Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
30 as férfiak. Ti hogy vagytok, vagy hogyan tudtok boldogok lenni, hogy közben sikertelenek vagytok a nőknél szinte teljesen? Próbálom megtalálni az élet apró örömeit, de úgy kell, hogy kiitatom a nőket (ha leszólítok egyet, tuti a kudarc).
Ne röhögtess már. Genetika? Ismerek srácokat akik egyáltalán nem szépek. Vannak köztük alacsony, sovány, kövér srácok is. Mi a közös bennük? Mindnek van barátnője vagy felesége. Én mindig is kövérnek tartottam magam és a párommal akkor jöttem össze amikor totál ruppótlan és munkanélküli voltam. Ergo: genetika és pénz is kilőve. Mert jó volt a hozzáállásom és voltak hosszú távú terveim. Ma 14. éve vagyunk együtt. Egy gyönyörű nő a párom, jól keresek és saját budai lakásban élünk.
Na ez a hozzáállás kispofám nem a nyavalygás.
És igen. Létezik olyan jelenség, hogy áldozathibáztatás. De ti nem vagytok áldozatok. Áldozat max az lehet aki gumigerincű módra lefekszik és vinnyogva mutogat a környezetére de ő persze semmiben nem hibás. Viszont az a csúf csúf környezete és az a csúf csúf világ körülötte. Ahogy a kérdező is panaszkodta : "Miért pont nekem kellene változnom?" Változzon a világ és igazodjon hozzám.
Azért neked baz meg, mert a világot mocskosul nem érdekli hogy élsz -e vagy halsz. Ez egy ilyen világ. És ne, nem a nő dönt. Én is küldtem el lányokat, nőket, akik nem voltak nekem szimpatikusak. Tehát itt is dőlt az elméleted.
Egyszerűen egy gumigerincű, jellemgyenge alak vagy kisfiam. Erősítsd meg ezt a kettőt. Találsz rá irodalmat bőven. De ezzel a nyafogással csak szánalmassá és nevetségessé teszed magad.
Kérdező: Hé bádogember: Ez neked is szól és mindenkinek aki ebben a cipőben jár. K urvára nincs veszve minden. Akkor veszítesz, ha feladod. Ez a pö csfej már feladta és most azt hirdeti, hogy milyen jó neki. A francot jó csak kifelé vigyorog. Belül zokog.
11: Kifutottál az időből? Milyen időből? A világ minden ideje a tiéd amíg fel nem adod. Ez nem verseny. Nem az a lényeg, hogy mindenkit megelőzz. Az, hogy végigmenj az úton. Nem görcsölj rá. Figyeld magad miközben a nőkkel beszélsz és elemezd ki később, mit és hogyan csinálnál másképp. Ha nem sikerül az nem kudarc hanem lecke. Azt jelenti, hogy még van hová fejlődnöd. Az emberi kapcsolat egy gyakorlati dolog. Másokkal a kommunikációt nem lehet elméletben megtanulni. Gyakorolni kell és ne a sikerre koncentrálj hanem próbáld kiélvezni a pillanatot hogy épp beszélgettek. Ezzel fogsz ellazulni és magadat adni ami sikerre fog vinni.
Egy kis útravaló: https://www.youtube.com/watch?v=N_4bM-rle-4
Acélszív:
De kifutottam az időből. Ilyenkorra a régi időkben már családos ember lennék.
Csak a vita kedvéért: tegyük fel, hogy sikerül rávennem magam, hogy változtassak. Az kb 10 év, ha optimistán becsülöm meg. Annyi minden van bennem, hogy 1-2 év nem elég, hogy megszabaduljak tőlük.
Mire mindennel végzek 40 éves leszek. Akkor meg már minek?
Érted a problémát? 40 éves, tapasztalatlan férfi. Kész főnyeremény.:-/
De ki tudja? Lehet szerencsém is, bár ez igen valószínűtlen.
"Ne röhögtess már. Genetika? Ismerek srácokat akik egyáltalán nem szépek. Vannak köztük alacsony, sovány, kövér srácok is. Mi a közös bennük? Mindnek van barátnője vagy felesége."
