föld.
Angliát én személy szerint végig rühelltem, undorító, drága, hideg, esős, dagadt disznókkal és keresztbefogú nyomorékokkal.
Amíg itthon megélek egy középszinten, addig biztos, hogy nem fogok külföldre menni.
Igen,de csak szakmádba,ne hallgass azokra akik azt mondják,hogy nem fognak felvenni,pedig felfognak mert nincsenek IT-sok.
DE ismétlem és ezt 72-s betűvel csak szakmádba menj ki nem ,,konyhára" meg ilyen tróger munkákra.
Mert egy állásinterjún majd huzzák a szájukat hidd el,nagyon lenézik ezeket akik kimennek mérnökként de nem szakmába hanem trógerolni.
Szinte hallottam már olyat,hogy majdnem az interjúztató majdnem leköpte. :O
attól h jobb a fizu de drágább a megélhetés is. arra ne nagyon számíts h ott kint házat tudsz mondjuk venni vagy lakást.
ha szerencséd van találsz egy kellően sufni albérletet és akkor félre tudsz tenni annyit h ha hazajöttél vegyél belőle egy kisebb lakást. meg persze előny egyes hazai cégeknél ha külföldön voltál és tudsz nyelveket.
de mindezért cserébe a külföldi cégnél rettenetesen kihasználják a magyarokat (meg a többi külföldit)
Fél éve jöttünk ki, nem beszélünk nagyon németül, lassan lassan tanuljuk csak... De jövő hónapban megyünk is haza. Jól kerestünk, jól éltünk, de az igazság az, hogy nem tudtuk kiélvezni, mert folyton dolgozunk és hulla fáradtak vagyunk.. mind emellett érzed, hogy itt te csak egy külföldi vagy. Nem vehettük át a csomagunkat a postán és nem rendelhettünk bútort emiatt. De beszereztünk mindent, amit akartunk, amit valaha szerettünk volna. És csak szalagmunkások vagyunk egy gyárban. Megéri-e haza menni? Jó kérdés... emésztem magam nagyon rajta. Ha haza megyünk, a franc se tudja, hogy élünk meg... ha itt maradunk minden szép lesz és jó, csak élvezhetetlen és nem tudok elaludni nugodtan egyes dolgok hiányától. De van aki haza se akar menni. Itt boldog, ahogy írták, semmi nem köti vissza... Ember függő.
Én haza megyek, ehhez kevés vagyok. Egy részem alig várja. A másik részem szid mint a bokrot a családommal együtt, és biztos benne, most szúrtam el az életem és a jövőm.
L/21
'folyton dolgozunk és hulla fáradtak vagyunk'
Itt is ugyan azt fogod csinálni valamelyik gyárban mint ott, és hulla fáradt leszel. Csak itt nettó 70 ért, ott meg 5x-6x annyiért. Már ha találsz itt egyáltalán munkát...
Igen, megeri.
Mi 9 eve elunk Nemetorszagban, a lanyom 8 honapos volt amikor kijottunk. Nezzuk tetelesen a fenti valaszok cafolatat:
- Nem nezik le a magyarokat, es nem hasznaljak ki oket. En is es a felesegem is megbecsult kollegak vagyunk egy nagy multicegnel, pont ugyanolyan feladat es felelossegi korokkel mint az itteniek. En speciel meg sok nemet kollegamnal is tobbet keresek.
- Nem igaz hogy nem tudsz sajat ingatlant venni: nekunk maslfe eve sajat hazunk van, ha van stabil fizetesed akkor nagyon jo feltetelekkel tudsz banhitelt kapni.
- Soha sehol nem tapasztaltunk semmilyen hatranyos megkulonboztetest, a nemet atlag tobbszorose a jovedelmunk es nagyon jole rezzuk magunkat, eszunkben sincs hazakoltozni.
Nyilvan ehhez az kell hogy az ember ne mosogatonak jojjon ki, mi mindketten gepeszmernokok vagyunk, targyalokepes nemet nyelvtudasunk volt mar mielott kijottunk es angolul is kommunikalunk, meg ha nem is annyira jol mint nemetul.
A XXI. szaazdban a kapcsolattartas a baratokkal/rokonokkal sem lehet gond, mi minden hetvegen videotelefonalunk skype-on a csaladdal, es latogatjuk is oket, meg ok is minket, pont ma reggel tettem fel anyosomekat a vonatra, itt voltak par napig.
Szoval igen, lehetsz boldog, es lehet jobb eleted mint otthon, csak rajtad mulik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!