Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jobb lenne, ha én is olyanokat írnék magamról, hogy "szellemi szabadfoglalkozású" vagyok?
Egyáltalán kik szokták ezt használni?
Társkereső oldalakon szoktam ilyeneket látni és hát nekem furcsa. Azt hinné az ember, hogy ilyeneket csak úgy nem mondanak magukról, mert kb azt jelenti hogy nincs munkája vagy szakmája valakinek, de mintha büszkén vállalnák is. Gondolom nem számít hátránynak az ismerkedésnél.
Én nem szoktam dicsekedni a végzettségemmel vagy a szakmámmal, de lehet az esetemben hátrányt jelenthet. Vagy valami strébernek vagy elvont kockának nézhetnek vagy nem is értik mit jelent vagy azt hiszik okos vagy túl okos vagyok. Amikor bejelentem, gyakran mintha megállna a beszélgetés. Pedig nem beszélek erről, csak ha kérdeznek.
Azt látom, hogy olyan kiírásokkal, hogy valaki az élet iskolájába járt, egész komoly sikereket érhet el az ismerkedés terén. Kifejezetten beelőz olyanokat, akik tanultabbak vagy konkrétabb céljaik vannak. (Nem irigykedek rájuk, csak hát csodálkozom, hogy szinte viszolyognak az ismerkedésnél a diplomásoktól) Ez szerintetek is így van?
Nyilván nem akarok felvágni, de elég nehezen tudom elhallgatni, hogy az életem egy jelentős részét kiteszi és teljesítettem dolgokat, értek valamihez, amire büszke is vagyok.
Milyen diplomás szakmák jelentenek hátrányt az ismerkedésben, melyeket jobb elhallgatni?
Ha diplomás szakmát tanulok vagy diplomás végzettségem van, mit mondjak erről? Hogyan kezeljem?
1.Vagy nincs melója.
2.Vagy van neki csak nem akar mindent tudati nyilvánosságra hozni magáról.
Például én szállodában dolgozom.Na most, ha kiírom a foglalkozásom, egyből tudnák hogy szállodai és akkor meg is kérdeznék, melyik.Én meg nem karom egyből kiadni magamról ezt is, elvégre ki tudja milyen idiótával hozhat össze a a véletlen.Nem hiányzik hogy megtaláljon és a nyakamra járjon zaklatni akkor is, ha nekem nem jön be.
Kérdező, te valamit nagyon keversz.
A szellemi szabadfoglalkozás:
"Az ilyen tevékenységet végző magánszemély tevékenységét adóazonosító jel birtokában is gyakorolhatja, de ha a tevékenysége saját nevében folytatott rendszeres vagy üzletszerű tevékenység, akkor az általános forgalmi adónak alanya, és ezt a tényt az illetékes adóhatósághoz is be kell jelenteni, amely adószámot ad. A tevékenység az említetteken felül egyéni vállalkozás keretében is folytatható."
Általában művészek, valamilyen alkotótevékenységet végzők, tervezők, újságírok, magántanárok, stb. szokták ezt választani, semmi köze az "élet iskolájába járáshoz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!