Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aszexuális lennék? Így hogyan találjak párt?
20 éves lány vagyok, és egyre biztosabb, hogy aszexuális lehetek. Minden "tünetet" produkálok. Sokat olvastam már a témában mivel már egy ideje gyanítom. Érzelmi kötődést ki tudok alakítani, de a szexualitás miatt nem vagyok képes közelebb kerülni senkihez, mivel olyan mintha kb nem lenne libidóm.
Gondolom, hogy ennek mi lehet az oka, kislánykoromban molesztáltak.
Most mit tegyek? Éljek így, mivel nem érzek hiányt így pár nélkül, de például anyukám szokta mondani, hogy talán meg kellene próbálnom ismerkedni azokkal a fiúkkal, férfiakkal, akik próbálnak felém közeledni. Ráadásul a környezetemben sem értik, hogy miért nincsen senkim, mikor nem indokolt, hogy eddig senkim sem volt még.
Pszichológushoz kellene mennem?
Mért kéne egyből pszichomókushoz menned nem vagy bolond.
Egyébként ha ismerkednél talán erre próbáld.
Kíváncsi volnék, hogy a 183 tagból mennyi a divatból belépő meg az aktuális durcáskodók akiket éppen elhagytak.
Erre nem tudom a választ de feltételezem több mint a "Vágyak Szex minden mennyisegbe" c csoportban.
És kiindulásnak talán jó lehet. Úgy se veszít semmit.
11-es, pszichológushoz nem "bolond" emberek járnak, hanem olyanok, akiknek feldolgozatlan traumájuk, lelki sérülésük van. Felesleges a betegeknek ez a fajta megbélyegzése. Vettem észre, hogy manapság elterjedt az a fajta káros szemlélet, miszerint ha valakinek valamilyen defektusa van, akkor lebeszélik a szakemberek segítségéről, "mert te ettől vagy különleges" meg "nem vagy te bolond". De ez kb. olyan fokú felelőtlenség, mintha egy cukorbeteget arra buzdítanának, hogy ne figyeljen oda a táplálkozásra.
A kérdezőnek pedig csak azt tudom tanácsolni, hogy keressen segítséget a trauma feldolgozásához. Azt írod, érzelmi kötődéseket ki tudsz alakítani - vagyis igényled az emocionális kapcsolatokat. Csakhogy ha a szexualitást nem éled meg semmilyen szinten, akkor ezeket az érzelmi kapcsolatokat is el fogod veszíteni. Még fiatal vagy, amint látszik, képes vagy beszélni a problémádról, feldolgozhatod ezt a gyerekkori traumát, és akkor új színekkel gazdagodhat az életed.
Úúúúh, ilyen is van? Remek. Azt reméltem kihalnak az ilyen primitív csoportok. El tudom képzelni. Kamucsaj-regek, 1-2 igazi nő aki vadítja a hülyéket, azok részéről meg virtuális recska. Mint az óvodában.
"azért fekszek le vele, mert ez a társadalom elvárása"
ez nem a társadalom elvárása, hanem 2 ember közötti vonzalom beteljesülése.
elvárásból senki nem fekszik le a másikkal, szerencsére ez a szokás már kikopott vagy 50 éve.
Első körben, nem, te nem aszexuális vagy. Az ugyanis genetikai eredetű, nem kialakul valami miatt, és nem is múlik el.
Neked a mokssztáláa miatt vannak problémáid, egyértelmű, hogy mitől alakult ki, már csak keres és kell egy jó szakembert, akivel tényleg együtt tudsz dolgozni, és rengeteg idő, energia árán dél lehet dolgozni.
És igen, a rengeteg tényleg rengeteg, van akinek 10+ év segítséggel.
A legrosszabb, hogy 20 évesen elfogadod, hogy aszexuális vagy, és ezzel nem a problémád megoldására koncentrálsz.
Keress egy pszichológust.
Hülye 11-es. Pszichológushoz nem a bolondok járnak (az a pszichiátria, bár olyan sem létezik, hogy bolond).
A pszichológus rengeteg gátat, szorongást, félelmet segíthet feldolgozni, amin egyedül soha, vagy nagyon hosszú idő után lenne csak túl az ember.
De gondolom szerinted az is bolond, aki egy szerette elvesztése miatt, vagy pl mert véletlen elütött valakit, szakemberhez fordul, hisz egyedül is fel lehet dolgozni, legfeljebb 10-15 éven át majd rémálmok kísértük (de persze az már nem az ilyen nagyokos megmondóemberek baja)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!