Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan őrizheti meg az ember a méltóságát, ha egyedül kell leélnie az életét?
Az életem jelen pillanatban űgy tűnik, hogy párkapcsolat nélkül tellik majd el. Ez önmagában sem kellemes érzés, de még messze nem minden.
Ha az ember ilyen életet él akkor a környezete előbb-utóbb a szájára veszi. Vagy arra célozgatnak, hogy a saját nemét szereti vagy szimplán kigúnyolják, hogy még ennyire sem képes vagy egyéb más verziók jönnek.
Hosszabb távon mindenképpen felőrli az embert. Van, aki képes lett rá, hogy mindezek ellenére is tiszteletet vívott ki és elfogadták?
Ha még nem vetted volna észre: mindenkibe bele lehet kötni, és ha akarnak, úgyis a szájukra vesznek.
Ha kapcsolatban vagy, azért, ha szingli vagy, azért, ha megcsalod a párodat, azért, ha nem csalod meg, azért, ha vegán vagy, azért, ha húsimádó vagy, azért.
Ne mások véleménye érdekeljen. :)
21/L
Nem értem, hogy függ össze a méltóság a párkapcsolattal. Az nem téged minősít, ha idióták vesznek körül, mert sajnos nem minden helyzetben válogathatod meg a környezetedet.
Én pl túl közvetlen vagyok (na nem a taperolós, puszilkodós módon, csak amolyan lazán elhülyülünk stílusban), ráadásul jobban elvagyok srácokkal, mint csajokkal, ezért a munkahelyen már kb a férfi szakasz felével kering rólam pletyka. Én nem érzem, hogy ez engem minősítene, vagy az én értékemből venne el, ugyanis dolgozni járok oda, engem a munkám minősít.
Az értelmesebbje tisztában van ezzel, meg azzal is, hogy a pletykák csak pletykák, aki meg nem, az ostoba, és nem éri meg vele foglalkozni, úgyse tudsz mit kezdeni vele. Ők a tipikus van sapka, nincs sapka emberek, ha távolságtartó lennék, az lenne a bajuk. Nálad is így lenne, ha becsajoznál, akkor mikor veszed már el, ha elvetted, mikor jön a gyerek, aztán a második, a harmadik, aztán meg miért vállaltál hármat ilyen szar fizetések mellett. Mindig lesz valami.
Ez a "lesza.rom" felfogás egyébként az életem minden területén érvényesül nálam, pl ezért nem zavar, mikor a szomszéd hisztizik, ha este 8-kor neki merek állni főzni, vagy a bigott rokonok azzal piszkálnak, hogy macskás vénlány leszek. Azt sem érzem, hogy felőrölne, mert képes vagyok félvállról venni. Ki tudja, lehet tényleg az leszek, és úgy leszek boldog. :) Szarul állsz hozzá, ez itt a gond.
" Szóval tedd rendbe magad először."
magyarán, a saját hajadnál fogva húzd ki magad a mocsárból.
"És találj valami hobbit, ami leköt, olvass, túrázz, sportolj, írj verset, regényt, fotózz..."
ezek szeretnek téged?
ezek menekülési útvonalak önmagad elől.
"...Ki tudja, lehet tényleg az leszek, és úgy leszek boldog. :) "
íme, az önámítás magasiskolája.
"ezek szeretnek téged?
ezek menekülési útvonalak önmagad elől."
Ezek által jobban kiismerheted önmagad, a határaidat, erőt meríthetsz belőle, jobban érezheted magad a segítségükkel, megtanulhatod leszarni a hülye pletykákat, erősebbé és önállóbbá válhatsz, összességében végül javít a kisugárzásodon, és ezáltal mások is másképp fognak megítélni. Tapasztalatból írom. De lehet sírni is, az a könnyebb, de sehova nem vezető út, lehet pszichológushoz járni, de az drágább és időigényesebb (nem beszélve arról, hogy az idióták emiatt csak még jobban ítélkezni fognak). A te életed, te döntesz, én is döntöttem a sajátomról.
