Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mennyire igaz napjainkban a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire igaz napjainkban a "Doktor a doktorral, külügyminiszter a külügyminiszterrel" mondás?

Figyelt kérdés

Az elképzelhetetlen,hogy egy ügyvédnek takarítónő legyen a felesége? Vagy épp egy doktornőnek pl.: kőműves legyen a férje?

Nektek mennyire fontos a hasonló egzisztencia egy kapcsolatban?

2017. jan. 10. 06:55
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
43%

A diploma mellé nem jár automatikusan józan ész, műveltség vagy empátia. Lehet egy takarítónő, gyárimunkás is sokat olvasott bizonyos témákban. Nem mind buta, 8 általánosos, egyszerű nő.

A mi családunkban gyógyszerész-közgazdász férj & nővér feleség, illetve gazda (állatokat tart, növényeket termeszt) férfi & tanár feleség, hentes férj & tanár feleség párosítás van.

2017. jan. 10. 07:24
 2/26 anonim ***** válasza:
69%

A jogászok szemében pl. a tanár ugyanolyan alantas munka, mint a pincér/takarító/ovónő stb., mert nem jól keres. Én bíróságon dolgoztam évekig és hallottam nem kevés megnyilvánulást a "hovatartozásról".

Jogász-jogásszal, egészségügyes-egészségügyessel. Nagyon sok jogásszal (bíró, ügyvéd, ügyész) találkoztam, de kb. 4 db-ot tudnék felsorolni, akiknek nem jogász a párjuk.

De egy kapcsolatban közre játszik maga a hasonló életvitel és az érdeklődési kör is.

2017. jan. 10. 07:37
 3/26 anonim ***** válasza:
97%

Nem is az azonos szakma, inkább az iskolázottsági szint a hasonló szerintem.

De ezzel nincs is baj, egy általános iskolát/ szakközépiskolát végzett embernek teljesen mások az igényei és céljai az életben, mint egy mesterképzésen részt vett/ habilitált embernek.

Például kimutatott tény, hogy minél több az iskola, annál később akar az illető családpt alapítani, gyereket vállalni. Ez önmagában is óriási súrlódás lenne, nem is beszélve még az életszínvonal eltéréséről- ami persze nem egyenesen arányos az iskolázottsággal, hiszen egy jó asztalos, technikus is kereshet egész szép kis summát, de azért valamennyire mutat szignifikanciát.

Aztán ott van még a család. Persze, nem az anyóssal házasodunk össze, de valamilyen szinten egy házasságban a másik családját is elvesszük. Aztán persze, hogy lépten-nyomon szurkálódások lesznek, hiszen anyóspajtás a lányának "jó partit' szánt, ha már elvégezte az egyetemet, nem egy okj-s illetőt.

És még sorolhatnám az olyan különbségeket, amik érdekellentétekhez és összeférhetetlenséghez vezethetnek.

Lehet, hogy valakinek nem tetszik, szerintem ebben nincsen semmi probléma, egyszerűen ez az élet rendje: hasonló a hasonlóval

