Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Túlságosan magasak az igényeim és bekategorizálom a férfiakat?
Általában szokás mondani, hogy azt várd el az ellenkező nemű személytől, amit te is nyújtani tudsz. Ennek ellenére mégis sokszor megkapom, hogy lejjebb kellene adni az igényeimen. Nálam van pár sarkalatos pont, amik közül, ha már csak egy is hiányzik (vagy maximum egy hiányozhat), egyszerűen úgy érzem, nem elégíti ki az elképzeléseimet. Ezek az alábbi pontok:
- Külső/belső legyen rendjén, jöjjön be, legyen meg a kémia. Ez elég tág szempont, pontosan nem is tudom kifejteni, mert nincs semmiféle ideálom, hanem csak az összhatás a lényeg. Legyen stílusos (nem divatos!).
- Sportoljon. Én is sportolok, és ez akár lehet egy közös pont is, amivel motiválhatjuk a másikat. Akár közös túrákra eljárni meg ilyesmi.
- Legyen hobbija, amit rendszeresen űz. Ne az a típus legyen, aki meló után hazamegy és másnap reggelig a TV előtt döglik, hanem találjon magának olyan elfoglaltságot, ami szintén kikapcsolja és csiszolja az egyéniségét.
- Járjon egyetemre, illetve az egyetemi diploma. Jó magam is egyetemista vagyok, és egyszerűen hülyén érezném magam, ha a páromnak csak egy okj-ja vagy érettségije lenne. Legyünk akkor már mindketten hasonlóan tanultak.
Tudom, most jön a szidalomtenger, hogy a nők így meg úgy. Az biztos, hogy családalapítás után ezek a dolgok felborulnak, áthelyeződik a hangsúly az adott szempontok között, de jelenleg még csak párkapcsolat szintjén várom el ezeket.
Valóban lejjebb kellene adnom az igényeimet, ha én ezeket mind "biztosítom" a páromnak?
Nem látok problémát.
Persze bármilyen igényt fogalmazol meg, azok, akik nem felelnek meg ennek, hőzöngeni fognak, ez nem meglepő.
Akkor velem nem jönnél össze mert nekem PhD-m van. És hát legyünk már hasonlóan tanultak. :)
Mondjuk nekem olyan elvárásom van csak, hogy szeressük egymást. Tudom régimódi dolog, de furcsálltam hogy ez a nők listájáról valahogy mindig hiányzik.
Nem feltétlenül első randin, de az emberről időnként kiderül, hogy vélekedik nála eltérően tanult emberekről, és akkor nyilván lesznek olyanok, akiket előző válaszomban írtam.
Ez nem régimódi szemlélet, hanem valami álomvilágbeli. Kizárólag szeretettel nem lehet leélni egy életet.
Ne is add lejjebb az igényeidet, ne halgass a józan észre, halgass az itt hozzászóló nőkre, a női magazinokra, a feministákra, a hipergám ösztöneidre...stb!
Ne törődj vele, hogy több diplomás nő van mint férfi, így alapból nem juthat minden diplomás nőnek.
Arról nem is beszélve, hogy mivel a diplomás férfiakat nem nagyon érdekli, hogy a feleségüknek van e diplomája, ők többnyire inkább a szép fiatal titkárnőjüket veszik el.
Ne törődj semmivel, neked minden jár, izgalmas sportos diplomás, jól kinéző, királyfi fehér lovon.
Majd idős korodban egyedül a macskáddal, magányosan sírdogálhatsz romantikus filmeket nézve.
Nokent irom, hogy az utolso kriteriumod nagyon kirekeszto es tulajdonkeppen ertelmetlen(mindegy csak legyen diplomaja? A rokonom filozofuskent vegzett, szerinted mennyire tudja magat egyaltalan eltartani?)
+Rengetegszer lattam peldat arra, hogy egy diplomasnak az ertelmi es erzelmi intelligenciaja kb. a beka segge alatt mozog.
Eszembe is jutott most a jogi kar ahol az a sok jogasz hallgato, akik anyuci es apuci penzen jutottak be. Borzaszto felszinesek es eloiteletesek voltak.
Persze, en ertem,hogy egy szakmunkas vagy egy erettsegivel rendelkezo meg keves neked...de egy okj-val rendelkezo ne legyen mar az.
Ezek nem a csillagos égig érő elvárások, igazából szerintem tízből hatan bent vannak a halmazban.
Valaki írta, hogy te legalább igényes vagy, akinek meg nem számít a végzettség pl. az igénytelen.
Na, erről csak az jut eszembe, hogy van, aki teljesen más szempontok alapján keres párt és más dolgokra igényes. Attól még nem igénytelen. Nekem például nem fontos a hasonló végzettség, de az igen, hogy az értelmi és érzelmi intelligenciánk hasonló szinten álljon.
Egész reális, viszont a diplomás követelmény nem tükröz nagy tanultságot, ami nem is meglepő, hisz a magyar felsőoktatási rendszer a szakhoz többségében köze nincs töltelék, időhúzó tantárgyak magolásáról szól, és borzasztó alacsony színvonalon működik 1-2, orvosi szakot leszámítva (igen, a mérnökiek is tele vannak időhúzó tölteléktantárgyal, volt időm megtapasztalni...). De hát minden katasztrofálisan működik ami állami, hiszen a kádár rendszer nem veszett el, csak más álcát kapott...
Emellett találkoztam már nem egy eget rengetően sötét diplomással, na meg az internet korában a tudás nem csak bizonyos helyeken szerezhető be, sőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!