A mai világ elképesztően felszínes, tetszik-nemtetszik. Az ostoba közmédia ezt sulykolja, a tömeg birkaember meg csont nélkül bekajálja a maszlagot. Naná, hogy a külső alapján fognak válogatni! Ma már vécépapírt se vehetsz anélkül, hogy ne csöcsös-faros csajszikkal reklámoznák.
És itt elsősorban nem a testalkatra gondolok, hogy ki alacsony, ki magas, ki sovány, ki kövér, mert ez ízlés kérdése. Hanem magára az előnytelen külalakra.
A másik meg az, hogy itt anektódikusan érvelsz, van pár ismerősöd, akiknek szerencséjük volt, és ebből azt szűröd le, hogy akkor már automatische ez az átlag. Ugyanazt csinálod, mint az MLM-huszárok: olvastam valakiről aki látott valakit aki hallott valakiről aki ismert valakit aki csiliomos lett.
"És igen. Létezik olyan jelenség, hogy áldozathibáztatás. De ti nem vagytok áldozatok. Áldozat max az lehet aki gumigerincű módra lefekszik és vinnyogva mutogat a környezetére de ő persze semmiben nem hibás. Viszont az a csúf csúf környezete és az a csúf csúf világ körülötte. Ahogy a kérdező is panaszkodta : "Miért pont nekem kellene változnom?" Változzon a világ és igazodjon hozzám. "
Nem tűnik fel neked, hogy egyre több embernek van baja a mai mosléktársadalmi értékrenddel? Teljesen kificamodott az egész közmegítélés, undorító és gyomorforgató ami most megy. Legyen tökéletes a külsőd, legyél gazdag, Lézerjanika is megmondta az ő tömérdek sok okos eszével, hogy mindenki annyit ér, amennyije van, taposs át mindenkin, feküdj le mindenkivel, használj ki és alázz meg mindenkit, satöbbi. Az erkölcs, tisztesség és intelligencia pedig irtandó, üldözendő negatív tulajdonságok lettek. Ha szerinted ez így tökéletesen rendben van, aranyapám, akkor nagyon rossz hírem van, nem mi vagyunk a hülyék...
Ezek alapján úgy vélem, teljesen jogos, ha valaki a csúf csúf világot hibáztatja. De minek is magyarázom neked, szerinted így a tökéletes. Mintha egy vaknak akarnám elmondani, mi az a kék.
"Azért neked baz meg, mert a világot mocskosul nem érdekli hogy élsz -e vagy halsz. Ez egy ilyen világ. És ne, nem a nő dönt."
Értem. Tehát meg se próbáljunk változtatni rajta, javítani rajta, inkább ücsörögjünk nyakig a fosban, és még örüljünk is neki, milyen jó meleg...
Mivel pedig sokszor annyi férfi van, mint nő, így a döntés joga a nőé, like it or not.
"Én is küldtem el lányokat, nőket, akik nem voltak nekem szimpatikusak. Tehát itt is dőlt az elméleted."
Aranyapám, itt arról van szó, amikor a férfi kezdeményez! Amelyik nő nem szimpatikus, annál NEM kezdeményez a férfi, plain and simple. Ha pedig a férfi kezdeményez, akkor a nő dönt.
Ja, te itt most megdöntöttél bármit is?
"Egyszerűen egy gumigerincű, jellemgyenge alak vagy kisfiam. Erősítsd meg ezt a kettőt. Találsz rá irodalmat bőven. De ezzel a nyafogással csak szánalmassá és nevetségessé teszed magad."
Az ostoba személyeskedésed csak az érvképtelenségedet bizonyítja. Ahogy olvasgattam, eddig senkin nem segítettél érdemben, minden hasonló kérdésnél fröcskölődtél egy jóízűt, persze szigorúan az egészséged megóvása érdekében, és ettől baromi jól érezted magad. Na EZ a szánalmas és a nevetséges, aranyapám. A piros kezet pedig kaptad is.
Szavak kiforgatása az megy azt látom. Gondolkozni esetleg cselekedni már luxus.
