Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jól gondolom ezeket a dolgokat szerintetek?
Az első az a ->
Akiket egymásnak teremettek, egyszer úgy is vissza találnak egymáshoz.
A másik pedig az, hogy úgy sem fog senki tökéletes párt találni magának. Mindenkinek lesz hibája.
Csak nem tudom milyen mértékben viseljek el valakitől egy hibát. Mi van ha nem a megfelelő embert próbálom elfogadni?
Mi van ha a megfelelőt már kidobtam mert azt hittem lesz nála jobb, de másnak még elviselhetetlenebb hibái vannak?
Az elsőre inkább nem is reagálok...
A második: való igaz, hogy mindenkinek vannak hibái, senki sem tökéletes, viszont neked sosem feladatod, hogy elviseld a másik hibáit. A megfelelő ember pont attól megfelelő, hogy nem kell erőlködnöd, hogy elfogadd őt, nem kell letuszkolnod a torkodon a hibáit. Mert a fontos dolgokban illik hozzád (ne kérdezd, mik a fontos dolgok, mindenkinek másik azok), és a hibái ezért eltörpülnek. És igen, vannak, és tisztában is kell lenni velük, de erőlködés nélkül tudod őket tolerálni.
Egyszer úgyis rájössz, hogy azt kellett volna választani, aki igazán szeretett, de ilyenkor már rendszerint késő bánat és kénytelen vagy beérni egy nála sokkal rosszabbal, akit szintén nem szeretsz.
Hiába van meg valaki mással a kölcsönös vonzalom, ha idővel elmúlik. A szerelem viszont sosem múlik el, 100 évesen is melletted lesz, mármint az igazi és ha megismernéd jobban, talán te is belé szeretnél.
A másik feled nem az az ember lesz, akinek alig van hibája és könnyű vele együtt lenni, hanem akiért hajlandó vagy nap mint nap megküzdeni. Márpedig egy kapcsolat nem csak a számodra kellemes dolgokról szól, hanem folyamatos munka, odaadás és kitartás. Dolgozni kell rajta. :)
24N
Ez nagyon jó kérdés. Sok hazugság van a témában. Tinilánykák egy része próbál sírni képekre felfirkált szövegekkel facebook megosztásokkal. Mennyi szerelmes idézet meg mondás van, amire ráalapozzák mások az életüket!
És tényleg ez a lényeg, hogy az emberek erre alapoznak. Egy romantikus komédiában szakítanak valami miatt, ezért a nézők egy része is magáévá teszi a gondolatot és ugyanúgy szakít. Vagy ott van az a dolog, hogy a barátnők rábeszélnek valakit a szakításra. És általában amiket kifogásolnak valakiben azok nem is feltétlenül rossz dolgok.
"Akiket egymásnak teremettek, egyszer úgy is vissza találnak egymáshoz." <- Én nem hiszem, hogy ez így van. Nem mindig van így, a való életben nem mindig van happy end. Ha két embert egymásnak teremtettek és utána szakítanak, akkor mi értelme van? Tudatosan szabotálják el a szerelmet. Az ilyennek miért járna happy end?
Az emberek csorgatják a nyálukat a szerelemre és várják a megváltást a szerelemtől. Amikor szerelem van, akkor pedig a távolság vagy valami egyszerű életviteli probléma miatt képesek feláldozni azt a szerelmet. "Nem illünk össze", mondják ezt a minden bűnt megváltó szerelem érzéséről szóló prédikációjuk után.
Rengeteg szélhámosság és népbutítás bújik meg emögött. Az emberek előszeretettel hangoztatják a mondásokat, de már senki nem mer vitázni velük. És vígan mennek tönkre. Szexin, fiatalon, tele életörömökkel, de mégis kiégve és elhasználva.
Szerintem sincs tökéletes ember és mindenkinek lesz hibája. A kérdés az, hogy milyen hiba és mennyire elfogadható-e az valakinek. Az emberek nem szeretnek mérlegelni és előre látni. Kidobnak egy embert, mert ráunnak és van egy rossz tulajdonsága, majd később rájönnek hogy az összes többi sokkal rosszabb nála, akkor meg már visszasírják. Erről miért nem szólnak szerelmes idézetek?
Tényleg, a nők hibás és helytelen döntéseiről miért nincsenek szerelmes idézeteink és mémjeink?
A kérdéseidre megpróbálok reagálni. Döntsd el, hogy az a hiba milyen mértékben elfogadható neked, illetve hogy neked milyen hibáid vannak és a másik hogy viszonyul ehhez.
Például nekem nem elfogadható az, hogy valaki félrelép. Ez is egy hiba, de nem az a hiba, amit úgy gondolom el kéne fogadni. Sok más olyan hiba van, ami bosszantó, de tűrhető, például hogy elkésik időnként vagy szétszórt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!