Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párkapcsolatot önzőségből akarunk?
Ismerkedés közben egyre jobban kezdek rájönni hogy ebben az önzőségi játékban én nem akarok részt venni, ugyanis minden nő akivel ismerkedtem azért akar társat hogy neki legyen jó...
pl.: Legyen férfias határozott magabiztos, hogy védje oltalmazza őt vagy arányítsa. Másik anyagi biztonságot akar, hogy jól éljen. Aztán gyereket akar már, azért akar társat.
Beszélgetem egy gyerekes anyukával múltkor és kifejtette hogy az exférje támadja el akarja venni a gyereket tőle és jó lenne egy erős, határozott magabiztos pasi aki kiáll mellette stb.
Ezt nők részéről vettem észre mikor ismerkedtem, de gondolom férfiaknál is jelen van ez, náluk gondolom a szexuális cél motivál, hogy ki legyenek elégülve vagy nem tudom....
Vizet is önzőségből akarsz, mert nem akarsz nélküle szomjan dögleni...
Ilyen a szex is férfi oldalról. Én például idegbeteg roncs vagyok (jelenleg is) mert nincs senkim.
Amikor van, nyugodt vagyok mint a tenger.
Alapvetően igen, nyilván a mi érdekünk is. Ideális esetben legalábbis nem megyek bele olyanba, ami csak elveszi az energiát tőlem (azért egy kapcsolat igényel erőfeszítést, akárhogy is), de semmit nem ad az életemhez.
Viszont a szeretet maga, nem feltétlenül önző. Más valakit félteni, és más féltékenynek lenni. Más az, ha valaki azért nem tesz valamit, mert tiszteli a párját, vagy azért, mert a társadalom megvetné érte (gondolok itt a megcsalásra vagy a verésre). Nálam volt olyan egy szerelmemmel, hogy kiment tanulni külföldre egyetemre(a felvételi után ismerkedtem meg vele komolyabban)... Belepusztultam, annyira szar volt emiatt szakítani (nem bírja egyikünk sema távkapcsolatot), ugyanakkor meg ott volt az öröm az ürömben, hogy basszus, a srác, akit szeretek, most boldog, elérte a nagy álmát, és milyen király. És annyira büszke voltam rá így is, hogy azért nagyon is hiányzott. Így voltam a volt párommal is, ő gyakran járt el bulizni, én nem szerettem az ilyesmit. Nyilván aggódtam, hogy mi lesz, ha egy lány rámászik, vagy ha részegen hülyeséget csinál (alaptalan volt), de nem hisztiztem neki, meg nem akartam otthon tartani, mert olyan klassz volt látni, ahogy mosolyogva készülődik, vagy röhög a haverokkal és jól érzi magát... Volt, amikor engem is vitt, nem csesztettem, hogy meddig maradjon, mennyit igyon, vagy hogy figyeljen rám, részemről ez olyan megengedő, önzetlen szeretet volt. Legalábbis én annak tartom az ilyesmit. De igaz ez arra is, ha úgy veszel valakinek valamit, hogy érzésre, és nem szívod a fogad, hogy mennyire drága volt, meg nem vársz érte semmit, csak annyi a cél, hogy boldoggá tedd.
Nyilván nem megy ez folyamatosan így, nekem is voltak önző pillanataim, szerencsére egyre kevesebb. Ha ez a jellegű szeretet kölcsönös, akkor nagyon jól működik a kapcsolat. Ha viszont te nem kapod vissza, vagy nem így kapod vissza, akkor azért te sem szívesen "adakozol".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!