22/L

2017. jan. 10. 08:06
 4/26 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem nem igaz. Magamból indulok ki, nemsokára jogász leszek, nem feltétlenül szeretnék jogász lányt. Persze, nem kizáró ok, de sokkal jobban örülnék egy más foglalkozású lánynak. Ha majd hazaérek, akkor kint akarom hagyni a munkámat, de ha neki is ez a szakterülete, akkor akarva akaratlan nem lehet kizárni a magánéletből. Az, hogy lenéznék bárkit azért, mert nem jogász, az kész vicc, sőt, egy orvost sokkal többre tartok, mint egy jogászt. Mondjuk azt hozzáteszem, hogy hiába tanulok a legerősebb jogi egyetemen, én nem vagyok a budai elit fiatal sarja, vidékről jövök, jómódú, de normálisan gondolkodó, nem hivalkodó családból. Nem nézek le senkit a munkája miatt, a munkánál sokkal fontosabb az, hogy az tisztességes legyen, maga az ember pedig legyen normális, és szerethető. Egyébként bármiféle hímsoviniszta indíttatás nélkül, én nagyon szeretnék majd gyerekeket, és ehhez egy család centrikus csajszi kell, és most példának szereplő, pékségben dolgozó lány, hamarabb fog boldogan otthon maradni gyesen, mint egy jogász, aki azon aggódhatna, hogy megrekedt a karrierje. (Nem általánosítok, aki nem tudja megérteni, hogy mire akartam célozni, kérem törölje a memóriájából az utolsó 2 mondatom.) 23/F
2017. jan. 10. 08:07
 5/26 anonim ***** válasza:
76%
Hát igén,van benne igazság 4-es. Csak tudod míg a pékségben dolgozó lány boldogan marad gyesen(hisz valószínűleg csak azt fog kapni ellátásként,mert fele időre van bejelentve a többit feketén melózza le) és gondoskodhatsz róla te,mint pénzkereső,hogy legyen mit enni! Addig a teszem azt jogász vagy épp orvos lánynak fontos lesz,hogy ne havi 40ezret kapjon az otthon töltött évek alatt.
2017. jan. 10. 08:27
 6/26 anonim ***** válasza:
55%
Igen, és ezzel nincs is semmi baj, szóval teljesen megtudom érteni, de én jobban szeretném azt, ha otthon lenne a kicsi mellett. Tényleg nem ítélem el ezt a gondolkodást, hogy hamarabb visszamenni, csak nem szeretném, ha majd nálunk jobb lenne. Most ez lehet sokaknak nem lesz szimpatikus, de úgy gondolom, hogy egy férfinak arra kell törekedni az első harminc évében, hogy megteremtse annak az alapját (Tanulás, munka, vagy vállalkozás útján), hogy ne jelentsen problémát a családi költségvetésnek az, ha az anya, főállású anya szeretne lenni 3 évig, én mindig is erre törekedtem, szerintem ebből is látszik, hogy én mennyire család centrikus vagyok, és szerintem itt kell hasonló gondolkodásnak lenni, és nem a foglalkozásban ahhoz, hogy boldogan éljenek a párok. 23/F
2017. jan. 10. 08:38
 7/26 anonim ***** válasza:
jobb helyett "ez"-t akartam írni, nem tudom hogy jött össze :D
2017. jan. 10. 08:39
 8/26 anonim ***** válasza:
Van művész ismerősöm akinek jogász a férje, teljesen jól megvannak már ki tudja hány éve. A munkarendjük is teljesen különbőző, a lány inkább éjjelente dolgozott, ahogy azt várnánk egy zenésztől. Összeházasodtak, gyerekeik is vannak.
2017. jan. 10. 08:44
 9/26 anonim ***** válasza:
69%

6.: " egy férfinak arra kell törekedni"..

Miért, a nőnek nem? Ő hogy boldoguljon, ha majd egyszer úgy döntenél, hogy elválsz? Nincs ezzel a gondolkodásmóddal baj, csak akkor ne állítsd azt, hogy nem vagy hímsoviniszta.

2017. jan. 10. 09:05
 10/26 anonim ***** válasza:
51%
Nem hímsovinizmus az, ha valaki család centrikus, viszont ebbe a vitába most biztos, hogy nem fogok belemenni. A hímsoviniszta az, aki nem tiszteli a nőket, magánál alsóbbrendűként kezeli, aki azt hiszi, hogy a nő csak arra való, hogy őt szolgálja. Én nagyon nem így gondolkodom, én csak az úgymond tipikus családmodell követője vagyok, amiben az is benne van, hogy a nő is dolgozik, karrierje is van ( ne feledd egy orvos lánynak is nagyon örülnék), viszont nem röstell otthon maradni a picivel, ha már szült. Utána van 35 éve karriert csinálni, nekem csak az a fontos, hogy azt a hármat ne sajnálja rá. Tudom, a három év hülyeség, tudom, ez csak nálunk van így, stb. Ezt a vitát egyszer már itt lejátszottam, akkor se tudtam meggyőzni a bigott lányokat, de nem is akarom, csak én nem őket keresem, ennyire egyszerű. Viszont az, hogy te nem értesz egyet a gondolkodásmódommal, az nem jogosít fel arra, hogy hímsovinisztának nevezz, mivel nem vagyok az, szeretem, tisztelem, és egyáltalán nem nézem le a nőket. 23/F
2017. jan. 10. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!