Az a te bajod, hogy túl mélyre merültél az önsajnálatba így már semmi kiutat nem látsz. De legalább jó a problémád abból a szempontból, hogy ezt a nyomorult felfogást nem fogod a gyerekednek átadni, mert nem lesz...
Ja. Piros kezet adtál. Most összetörtem. Ja nem. lesz a rom.
Mellesleg amit el akartam mondani elmondtam. Aki akarja a javára fordítja. Más - a lecsúszottak - csak fröcsögést lát benne. Ez nagy különbség.
Szóval a kérdést törlöm. Aki akar úgyis megtalál ha kérdése volna.
"Szavak kiforgatása az megy azt látom. Gondolkozni esetleg cselekedni már luxus."
Pontosan idéztelek, ahogy most is. Nincs szükségem rá, hogy kiforgassam a szavaid, konkrétan leírtam, hogy mikre gondolok az alatt, amikor a körülmények áldozataként állítom be azokat a férfiakat, akiket te olyan vidáman szűznyomilúzerezel minden nap. Ha nem tudod megcáfolni őket, akkor az állításaim megállnak. Ezt persze derogál beismerni.
"Az a te bajod, hogy túl mélyre merültél az önsajnálatba így már semmi kiutat nem látsz. De legalább jó a problémád abból a szempontból, hogy ezt a nyomorult felfogást nem fogod a gyerekednek átadni, mert nem lesz..."
Aranyapám, nem tűnt fel, hogy én NEM keresek párkapcsolatot? Mantrázhatod nyugodtan hogy "sose lesz nőd", teljesen nyitott kapukat döngetsz. Nem tudod eltörni olyasvalakinek a karját, akinek nincs karja. Az eszedbe se jut, hogy egyedül is lehet valaki boldog, igaz? Persze hogy nem, mert társfüggő ideggyenge kismókus vagy.
"Szóval a kérdést törlöm. Aki akar úgyis megtalál ha kérdése volna."
Tehát szépen kihátrálsz a vitából. Diplomatikus ködösítése a vereségnek.
"Ja. Piros kezet adtál. Most összetörtem. Ja nem. lesz a rom."
Oké, akkor most kaptad a párját.
"De kifutottam az időből. Ilyenkorra a régi időkben már családos ember lennék.
Csak a vita kedvéért: tegyük fel, hogy sikerül rávennem magam, hogy változtassak. Az kb 10 év, ha optimistán becsülöm meg. Annyi minden van bennem, hogy 1-2 év nem elég, hogy megszabaduljak tőlük.
Mire mindennel végzek 40 éves leszek. Akkor meg már minek?
Érted a problémát? 40 éves, tapasztalatlan férfi. Kész főnyeremény.:-/
De ki tudja? Lehet szerencsém is, bár ez igen valószínűtlen."
Mi tartana 10 évig? Nem világbajnok olimpikon vagy Nobel-díjas tudós akarsz lenni, hanem elérni valamit olyasmit, amit férfiak milliárdjai már elértek a történelem során. :D
Még ha 10 évig tartana is, közben már csak a nagy számok törvénye alapján is összejönne valami és lenne tapasztalatod. 40 évesen még simán "partiképes" lehetsz, 20-30 éves nőknél is, nem a régi időkben élünk már. Amúgy meg ne akarj tökéletes lenni, ez nem úgy működik, hogy 10 évig meditálsz egy barlangban, aztán ha már megvilágosodtál és végre tökéletes lettél, akkor belevágsz a dologba.
"Acélszív, azt mondd már meg, mit csináljon az, aki egyszerűen képtelen emgtalálni a hangot másokkal, képtelen vonzalmat kelteni, stb...??? Azt hiszed, mindenkinek olyan egyszerű?"
Bár Acélszív vagyok, de van egy csomó önismereti tréning, kurzus, tanfolyamok, coach-ok, terapeuták stb., manapság minden információ és segítség elérhető a témában. És igen, netes panaszkodás és sírás helyett ezeket kéne inkább felkutatni és kihasználni, ha már olyan szerencsés időket élünk, hogy vannak ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!