Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mi a hosszú, boldog párkapcsolat titka?
A boldog párkapcsolat titka: szerelem, szeretet, tisztelet, megértés, figyelem, tolerancia, feltétlen elfogadás, lényeglátás, a partner igényeinek ismerete, nyílt kommunikáció, kompromisszumkészség.
Amik mérgezik a kapcsolatot: féltékenység, a másik el nem fogadása, megváltoztatni akarása, nem tisztelése, átverése (hazugság), titkolózás, bocsánatot kérni nem tudás/nem akarás.
Saját meglátás szerint:
- olyan párt válasszunk, akivel passzolunk egymáshoz (ne csak a vonzalom vezéreljen bennünket)
- ne jöjjünk össze olyannal, aki sanszos, hogy csak kihasznál minket (viselkedés stb. alapján pár dolgot azért le lehet szűrni)
- kölcsönös vonzalom és szeretet
- ne akarjuk a másikat megváltoztatni, legalábbis drasztikusan na (kompromisszumok lehetségesek, de úgy ne menjünk neki egy kapcsolatnak, hogy "hát ha kikupálom, jó lesz" meg "üsse kavics, ha lead 20 kilót, szolizik, befesteti a haját, gyúr, jó lesz" meg "na majd én megváltoztatom a rosszfiút meg a cicababát, akin átment a fél város")
- hagyjunk a másiknak szabad teret
- ok nélkül, betegesen ne féltékenykedjünk
- alapvető dolgokban egyezzen a véleményünk vagy drasztikusan ne különbözzön (közéleti kérdések, vallás, szeretnénk-e gyereket, pénz kezelése, szeretnénk-e házasságot, munkafelosztás)
- tiszteljük a kérését, döntését
- két monogám ember jöjjön össze, vagy ha nyitott kapcsolat, akkor mindkettő legyen benne
- hasonló szexuális étvágy vagy bizonyos, kis szintű kompromisszum
- egyik fél se csináljon hisztit nagyon piti dolgokból
- mindkét félnek a másik legyen a legfontosabb (kiv. ha van gyerek vmelyik részről, de ott meg fontos, hogy a párkapcsolat rovására se menjen a gyerekre költött idő, energia, pénz)... de ex, anyuka-apuka, tesó, haver ne, és ne legyen senki kívülállónak nagy befolyása a kapcsolatra
- őszinteség, problémák kulturált megbeszélése
- minőségi együtt töltött idő
- tudom, ez nyersen hangozhat, de ne legyenek nagy anyagi gondok (az megöli a legjobb kapcsolatot is)
"mindig fektess energiát abba, hogy a MÁSIK boldog legyen, úgy általában..."
Ez nagy igazság. Közel 9 év után valahol természetesnek vesszük a másik jelenlétét, de odafigyelünk arra, hogy a másik érezze, szeretjük és gondoltunk rá. Egyszerű hétköznapi példa: férjem alszik, éjszakából jött haza, én most indulok melóba. Mire elmosogattam, kiteregettem, beraktam egy mosást, elkészültem, rohadtul leültem volna meginni egy kv-t, de inkább "megerőltettem magam", és gyorsan kisütöttem pár szelet rántotthúst gyorsrizzsel, és szépen kiraktam tálcára, lefedve, egy "Jó étvágyat, Szivem"-cetlivel. Nem, nem azért, mert ő nem tud kaját csinálni magának, hanem azért, mert tudom, hogy ha felkel és meglátja, jól fog esni neki, hogy gondoltam rá, és ennyivel is "megkönnyítettem a dolgát".
Másik oldal: biztos vagyok benne, hogy mire hazaérek, ki lesz pakolva a mosogatógép, és a ruhák is ki lesznek teregetve - emellett pl. tegnap este arra jöttem haza, hogy a nappali asztalán egy csokor virág állt. Nincs szülinapom, névnapom, semmim, csak úgy kaptam, mert meglátta, és gondolt rám...
Szóval ilyen apró, hétköznapi figyelmességek sokat segítenek a kapcsolaton, ezek bármik lehetnek, csak tudja, érezze belőle a másik, hogy szeretjük, és gondoltunk rá.
Amiket eddig leírtak, azok mond igazak, némelyik közhely, de azok pont azért közhelyesek, mert igazak.
Szerintem mindazok mellett a legfontosabb mindkét fél részéről a döntés. Döntés arról, hogy együtt maradunk, kitartunk egymás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!