Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mondják azt a nők, hogy egy férfinak legyenek ambíciói, amikor úgy tűnik nem is érdekli őket, hogy egy férfinak milyen céljai vannak?
Teljesen mindegy, hogy egy új nyelvet akar elsajátítani, vagy gondolkozik, hogy tanul egy új szakmát, vagy
a napi munkájában szükséges kompetenciákat erősíti, vagy
igyekszik hajt a melóban, hogy a vezetőség komolyabb feladatokat is rábízzon (több felelősségvállalás, fizetésemelés).
Úgy vettem észre, csak arra kíváncsiak, hogy sportolsz-e (foci, gyúrás).
Lehet ez most előítéletesen hangzik, de én nem érzem a nők részéről azt, hogy számítanak az ambíciók.
Ki mit gondol erről?
Hozzátenném, biztos nem minden nő így fogja fel, meg előttem is írtak olyan nők akik az enyémtől eltérő véleményt fogalmaztak meg, de ez az ambíció duma, gyakorlatilag ilyen alap puffogtatás lett a nők részéről ismerkedésnél, és biztos, hogy 10-ből vagy 7 nő az általam leírt változatot értem alatt.
Egyébként ha már itt tartunk a nőknél is fontosnak kellene lennie az ambícióknak, náluk valahogy elfogadottabb a céltalan tengődés és férfira utaltság, ami szerintem ugyanúgy kiábrándító.
Mert
1: akármilyen cél jobb, mint a semmi, meg a tengődés. Tök mindegy, hogy tanulni akar, vagy a munkahelyén kiteljesedni, de legyen egy reális, de azért kihívást jelentő célja, ne pedig csak vergődjön az árral lesz ami lesz alapon. Az instant vágyölő.
2: pont lesz-rom, ki sportol meg ki nem, és hozzám hasonlóan sok nő van még így :D
Én is érzek egy ilyet mögötte, hogy nem számítanak az elképzeléseid - konkrétan mik azok, hogyan akarod elérni őket - csak az eredmény számít, és a velejáró státusz!
Ebből adódóan kicsit egyet tudok érteni, azzal, hogy ez egy "burkolt pénzéhesség" is.
Én három fő típusra osztanám az embereket:
-akiknek egyáltalán nincsenek ambícióik és bár sokszor elégedetlenek a helyzetükkel, fel sem merül bennük, hogy tegyenek bármit is a változásért;
-akiknek vannak ugyan terveik, elképzeléseik; de ezek többnyire megmaradnak az üres célok szintjén, a gyakorlatban az elért eredmények nem hasznosulnak, a tevékenységeik energiazabáló időtöltések
-akiknek vannak céljaik és érdemben tesznek is a megvalósításukért, az eredményekből profitálnak az életükben.
Az utóbbi típushoz tartozó emberek értelemszerűen már letettek valamit az asztalra, elértek valamit az életben, hiszen már túl vannak néhány cél megvalósításán. Lehet fröcsögni, hogy a nők azt várják, hogy legyen valakinek jó végzettsége, állása, de szerintem ezt nem a nőknek kellene elvárni, hanem a férfiaknak saját maguktól...
Számomra például nagyon fontos az ambíció. A párom 18 éves korától tanul, mindenféle szülői támogatás nélkül. Ha kellett, kollégiumban lakott, diákhitelt vett fel, elvállalt munkát az ország másik végén, hogy szakmailag fejlődni tudjon. Érdemben tett a céljai megvalósítása érdekében. Ismerkedéseim során rengeteg olyan férfiba futottam, akik (hasonló korúként) mindezt csak elképzelések szintjén fogalmazták meg. Jó lenne egy keresett diploma, egy jó állás, szakmai megbecsülés, stb. Persze, jó lenne, de annak bizony "ára" van, tanulni is kéne érte, meg dolgozni, stb.
A nőknek bizonyíték kell és nem ígéret! Bárki állíthatja magáról, hogy tele van tervekkel, célokkal, elképzelésekkel, ambíciókkal... de ha egész addigi életében mindez csak üres ígéretek szintjén valósult meg, akkor az a férfi valójában NEM ambiciózus.
Bár nekem sose voltak zsánereim a kigyúrt pasik, de elismerem, hogy az is lehet egy cél, hogy valaki a sportban érjen el sikereket, eredményeket. Még egy kigyúrt test is meggyőzőbb, mint az, hogy valaki otthon ül és álmokat sző, hogy mi mindent tehetNE az életben.
Szóval összességében: aki TÉNYLEG ambiciózus (mint személyiségvonás), az egy bizonyos kor felett már nem csak a szavak szintjén az, hanem a tettek szintjén is, vagyis már vannak kézzelfogható eredményei az ambícióinak.
Ettől függetlenül azonban még lehet taszító a személyisége, ez csak egy tulajdonság a sok közül, ami még számít egy párkapcsolatban.
Nem értem.
"Én is érzek egy ilyet mögötte, hogy nem számítanak az elképzeléseid - konkrétan mik azok, hogyan akarod elérni őket - csak az eredmény számít, és a velejáró státusz! "
Miért kéne, hogy számítson? Rohadt kevés olyan ember van, akit az érdekel pont, ami engem. Szerintem inkább dicséretes tulajdonság, hogy hagylak érvényesülni a hobbidban, hagyom, hogy költs rá pénzt, és nem csak azt lehet csinálni, ami szerintem is értelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!