Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire igaz napjainkban a "Doktor a doktorral, külügyminiszter a külügyminiszterrel" mondás?
Az elképzelhetetlen,hogy egy ügyvédnek takarítónő legyen a felesége? Vagy épp egy doktornőnek pl.: kőműves legyen a férje?
Nektek mennyire fontos a hasonló egzisztencia egy kapcsolatban?
Szerintem van benne valami. Én lassan a doktorimon dolgozok és nyilván érdekel a hivatásom, ezért fontos része az életemnek és tényleg jobban kijövök olyanokkal, akik valamennyire értenek hozzá, vagy legalább műveltek annyira, hogy ha valami számomra érdekes újdonságot mesélek el nekik akkor megértsék :D
A közös érdeklődés/egzisztencia szerintem nagyban segíti a kapcsolat harmóniáját.
Persze ezt inkább azokra értem, akiknek tényleg fontos a tanulmányaik/munkájuk, aki csak úgy elvégzett egy egyetemet, hogy legyen az biztos nem várja el, hogy a párja is hasonló legyen.
23/N
2-es vagyok.
Miért írok hülyeséget? Tapasztalatom írtam le, ami nem egy év leforgása alatt szereztem és nem 3 jogászt ismerek, hanem nagyon sokat. És nem kell ahhoz barátkozni velük, elég csak pár szót beszélni velük tárgyalási szünetben stb, hogy kiderüljön, hogy szintén jogász a párja, és le lehet szűrni hogy hogyan áll a többi átlag emberhez.
Minket, írnokat pl. lenéztek és utánfutónak hívtak, és főleg az volt ebben hangadó, aki valami kis Vas megyei faluból jött és az apja anno vasútnál dolgozott. És egy csak egy példa volt a nagyon sok közül.
Persze vannak kivételek, de kevés.
Jó, pont a jogászokra lett most kihegyezve, de kevés olyan szakma van, ahol ennyire nem tekintik embernek az adott szakmán kívül más tevékenységet végzőt.
Első válaszolótól kérdezem, az ápolói szakmát miért sorolta az alantasabb munkák közé? Számomra felháborító, ugyanis ez egy olyan szakma, ami igencsak nagy felkészültséget, tudást kíván. Tisztában vagyok vele, hogy nagyon sok olyan ember dolgozik az egészségügyben ápolóként, akiknek sajnos ez tényleg csak egy pénzkeresési forrás, de ne felejtsük el azokat az embereket, akik hivatástudatból állnak ott nap mint nap a betegágy mellett, és kisujjukban van az emberi életek megmentése. Idézem: "gyógyszerész-közgazdász férj & nővér feleség" Sajnálatos, hogy csak ennyit lát bele.
Egy diplomás ápoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!