Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kifogtam egy pszichopatát?
Még talán a szociopata jelző se illik rá, nagyobb mértékben.
Véleményem szerint inkább egy buta ember, aki mániakus, unalom veszi körül.
Azért buta, mert rossz, észrevehető eszközökkel próbálj rajtaütni téged semmi fantázia, nincs benne hanem nagyon alap.
#17.
Én is ezt akartam írni, egy pszichopata nem ilyen buta, az a háttérből mozgatja a szálakat, közel sem ilyen észrevehetően.
Ezek alapján simán lehet, a produkált viselkedés nagyon tipikus.
Ami nagyon fontos akkor is, ha az ég leszakad: semmilyen kapcsolatot ne tarts vele, tartsd továbbra is leépítve. Elképzelhető, hogy sokáig fog kísérletezni, illetve visszatérni néhányszor a jövőben. Nem hiszem, hogy bármilyen konkrétra vetemedne, a legtöbbször annyira nem bátrak, illetve elemi szinten tisztában van vele, hogy túl nagy hülyeséget nem érdemes csinálnia, akármennyire is korlátozott az ítélőképessége, nem mindenki Ted Bundy. Ha személyesen is mutatkozna, úgy csinálj mindent, mintha ott sem lenne, nem is létezne egyáltalán.
Amit jelenleg tehetsz pusztán annyi, hogy minden elérhetőséget igyekszel felőle a nullára redukálni. Ezt a játékot valószínűleg 1-2 hónap múlva meg fogja unni, addig bírd ki a következő időszakot, nem lesz könnyű. Ha személyeskedik, tudom, hogy nagyon nehéz nem felvenni a sértéseket, de mégis azt mondom, kíséreld meg, mert:
-csak provokálni akar, hogy foglalkozz vele, az egész élete ebből áll, amennyiben tényleg pszichopata, mások nélkül nem tudnak létezni, de ez semmi többről nem szól, nem akaratlagosan akar ártani neked, még ha közvetve azt is teszi, ez az egész csak a saját beteges szükségleteiről szól, nem rólad
-csak azzal tud igazán betalálni, amit te mondtál el neki bizalmasan magadról, de biztosítalak, hogy semmi mást nem tud rólad, legfeljebb találgat, de nem igazán ismer valójában, a pszichopaták pl. nem tudnak arcról olvasni sem, érzelmileg egy komoly autistával egyeznek meg.
Ha esetleg tudok neked bármi segítséget adni még, keress meg, én is átestem hasonló "élményen", azóta tudok egy s mást a témával kapcsolatban, ami talán neked is jól jöhet még.
"észrevétlenül leépíti az önbizalmadat és mindig csak egy kis darabot ad magából. Így éri el, hogy utána sóvárogj és eszedbe se jusson pasizni"
Pontosan ezt csinálta velem. A saját életébe egyáltalán nem vont be, de elvárta, hogy én mindenről beszámoljak. A levelezéseinket szinte fejből tudta, szóról-szóra emlékezett, mit írtam neki, sokszor idézett belőle. Rettentően manipulatív volt, mindig úgy forgatta a lapokat, hogy hiába nem csináltam semmi rosszat, mégis esedezzek előtte a bocsánatáért. Ha pedig ezt nem kapta meg, rögtön jött az érzelmi zsarolás, hogy biztos nem is olyan fontos nekem. Egyszer megjegyezte, hogy "Azt akarom, hogy utánam vágyódj, engem akarj!"
Egy általa kiprovokált veszekedés alkalmával ripityára törte a saját telefonját.
Kedves Kérdező!
Ebben a cikkben minden kérdésedre választ kapsz.
Többek között arról is szó esik, hogy a zaklatók (stalkerek) egytől-egyig mentális betegségben szenvednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!