Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kifogtam egy pszichopatát?

Figyelt kérdés
Megismerkedtem egy férfival, eleinte nagyon jól indult a dolog, de idővel észrevettem, hogy borzasztóan bizalmatlan. Eleinte csak folyton azt kérdezgette, kivel és hol vagyok, pedig jól tudta, hogy a munkámon kívül sehova nem járok, legfeljebb munka után a barátnőmmel leülünk beszélgetni kicsit. Aztán jöttek a megjegyzések, mikor üzenetem jött, hogy biztos pasizok. Ezeket megpróbáltam valami poénnal elütni és többször biztosítottam őt arról, hogy csak ő érdekel és senki más. Aztán jöttek a durvább dolgok. Különböző profilokat csinált álnéven más férfiak fényképével és kikezdett velem. Tesztelt, hogy belemegyek-e a játékba idegenekkel. Egyszer azt is észrevettem, hogy éjjel felkelt és megnézte a telefonom. Nem mondom, hogy nem zavart, de nem szóltam neki, mert úgy voltam vele, úgysem talál semmit. Aztán persze kiderült, pont ő volt az, aki mindvégig több nővel folytatott viszonyt a kapcsolatunk alatt, így kiadtam az útját. Viszont nem hagyott fel a beteg dolgaival, azóta is álneveken írogat, de már megismerem a stílusát és mindig tudom, hogy melyik profil mögött van ő. Minden lehetséges oldalon letiltottam már, de folyton felbukkan valahogy, ráadásul megpróbált belépni a saját fiókomba, tudom, mert kaptam róla értesítést. Kezdek tartani tőle, fogalmam sincs, hogyan kezeljem a helyzetet.

2017. ápr. 2. 20:05
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
90%
a rendőrségen tegyél internetes zaklatás miatt feljelentést.
2017. ápr. 2. 20:32
 12/55 anonim ***** válasza:
72%
Egyetértek az #5-össel. Ezt én is inkább szociopatának mondanám, a pszichopata nem így viselkedik. Alaposan utánajártam a témának mert nekem is volt dolgom egyel. :D Egyébként jól tetted, hogy kidobtad.
2017. ápr. 2. 20:33
 13/55 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem is jelentsd fel zaklatás miatt.
2017. ápr. 2. 20:36
 14/55 anonim ***** válasza:
19%

Még talán a szociopata jelző se illik rá, nagyobb mértékben.

Véleményem szerint inkább egy buta ember, aki mániakus, unalom veszi körül.

Azért buta, mert rossz, észrevehető eszközökkel próbálj rajtaütni téged semmi fantázia, nincs benne hanem nagyon alap.

2017. ápr. 2. 20:39
 15/55 anonim ***** válasza:
89%
Önbizalomhianyos.onertekelesi zavarral kuzd az biztos. Nem hinnem hogy psziches beteg inkabb lehet csak allando visszaigazolast var hogy szeretik ezert kerget lehet teged is.valoszinu Valami elozo kapcsolatabol vagy gyerekkorabol adodik de konnyen psziches beteg lehet ha ezt durvabban fogja csinalni ebbol meg emberoles is lehet vannak ra peldak.
2017. ápr. 2. 20:45
 16/55 anonim ***** válasza:
85%
Jaja, a pszichopata ennél okosabb, észrevétlenül leépíti az önbizalmadat és mindig csak egy kis darabot ad magából. Így éri el, hogy utána sóvárogj és eszedbe se jusson pasizni. Az, hogy az exed ennyire nyilvánvalóan nyomozott utánad és rádtapadt valami más agyi bajra utalhat. Face-n amúgy be tudod állítani, hogy csak az ismerőseid ismerősei tudjanak üzenetet írni. Ha tovább zaklat, nyugodtan mondd meg neki hogy feljelented.
2017. ápr. 2. 20:45
 17/55 anonim ***** válasza:
49%

#17.

Én is ezt akartam írni, egy pszichopata nem ilyen buta, az a háttérből mozgatja a szálakat, közel sem ilyen észrevehetően.

2017. ápr. 2. 20:52
 18/55 Szergej55 ***** válasza:
100%

Ezek alapján simán lehet, a produkált viselkedés nagyon tipikus.

Ami nagyon fontos akkor is, ha az ég leszakad: semmilyen kapcsolatot ne tarts vele, tartsd továbbra is leépítve. Elképzelhető, hogy sokáig fog kísérletezni, illetve visszatérni néhányszor a jövőben. Nem hiszem, hogy bármilyen konkrétra vetemedne, a legtöbbször annyira nem bátrak, illetve elemi szinten tisztában van vele, hogy túl nagy hülyeséget nem érdemes csinálnia, akármennyire is korlátozott az ítélőképessége, nem mindenki Ted Bundy. Ha személyesen is mutatkozna, úgy csinálj mindent, mintha ott sem lenne, nem is létezne egyáltalán.

Amit jelenleg tehetsz pusztán annyi, hogy minden elérhetőséget igyekszel felőle a nullára redukálni. Ezt a játékot valószínűleg 1-2 hónap múlva meg fogja unni, addig bírd ki a következő időszakot, nem lesz könnyű. Ha személyeskedik, tudom, hogy nagyon nehéz nem felvenni a sértéseket, de mégis azt mondom, kíséreld meg, mert:

-csak provokálni akar, hogy foglalkozz vele, az egész élete ebből áll, amennyiben tényleg pszichopata, mások nélkül nem tudnak létezni, de ez semmi többről nem szól, nem akaratlagosan akar ártani neked, még ha közvetve azt is teszi, ez az egész csak a saját beteges szükségleteiről szól, nem rólad

-csak azzal tud igazán betalálni, amit te mondtál el neki bizalmasan magadról, de biztosítalak, hogy semmi mást nem tud rólad, legfeljebb találgat, de nem igazán ismer valójában, a pszichopaták pl. nem tudnak arcról olvasni sem, érzelmileg egy komoly autistával egyeznek meg.

Ha esetleg tudok neked bármi segítséget adni még, keress meg, én is átestem hasonló "élményen", azóta tudok egy s mást a témával kapcsolatban, ami talán neked is jól jöhet még.

2017. ápr. 2. 21:03
 19/55 A kérdező kommentje:

"észrevétlenül leépíti az önbizalmadat és mindig csak egy kis darabot ad magából. Így éri el, hogy utána sóvárogj és eszedbe se jusson pasizni"

Pontosan ezt csinálta velem. A saját életébe egyáltalán nem vont be, de elvárta, hogy én mindenről beszámoljak. A levelezéseinket szinte fejből tudta, szóról-szóra emlékezett, mit írtam neki, sokszor idézett belőle. Rettentően manipulatív volt, mindig úgy forgatta a lapokat, hogy hiába nem csináltam semmi rosszat, mégis esedezzek előtte a bocsánatáért. Ha pedig ezt nem kapta meg, rögtön jött az érzelmi zsarolás, hogy biztos nem is olyan fontos nekem. Egyszer megjegyezte, hogy "Azt akarom, hogy utánam vágyódj, engem akarj!"

Egy általa kiprovokált veszekedés alkalmával ripityára törte a saját telefonját.

2017. ápr. 2. 21:04
 20/55 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ebben a cikkben minden kérdésedre választ kapsz.

Többek között arról is szó esik, hogy a zaklatók (stalkerek) egytől-egyig mentális betegségben szenvednek.

[link]

2017. ápr. 2. 21:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!