Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire igaz napjainkban a "Doktor a doktorral, külügyminiszter a külügyminiszterrel" mondás?
Az elképzelhetetlen,hogy egy ügyvédnek takarítónő legyen a felesége? Vagy épp egy doktornőnek pl.: kőműves legyen a férje?
Nektek mennyire fontos a hasonló egzisztencia egy kapcsolatban?
A diploma mellé nem jár automatikusan józan ész, műveltség vagy empátia. Lehet egy takarítónő, gyárimunkás is sokat olvasott bizonyos témákban. Nem mind buta, 8 általánosos, egyszerű nő.
A mi családunkban gyógyszerész-közgazdász férj & nővér feleség, illetve gazda (állatokat tart, növényeket termeszt) férfi & tanár feleség, hentes férj & tanár feleség párosítás van.
A jogászok szemében pl. a tanár ugyanolyan alantas munka, mint a pincér/takarító/ovónő stb., mert nem jól keres. Én bíróságon dolgoztam évekig és hallottam nem kevés megnyilvánulást a "hovatartozásról".
Jogász-jogásszal, egészségügyes-egészségügyessel. Nagyon sok jogásszal (bíró, ügyvéd, ügyész) találkoztam, de kb. 4 db-ot tudnék felsorolni, akiknek nem jogász a párjuk.
De egy kapcsolatban közre játszik maga a hasonló életvitel és az érdeklődési kör is.
Nem is az azonos szakma, inkább az iskolázottsági szint a hasonló szerintem.
De ezzel nincs is baj, egy általános iskolát/ szakközépiskolát végzett embernek teljesen mások az igényei és céljai az életben, mint egy mesterképzésen részt vett/ habilitált embernek.
Például kimutatott tény, hogy minél több az iskola, annál később akar az illető családpt alapítani, gyereket vállalni. Ez önmagában is óriási súrlódás lenne, nem is beszélve még az életszínvonal eltéréséről- ami persze nem egyenesen arányos az iskolázottsággal, hiszen egy jó asztalos, technikus is kereshet egész szép kis summát, de azért valamennyire mutat szignifikanciát.
Aztán ott van még a család. Persze, nem az anyóssal házasodunk össze, de valamilyen szinten egy házasságban a másik családját is elvesszük. Aztán persze, hogy lépten-nyomon szurkálódások lesznek, hiszen anyóspajtás a lányának "jó partit' szánt, ha már elvégezte az egyetemet, nem egy okj-s illetőt.
És még sorolhatnám az olyan különbségeket, amik érdekellentétekhez és összeférhetetlenséghez vezethetnek.
Lehet, hogy valakinek nem tetszik, szerintem ebben nincsen semmi probléma, egyszerűen ez az élet rendje: hasonló a hasonlóval
22/L
6.: " egy férfinak arra kell törekedni"..
Miért, a nőnek nem? Ő hogy boldoguljon, ha majd egyszer úgy döntenél, hogy elválsz? Nincs ezzel a gondolkodásmóddal baj, csak akkor ne állítsd azt, hogy nem vagy hímsoviniszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!