Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kifogtam egy pszichopatát?

Figyelt kérdés
Megismerkedtem egy férfival, eleinte nagyon jól indult a dolog, de idővel észrevettem, hogy borzasztóan bizalmatlan. Eleinte csak folyton azt kérdezgette, kivel és hol vagyok, pedig jól tudta, hogy a munkámon kívül sehova nem járok, legfeljebb munka után a barátnőmmel leülünk beszélgetni kicsit. Aztán jöttek a megjegyzések, mikor üzenetem jött, hogy biztos pasizok. Ezeket megpróbáltam valami poénnal elütni és többször biztosítottam őt arról, hogy csak ő érdekel és senki más. Aztán jöttek a durvább dolgok. Különböző profilokat csinált álnéven más férfiak fényképével és kikezdett velem. Tesztelt, hogy belemegyek-e a játékba idegenekkel. Egyszer azt is észrevettem, hogy éjjel felkelt és megnézte a telefonom. Nem mondom, hogy nem zavart, de nem szóltam neki, mert úgy voltam vele, úgysem talál semmit. Aztán persze kiderült, pont ő volt az, aki mindvégig több nővel folytatott viszonyt a kapcsolatunk alatt, így kiadtam az útját. Viszont nem hagyott fel a beteg dolgaival, azóta is álneveken írogat, de már megismerem a stílusát és mindig tudom, hogy melyik profil mögött van ő. Minden lehetséges oldalon letiltottam már, de folyton felbukkan valahogy, ráadásul megpróbált belépni a saját fiókomba, tudom, mert kaptam róla értesítést. Kezdek tartani tőle, fogalmam sincs, hogyan kezeljem a helyzetet.

2017. ápr. 2. 20:05
1 2 3 4 5 6
 31/55 A kérdező kommentje:

Én beszélek egy olyan emberről, aki rendkívül művelt, szakmájában óriási elismerésnek örvend, de végtelenül egyedül van. Nagyon sokan vannak testvérek, egyikük sem tartja vele a kapcsolatot, barátai sincsenek. Viselkedése a rendkívül nyugodt állapotból sokszor csap át idegbeteg módba a semmiért. A legcsekélyebb mértékű ellenállást sem képes elviselni és még a legapróbb dologban lévő különbözőségtől is agyvérzést kap.

A leggyengébb pontomon támadt mindig és rettentően manipulált. Persze adott a kérdés, hogy miért tűrtem ezt, hát nem vagyok rá őszinte, de annyira magához édesgetett az elején, hogy nem láttam a fától az erdőt.

2017. ápr. 2. 21:28
 32/55 A kérdező kommentje:
31-es: Nem, nem így hívják. Bár lassan kezdek kételkedni abban is, hogy a neve valódi-e, ugyanis sem a közösségi oldalon, sem máshol nem lenyomozható a valódi személyisége, ellenben nagyon sok telefonszámmal rendelkezik.
2017. ápr. 2. 21:30
 33/55 Szergej55 ***** válasza:
90%
Ez mind tökéletesen pszichopata jellemző. Mennyi idő után kezdett feltűnni, hogy valami nincs rendben?
2017. ápr. 2. 21:35
 34/55 A kérdező kommentje:
Pár hónap után, mikor kezdtem összerakni a képet és rájöttem, hogy semmilyen módon nem hajlandó beengedni az életébe. Azt sem tudom, hol él. Elmondta ugyan, de ki tudja, igaz-e, én nem nyomoztam utána.
2017. ápr. 2. 21:38
 35/55 anonim ***** válasza:
78%

Ez bizony pszichopata!

A helyedben én is félnék.

Remélem nem te leszel a következő, akiről hallunk a hírekben!

2017. ápr. 2. 21:40
 36/55 anonim ***** válasza:
94%
Minden közegben megtalálhatóak, egy munkanélküli szélhámos vagy egy egyetemi docens is lehet az. Nem mindegyik Hannibal Lecter kikezdhetetlen penge elmével, mint a mozikban bemutatják. Felül értékeled őket. Az énközpontúság, egocentrikussàg, a megtévesztés beteges hazudozás és a tények letagadása abszolult felelősség vállalás nélkülözése illetve áthárítása jellemző a pszichopatákra, irreális gondolkodásmód, pl ő a bántalmazó de áldozatnak àllítja be magát sokszor. Olyan dolgokat mesél másokról amit ő maga csinált. De a machiavellisták és a nárcisztikusak is hasonló jegyeket hordoznak. Nem az a lényeg, hogy a faszi micsoda hanem az, hogy nem 100-as ennyi épp elég is, hogy le legyen szerelve.
2017. ápr. 2. 21:41
 37/55 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, egy pszichopata sokszor nem gyilkol, mert nincs oka rá, plusz túl sok a lehetőség a lebukásra, és nagy okok miatt nem tenné.

A gyilkoláshoz nem kell nem létező empátia érzet, vagy mi.

A testvérem "barátja" az volt, ő pont ennek az ellentéte.

Okos, eszes, intelligens, ám nem kötődik, érzelmei kihalófélben, olyan szinten manipulált, hogy az hihetetlen, én sem vettem észre rajta semmit.

Nem véletlen, hogy most Amszterdamban felső vezető egy műszaki cégnél.

Én nem mondom, hogy minden pszichopata okos, de a legtöbb, és a tömkelege sokra viszi, szerintem kevés, aki ilyen gyerekesen látja a helyzetet, mint a te volt barátod.

2017. ápr. 2. 21:42
 38/55 anonim ***** válasza:
22%
Nem kéne következtetéseket levonni, mert ezek alapján csak következtetünk, nem lehetünk biztosak benne.
2017. ápr. 2. 21:43
 39/55 Szergej55 ***** válasza:
76%

Ne ijesztgesd ilyenekkel a kérdezőt, nincs rá szükség. Ha baj lett volna, nem tudott volna kérdezni, de mondom: Ted Bundy a pszichopaták között is kevés van. Ne félj, kérdező, semmi szükség rá, persze tudom, hogy ez nem így megy, én 185 centis, közel kigyúrt alkattal is ugyanígy éreztem egy 40 kilós kiscsaj miatt sokáig, szóval értem a dolgok menetét, nem azonnal megy ezt magunk mögött hagyni.

Annyit jegyezz meg, hogy sokkal több vagy nála, nem véletlen, hogy ő lohol utánad betegesen és nem fordítva van. És még egyszer: teljes ignorálás, ez a legtutibb.

2017. ápr. 2. 21:44
 40/55 anonim ***** válasza:
39%

Testvérem élt vele együtt, kollégiumban, én őt jó barátomnak tartottam ám érdekes volt, hogy mindig ő adta a legjobb, leglogikusabb tanácsot, ám úgy, hogy engem vagyis az alanyt helyezett előtérbe, minimálisan..sőt, semennyire se törődve a másikkal.

Szerintem az is vezette ennyire a ranglétra tetejére, hogy mindenben érzelemmentesen tud dönteni.

2017. ápr. 2. 21:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!