Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érezted már úgy, hogy hiányozni fognak ezek a dolgok, amikor komoly kapcsolatod volt? Normális dolog, vagy gond van/lesz köztünk emiatt?
Nem vagyok és nem is voltam soha egy pasifaló, de 16-20 éves korom közt elég sok randim volt. Imádtam azt az érzést az első talalkozáskor, amikor izgulsz, de mégis olyan boldog vagy, hogy madarat lehetne veled fogatni (nyilván nem csak az elsőnél, de az első pár alkalom nekem mindig különlegesebb maradt). Szerettem az első csókot, vagy inkább az első csók előtti néhány pillanatot..az olyan leírhatatlan érzés volt. Röviden: Nekem mindig egy kapcsolatban az első pár hét volt a legizgalmasabb, legjobb.
3 éve a barátommal is minden nagyon jó volt, az első randi, az első csók,az első "szeretlek",az első összebújjos filmnézés, az első szex, az első családi program, az első kirándulás/nyaralás. Ezek mind most is megvannak, de már más. Nincs benne olyan izgalom,tűz,szenvedély és ez nagyon hiányzik. Sokszor mondom neki, hogy jó lenne valami újdonság, valami aminél megint azt érezhetném, mint az elején, de nem nyitott a változásra, semmire ami nem megszokott nálunk..én pedig kezdek beleunni a kapcsolatunkba.
Néhány hete érzem ezt, de lehet teljesen normális. Mindenkinél vannak ilyen érzések, akiket jobban ismerek és elmesélik,de attól még nem rossz a párkapcsolatuk.Viszont a miénket én mégis annak érzem, pedig a szerelem részemről most is megvan.
Elnézést kicsit lehet összevissza írtam, de kicsit nehezen tudom megfogalmazni, amit érzek. A kérdés lényege, hogy más is érez így vagy hasonlóan? Túl lehet ezen lépni?
23/L
Az első dolgok mindig elsők maradnak, pontosan ugyanazt az izgalmat sosem fogod érezni egy régóta működő, bejáratott kapcsolatban. A szenvedély viszont visszahozható, de ahhoz történnie is kell valaminek. Nem tudom jobban megfogalmazni, de azt mondom, hogy mindig késznek kell lenni arra, hogy megújuljatok, és ehhez nem szabad félni a változásoktól.
Nekem volt olyan többéves kapcsolatom, ami egy idő után kipurcant, mert valahogy "elhaladtunk", "elnőttünk" egymás mellett. Igazából nem tudom, hogy eleve nem illettünk össze vagy csak rosszul kezeltük a helyzetet és ezért ment gajra a dolog. Talán azért nem tudtunk megújulni, mert nem illetünk össze, de lehetett ez egy rossz döntéssorozat eredménye is.
A másik, hogy a kezdeti izgalomra vágyni meg egy tartós kapcsolat előnyeit is élvezni olyan, mintha a felnőttlét szabadsága mellett a gyerekkor gondtalanságát és egyszerűségét sírnád vissza. Ahogy a szabadság és a felnőttség mindig felelősség és ha a felelősséget áttolod másra, nem lehetsz szabad, ugyanúgy megvannak a tartós párkapcsolatnak is bizonyos sajátosságai.
Ha most ilyen erősen a randis időszakra vágysz, akkor vagy nem a megfelelő ember mellett vagy, vagy nem a megfelelő módon ápoljátok a kapcsolatotokat vagy te magad nem értél még meg egy tartós együttlétre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!