Nagyon egyszerű, Kérdező: be kell látnod és tudatosítanod magadban, hogy a párkapcsolat és a szerelem csak mérgezi, elrontja az életedet. Csak bajt és szenvedést fog hozni. Belefeccölsz rengeteg pénzt, időt, energiát, és majd valamikor sohanapján talán eredményt fogsz látni. Ennyi erővel már lottózhatnál is, bár még ott is nagyobb az esélyed a sikerre.
- Először is, találj minél több olyan hobbit, amihez nem kell más emberek (nők) közelében lenned. Játssz sokat gépen, vagy kirándulj olyan helyekre,ahova élő ember nemigen teszi be a lábát.
- Nézd meg, a körülötted élők kapcsolatai milyen rekordsebességgel mennek tönkre. 5-10 éven belül szerintem az ismerőseid jórésze már túlvan X tönkrement kapcsolaton, és mélységesen irigyelni fog téged, hogy neked mindez kimaradt. De megnézheted, mennyi házasság végződik válással, mennyien szakítanak, mennyi a megcsalás, és a veszekedés, vagy épp a szerelemféltésből elkövetett bűncselekmények.
- Keress olyan pasasokat akik szintén így gondolkodnak, így nem leszel egyedül, és egyből jobban fogod érezni magad.
- Írd össze, milyen szempontból volna előnyösebb egy nővel lenni, és írd össze átellenben, milyen szempontok szólnak egy párkapcsolat ellen! Az eredményt odabízom.
Hidd el, nem lehetetlen a dolog, Kérdező!!! Nekem sincs párom, kapcsolatom már egy jó ideje, de abszolút nem bánom! Boldog vagyok, élvezem az életet, azt csinálok, amit akarok, a csajozást meg hagyom a 3,14csába.
"Kedves 25-ös, nem vagyunk egyformák, ebből adódóan nem ugyanazok a dolgok tesznek minket boldoggá."
kedves 27-es, tévedsz. Gondolom te is emberi lény vagy. Az ember számára a szeretet a legfontosabb. Adni és kapni. Én az emberi mivolt legalapvetőbb szükségletéről írtam, nem szubjektív dolgokról.
Attól, hogy más kajákat-zenét-italt-könyvet stb szeretsz mint én, attól még te is ember vagy, és ugyanúgy fáj neked is mint nekem ha levágják a lábad. Azért hoztam szándékosan szélsőséges példát, mert az mutatja meg leginkább a lényeget.
Te az emberi mivolt alaptermészetét próbálod tagadni ízlésbeli, és személyiségbeli különbségekkel. (ez utóbbiakat természetesen elismerem, de ezek nem érintik, s nem befolyásolják az emberi mivoltunkat)
Ha az ember nem szereti önmagát, mástól sem fogja elhinni, hogy szerethető.
Engem az anyai nagymamám nem szeret, csak bánt egész életemben, persze, szarul esik, hiszen a másik nagymamámat nem ismertem, mert a születésem előtt meghalt, és én soha nem tapasztaltam meg, milyen érzés, amit mások írnak a drága jó nagymamájukkal kapcsolatban, akivel nagyon jóban vannak. De ettől én még nem érzem magam kevesebbnek, rosszabbnak, kevésbé szerethetőnek másoknál, nem keseredtem meg, teljes életet élek, lettek barátaim is. Tudom, hogy nem mindenki fogad el annak, aki vagyok, de azt is tudom, hogy van, aki igen, de ehhez az kellett, hogy először én legyek tisztában magammal, és ne másoktól függjek, mármint ne befolyásoljon a tetteimben, gondolkodásomban, hogy mások mit gondolnak, hanem vállaljam magam akkor is, ha egyesek hülyének néznek miatta, és adott esetben vállaljam a tévedéseimet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!