Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnék segíteni egy félénkebb barátomnak nőt szeretni?
A 7-es válaszolónak szerintem tökéletesen igaza van. Ez a "sportolj, keress hobbit, tanulj, képezd magad" dolog nem célravezető. Ez kb. annyi, mint ha egy kövér embernek, aki le szeretne fogyni, azt tanácsolnád, hogy tanuljon meg énekelni. Még az is lehet, hogy sikeres lesz benne, viszont attól ugyanúgy kövér marad. Nem mondom, hogy árt, hiszen ettől csak több lesz, viszont az eredeti problémáját nem fogja megoldani. Az pedig messze nem biztos, hogy önbizalom hiányos az illető. Lehet, hogy nagyon is magabiztosan mozog bizonyos területeken (pl. munka, hobbi, tanulás), csak épp a nőkkel bánik esetlenül. Ezért semmiféle pozitív visszajelzést nem kap (vagy csak minimálisat), így a férfiúi önbizalma ki sem alakult. Attól pedig nem is fog, ha elolvas néhány könyvet, körbefutja a fél várost reggelente, de még attól sem, ha megszerzi a 3. diplomáját, vagy az 5. nyelvvizsgáját.
Az önismeret persze szerintem is fontos, viszont nem ez lesz a probléma kulcsa. A párkapcsolatban élő férfiak és nők sem ismerik magukat jobban (legtöbben egyáltalán nem foglalkoznak önismerettel). Rengeteg jellemhibával rendelkeznek (esetleg többel is, mint aki egyedül van), mégis van párjuk.
Ha pl. elmész jogsit szerezni akkor meg kell tanulnod az autót vezetni, magyarán rá kell érezned az autó viselkedésére, tudnod kell irányítani. Ha ez nem megy, akkor hiába meditálsz otthon saját magadon, hiába olvasol el 100 önismereti cikket vagy könyvet, attól nem fog jobban menni a vezetés. Van akinek zsigerből megy elsőre, másoknak pedig csak nehezebben. Viszont ha soha nem kapsz esélyt arra, hogy próbálkozz, fejlődj, akkor nem is leszel jó benne, egy idő után pedig a kedved is elmegy az egésztől.
"Merthogy az összes feltételezhetően szűz férfi ismerősöm (23-25 éves korosztályról beszélünk) egyetlen hibája az, hogy nem helyes az arca vagy kicsit kövér. Én is."
Bocsi, de ezen csak mosolyogni tudok. :D
Képtelenséget írsz, olyan ember nincs, akinek ne lenne belső tulajdonságaival hiba.
Te, amit írsz, az csak a FELSZÍNES VILÁG!!! Az ember nemcsak külsőből áll.
De sebaj, majd ha agyilag megértek majd rájöttök, hogy a belső is létezik és ott is vannak ám hibák, jócskán.
Beleolvastam ebbe az ősi topicba, és amit itt az egyik barom levágott az önfejlesztéses duma kampányával az valami egy szánalmas förtelem volt.
És az ilyen ostoba, de nagyképű okoskodó idióták itt vannak ma is a gyakorin, egyetlen hobbijuk osztani a hatalmas bölcsességeiket, valószínűleg az ilyen alantas nyomorultaknak saját életük sincs, ezért osszák itt a nem létező eszüket naphosszat
Durva hogy ez ment régen is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!