Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Honnan erednek ezek a buta sztereotípiák a párkereséssel kapcsolatban?
Mármint, hogy a nőknek a gazdagbunkókigyúrtmagabiztos pasik kellenek, és adják itt a tanácsot a párkeresésben sikertelen emberek egymásnak, hogy így-úgy viselkedj, mert attól lesz nőd. A férfiaknál meg ugyanígy, nekem az a 40 éves magányos nőszemély adta a tanácsokat, akinek évek óta senkije sem volt, hogy de ilyennek vagy olyannak kell lennem, hogy a pasik megbecsüljenek és tapadjanak rám (a kioktatás pillanatában sem voltam egyedülálló, mellesleg).
Mégis, honnan erednek ezek a buta sztereotípiák? Az ma már nem játszik, hogy magadat adod, és aki megszeret, meg akit te megszeretsz, az úgy stimmelni fog, mert egymáshoz illő párok fognak egymásba belebuzulni, és így lesz boldog, békés, hosszú távú kapcsolat? Mi ez a sok butaság, amit felsorolnak az emberek egymásnak? Honnan erednek? Ki találta ezeket ki egyáltalán?
Nem mindenkinek jön be, hogy önmagát adja és megtalálja a párját. Vannak olyanok, akik önmagukat adják és egész életükben egyedül maradnak. Láttam pár 40 év feletti férfit, akiknek talán még sose volt senkijük. Nekik ez nem jött be.
A (helyes) sztereotípiák tapasztalatokból erednek, a butaságok meg bizonyos emberek képzelgéseiből.
MINDEN SZTEREOTÍPIÁNAK VAN ALAPJA. Rengetegen burokban élnek és azt hiszik, hogyha valami nem szimpatikus nekik vagy negatív, akkor az nem igaz. Mert minden szép és tökéletes, egyszerűbb tagadni a tényeket, mint elfogadni őket. A fent említett sztereotípiáknak is van alapja, nem véletlenül ezek alakultak ki. A témával kapcsolatban 1000 másik féle sztereotípia alakulhatott volna ki, mégis ezek jöttek létre. Gondold át, hogy miért. Azért, mert ezeknek van valós alapjuk.
"Mármint, hogy a nőknek a gazdagbunkókigyúrtmagabiztos pasik kellenek, és adják itt a tanácsot a párkeresésben sikertelen emberek egymásnak, hogy így-úgy viselkedj, mert attól lesz nőd."
Értem én, hogy a pc dolog menő és ezért a tényeket is ignorálják rendesen, de nézz körbe. Szerinted, ezeket csak úgy random kitalálják az emberek? Nem. Ezt tapasztalják és ezért ezt állítják.
Mitől adhat valaki társkereséshez tanácsot, mitől lesz valaki sikeres benne? A tesóm elég nagy csajozó volt, rengeteg csajt felszedett, sokszor volt egyszerre több nője. Ő adhat tanácsot? Ha az általad említett 40-es magányos nő pár éve még kelendő volt, akkor adhat tanácsot? Nem kell ahhoz forma 1-es pilótának lenni, hogy azt tanácsold, ne menjen senki sem több száz km/h sebességgel a falnak.
Én pl. egy időben gyúrtam. Nem sokat, de azt normálisan és hamar meglátszott a dolog. Mi történt? Kb. naponta kaptam pozitív visszajelzéseket nőktől. Ismerősöktől és ismeretlenektől egyaránt. Simán leszólíthattam lányokat az utcán és ment is velük a dolog. Aztán, a tanulás miatt hanyagoltam a dolgot. Mi történt? Amint eltűnt a felépített izomzat, az égvilágon SEMMILYEN pozitív visszajelzést nem kaptam. Akkor én most hazudok, ha elmesélem a tapasztalatom? :D Ne vicceljünk már.
Az add magad és szeretni fognak szöveg, pedig a világon a legprimitívebb. Próbálj komolyabb vitába merülni egy olyan emberrel, aki ezt állítja. Pár perc után ferdíteni fog, ignorálja az állításaid és a tényeket, érzelmi alapú szöveget fog mantrázni. Rengeteg huszonévest látok egyetemen, akik magukat adják és szüzek. Miért nem szereti őket senki?
"Az add magad és szeretni fognak szöveg, pedig a világon a legprimitívebb. Próbálj komolyabb vitába merülni egy olyan emberrel, aki ezt állítja. Pár perc után ferdíteni fog, ignorálja az állításaid és a tényeket, érzelmi alapú szöveget fog mantrázni. Rengeteg huszonévest látok egyetemen, akik magukat adják és szüzek. Miért nem szereti őket senki?"
Khmm... erre azért reagálnék.
Az add magad nem arról szól, hogy majd attól szeretni fognak.
Azt jelenti, hogy aki úgy beléd szeret, az biza TÉGED fog szeretni, nem pedig egy esetleges "álarcot", amit viselsz. Tehát egyrészt nem kell erőlködnöd élethossziglan a látszat fenntartásán, másrészt nem fognak benned csalódni, ha egyszer leveszed azt az álarcot.
De 13-as, mit lepődsz meg ezen? Most jött rá minden pasi, hogy a nőknek is van szemük? Képzeld, ha egy nő elkezd edzeni, és kerek, formás popsija lesz, megfordulnak utána a pasik. Ha elhanyagolja magát és elhízik, na mi lesz? Nem fognak forogni utána.
Ezt úgy tálalod, mint valami vadonatúj, bonyolult felfedezést.
#14: Az add magaddal bizonyos esetekben egyetértek. Én pl. magam adom a barátaim körében, de nem fogom ugyanúgy magam adni egy tanárommal vagy a főnökömmel. Kétlem, hogy ők díjaznák ugyanazt a szintű beszédet. Nem azzal van gondom, ha adjuk magunkat, hanem azzal, amikor valaki úgy tálalja a dolgot, hogy ebből egyenesen következik, hogy jön valaki és szeret, csak azért, mert magad adod.
Másrészt, a társkeresés elején nem láttam még olyan embert, aki teljes mértékben önmagát adta volna. Mindenki próbálja szépíteni a dolgokat.
#15: Nem tálaltam új felfedezésként és nem gondoltam, hogy új dolog lenne, de láthatóan a kérdezőnek új. Elolvastad a kérdést? :D
"Képzeld, ha egy nő elkezd edzeni, és kerek, formás popsija lesz, megfordulnak utána a pasik. Ha elhanyagolja magát és elhízik, na mi lesz? Nem fognak forogni utána. "
Naponta látom, hogy eltunyult, narancsbőrös, lötyögő fenekű csajok után is megfordulnak a srácok. Ráadásul nekem pl. a telt lányok jönnek be.
Kövérekről beszélek, nem teltekről.
Hol laksz, hogy ott a ronda testek után is forgolódnak?
"Az add magad nem arról szól, hogy majd attól szeretni fognak.
Azt jelenti, hogy aki úgy beléd szeret, az biza TÉGED fog szeretni, nem pedig egy esetleges "álarcot", amit viselsz. Tehát egyrészt nem kell erőlködnöd élethossziglan a látszat fenntartásán, másrészt nem fognak benned csalódni, ha egyszer leveszed azt az álarcot."
Ha extrovertált, nagydumás, macsó menőcsávó vagy, akkor ez így van. Ha nem ilyen vagy, akkor viszont muszáj megjátszanod magad, mert önmagadért a büdös életben nem fog egy nő sem szeretni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!