Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért tartják a nőket szemétnek a "friendzone" miatt?
Tegyük fel, hogy valaki nem tetszik, vagy legalábbis nem érzem iránta azt a vonzalmat, ami egy kapcsolathoz kellene. Megmondom neki, hogy én nem érzek így, ez van, ez ellen én sem tudok mit tenni. Viszont megjegyzem neki, hogy emiatt nem kell egymást kerülgetni, mert felnőttek vagyunk, én örülök a társaságának és kedvelem, mint embert ettől függetlenül, de nem akarom, hogy többet képzeljen ebbe, ami miatt csalódást okozhatok neki.
Ha ő ezt elfogadja, és alakul az ismeretség, ahogy alakul (értem ezalatt, hogy lehetünk csak köszönőviszonyban, de találkozgathatunk is, meg segíthetek is neki pár dologban), akkor az az ő felelőssége, nem?
Akkor miért kellene nekem az utolsó szemét kvának lennem azért, ha ő mondjuk nem csak köszönni akar nekem az utcán, ha találkozunk, hanem ennél jobban keresi a társaságom, mondjuk akar találkozni és én belemegyek? Azért, mert azt feltételezem, hogy ezt a saját érzései és az általam mondottak tudatában akarta így?
Ha elhajtod és megszakítod vele a kapcsolatot, meg elkerülöd, azért vagy mocsok, ha nem akkor meg azért, mert "friendzone"-ba raktad... Tényleg ennyire nem tudtok magatokért felelni?
Én eddig sem a nőket okoltam. Szerintem az esetek túlnyomó többségében a srácok könyörgik be magukat a barátzónába, méghozzá azért, mert ez nekik egy kényelmes helyzet: egyrészt megadja nekik a párkapcsolat, a "csajozás" illúzióját, másrészt mégsem kell lépniük, felelősséget vállalniuk és nem kell szembenézniük a párkapcsolat okozta nehézségekkel sem. És ehhez akár évekig is foggal-körömmel ragaszkodnak; halogatnak, várják a "tökéletes pillanatot", valamilyen lehetetlenül romantikus alkalmat a nagy vallomásra, amit aztán készségesen szabotálnak saját maguknak, nehogy kikerüljenek a barátzóna langyosvizéből.
Hogy honnan veszem ezt? Én is ilyen voltam :D
Ja, ezt hozzá kell tennem a #12-es válaszomhoz:
>A FZ az, mikor a csaj élvezi az udvarlást, a figyelmet, a randikat, etc, de közben pontosan tudja, hogy már egy csókot sem akar tőled.
Ilyen is biztos van (nekem nem ebben volt részem), és ez viszont a lány/nő részéről csúnya dolog, persze. De ehhez is két ember kell! Ilyen esetekben a srác is legalább annyira élvezi a helyzetet, azok miatt, amit feljebb leírtam. Ha érdekében állna lépni vagy változtatni, lépne vagy változtatna. A FZ mindkét félnek "jó".
Kérdező, ha megmondod egyenesen hogy nem keresel kapcsolatot, és ezen behisztizik, az nem a te sarad. Te korrekt voltál, ha ebből ő ügyet csinál, az őt minősíti, nem téged. Soha nem okoltam a nőt, ha nem jöttem be neki. Sajnálkoztam egy öt percet, aztán mentem Tyrianozni, 1 hétre rá már a nevére se emlékeztem.
Az az undorító dolog, amikor a csaj élvezi, ha körül van rajongva, de igazából semmit nem akar az adott pasastól, csak hülyíti, és ettől ő nagyon jól érzi magát. A friendzónának meg ez a lényege: aki odakerül, az sose jut kapcsolatközelbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!