Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők! Mennyi idő után kerül szóba a párotokkal a pénzkérdés, hogy mennyit keres? Ha ő keres kb 165 nettót, ti meg 250 et, akkor biztos a kuka, , szegénynek"? Nem vicc a kérdés.
Mert a szerelmet megöli a pénztelenség.
Azért ez jókora marhaság, ugye tudod? Ha a szeretet igazi, ha a társak szorosan fogják egymás kezét, mindent át lehet vészelni. Ha valahol a pénz hiánya kapcsolatromboló, ott soha nem volt szeretet, csak anyagiasság.
Azért én most már megkérdezném: ti hol az atyaúristenben dolgoztok, hogy nemhogy 160 körül kaptok kézbe, hanem még az nem is elég nektek?
Egy barátom informatikai irányú OKJ-t végzett. Közmunkaprogramban visz haza 54 ezret vagy mennyit (nem utcán dolgozik, de a fizetése még minimálbér sincs).
Másik ismerősöm a helyi újságnál dolgozik. Reggeltől estig bent van, néha hétvégén is, így kézhez kap 90-100 ezret plusz a cafeteria, ami, ha minden igaz, abban merül ki, hogy fizetik a buszbérletét. OKJ-t végzett ezen a szakon.
Harmadik ismerősöm könyvtáros. Az ő fizetéséről nem tudok semmit, de nagyon megdöbbennék, ha 120 fölött (vagy egyáltalán annyit is) kapna kézhez. Ezen a szakon végzett főiskolát.
Egy lány, akinél bepróbálkoztam, majd a külsőmre hivatkozva elzavart, szintén közalkalmazott egy irodában. Ő logisztikai szakon főiskolát végzett.
Akik még tanulnak, azok max diákmunkán vannak, ahol én is robotoltam egy évig. Úgy bánnak velük a dolgozók, mint a szarjukkal, mindent ők csinálnak, mindezt havi ~60k-ért, ha elég sokat vannak bent. Legtöbb diák ismerősöm viszont még így sem dolgozik (a nő ismerősöknek büdös a munka*, a férfiak meg max heti 1-2 napot tudnának vállalni a nagyszerű egyetemi órarendek mellett).
Én friss diplomás vagyok. Nem, nem mérnök vagyok, hanem a BTK-nak a kevés használható szakjainak egyikén végeztem (idegen nyelv, többet nem mondok). Ha nincs a szomszédom és egy minimálbéres alkalmi munkás ajánlata, akkor most vagy egy szintén minimálbéres rabszolgahajcsár gyárban lennék. Vagy munkanélküli.
Soha egyikőnket se talált meg egyetlen cég se egyetemi éveink alatt, nem úgy, mint minden más egyetemistát azok alapján, amit itt írtok sokszor. Egy Tisza-menti megyeszékhelyen vagy környékén lakunk mindannyian. Ahelyett, hogy mindig csak a többet és a többet követelnétek, értékeljétek inkább egy percre azt, hogy milyen kiemelkedően jó fizetésetek van.
*Mielőtt jönnek a hőbörgő nők, hogy márpedig ne általánosítsak - nem is azt teszem. Csupán a látottak alapján beszélek. Példákat nem írok, mert így is elég hosszú lett az írás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!