Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a baja itt a pasiknak a bölcsészkaros lányokkal?
Komolyan csak ezért nem jönnétek össze egy csinos, fiatal lánnyal, mert az ELTE bölcsész karára jár ?
Csak mert lehet itt olvasni ilyeneket, hogy a bölcsészek nem jók semmire. Nyilván ezzel nem értek egyet, mert én is oda járok és nem sokára el is végzem.
22/N
Hitegetni magad lehet mindennel. Rengeteg olyan csajt ismertem, aki abban a tévhitben élt, hogy ha elvégzi az egyetemet, majd fél millió nettót fog keresni. Még az ilyen büfészakosok is azt hiszik. Álmodozni lehet. Nekem pl. a húgom 3 idegen nyelven beszél felsőfokon, keresett nyelvekkel és 120 ezer forintot keres. Persze még fiatal nő, ezer pasi közül válogathat, mondtam is neki, hogy fogjon ki valami gazdagot.
De ideje szembenézni a tényekkel, a mai Magyarárszágon (még Budapesten is) akinek 200 nettó fölött van a kezdő fizetése, az felsőfokú informatikus, villamosmérnök... és kb. vége is a sornak.
Annyira túlképzett a bölcsész szakma, hogy a végzettek 10%-ból lesz valóban tolmács, főleg a mai világban, ahol már fordító szoftverek vannak, lehet hogy már annyi sem. De mondom, álmodozni lehet, aztán hogy mi lesz belőle az majd kiderül.
A nyelvi szakok nem büfészak, én már most beszélek 4 idegen nyelven felsőfokon, most vettem fel az ötödiket, holott még el se végeztem az egyetemet. Ha a húgod ilyen tudással nem tud elhelyezkedni, ott ő csinál valamit rosszul, nem a bölcsészkar marhaság.
Mondd csak, te milyen szakon is végeztél?
De igen, a nyelvi szak az atom büfé szak, főleg hogy pár év múlva munkanélküliek lesznek, mert egyre profibbak a mesterséges intelligencián alapuló fordító szoftverek. Már most is majdnem tökéletes fordítást tudnak csinálni bármelyik nyelvről bármelyik nyelvre, de pár éven belül, már teljesen tökéleteset fognak.
Szóval aki nyelveket tanult, az rossz lóra tett.
Ezt csak azért mondod, mert egyen se tudsz, fogadjunk.
Nagyon ott vannak, persze. A Google Fordítóval az élen, mi?!
Még mindig nem mondtad meg, milyen szuperfontos szakon is végeztél?
"akinek 200 nettó fölött van a kezdő fizetése, az felsőfokú informatikus, villamosmérnök... és kb. vége is a sornak. "
Nekem még diplomám sincs, de fölötte volt a fizetésem kezdőként is. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy diploma nélkül nincs élet. Pedig ez nagyon nem igaz. Lassan már Dunát lehetne rekeszteni a diplomásokból. Normális szakmunkás meg nincs az országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!