Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez számonkérés a pasi részéről?
Nálunk a családban, ha valaki telefonál, akkor mindig megkérdeztük, hogy "ki volt az? kivel beszéltél?"
Vagy amikor elment otthonról valaki, akkor megkérdeztük, hogy hova megy és mikor jön haza.
Ez belém ivódott és nem tartom bunkóságnak. Mégis volt egy barátnőm, aki iszonyatosan felháborodott, ha megkérdeztem, hogy "na, és kivel beszéltél?" (telefonon kivel beszélt)
Vagy, hogy elment valahova, akkor megkérdeztem, hogy "hova és mikor jön?". Tényleg semmi offenzív, csak érdeklődve. Ha azt mondja, hogy "A városba barátokkal, és későn jön", akkor elfogadom és csá.
De ő úgy érezte a magánszféráját taposom.
Ugyanígy simán megkérdeztem volna, hogy mi dolga van, amikor épp nem ér rá velem találkozni. Miért ne kérdezném? Titkolózik netán? vagy nem tom ... Nekem természetes dolog.
#7, de amúgy bármilyen homályos választ ad:
"kivel beszéltél? :) "
-"egy ismerősömmel"
"merre jártál?"
-"a városban, dolgom volt"
akkor elfogadom. Nem firtatom.
Nagyjából olyan, mintha megkérdezném: szép időnk van nem?
"igen, nem, talán."
bármit válaszol elfogadom. Csak megszokás a részemről. Van, hogy nem is érdekelt, hogy kivel beszélt telefonon, csak úgy reflexszerűen rákérdeztem.
Amikor megkérdezte, hogy "miért kérdem", akkor annyit mondtam, hogy igazából nem tudom, csak megszokás volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!