Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jobb lenne, ha én is olyanokat írnék magamról, hogy "szellemi szabadfoglalkozású" vagyok?
Egyáltalán kik szokták ezt használni?
Társkereső oldalakon szoktam ilyeneket látni és hát nekem furcsa. Azt hinné az ember, hogy ilyeneket csak úgy nem mondanak magukról, mert kb azt jelenti hogy nincs munkája vagy szakmája valakinek, de mintha büszkén vállalnák is. Gondolom nem számít hátránynak az ismerkedésnél.
Én nem szoktam dicsekedni a végzettségemmel vagy a szakmámmal, de lehet az esetemben hátrányt jelenthet. Vagy valami strébernek vagy elvont kockának nézhetnek vagy nem is értik mit jelent vagy azt hiszik okos vagy túl okos vagyok. Amikor bejelentem, gyakran mintha megállna a beszélgetés. Pedig nem beszélek erről, csak ha kérdeznek.
Azt látom, hogy olyan kiírásokkal, hogy valaki az élet iskolájába járt, egész komoly sikereket érhet el az ismerkedés terén. Kifejezetten beelőz olyanokat, akik tanultabbak vagy konkrétabb céljaik vannak. (Nem irigykedek rájuk, csak hát csodálkozom, hogy szinte viszolyognak az ismerkedésnél a diplomásoktól) Ez szerintetek is így van?
Nyilván nem akarok felvágni, de elég nehezen tudom elhallgatni, hogy az életem egy jelentős részét kiteszi és teljesítettem dolgokat, értek valamihez, amire büszke is vagyok.
Milyen diplomás szakmák jelentenek hátrányt az ismerkedésben, melyeket jobb elhallgatni?
Ha diplomás szakmát tanulok vagy diplomás végzettségem van, mit mondjak erről? Hogyan kezeljem?
elittars.hu azt hiszem ezt reklámozták a tv-ben, akkor próbálkozz itt :)
Van az a mondás, egyszerű vagy mint a fa ék. Abban az esetben ha valakire ez igaz, és a másik sokkal magasabb értelmi szinten van, azok valószínűleg nem illenek össze
Szerintem semmiképp nem lenne jobb.
Én mondjuk nem ismerkedem és társkeresőt sem használok,de a falra tudok mászni azoktól akik magukat kikiáltják életművésznek....rögtön mínuszról indul legyen az bárki.
Legyél büszke arra,hogy tanult vagy,nem is értem miért akarod takargatni.
Mi van?
"Ha diplomás szakmát tanulok vagy diplomás végzettségem van, mit mondjak erről? Hogyan kezeljem?"
És téged érint ez a dolog? :) Nehezen tudom elhinni.
Ha mégis, akkor miért akarsz ismerkedni buta emberekkel?
" mert kb azt jelenti hogy nincs munkája vagy szakmája valakinek"
Ezt meg honnan szeded? :) Én is az vagyok, amúgy meg programozó.
N
" hogy valaki az élet iskolájába járt, egész komoly sikereket érhet el az ismerkedés terén"
Nálam kapásból kizáró ok lenne az ilyen szöveg. Erről egy tanulatlan suttyó ugrik be nekem.
Először is törekszem megválaszolni, mit takar (nálam pl.) a szellemi szabadfoglalkozású... azt jelenti, hogy nincs főállásom, hanem különböző helyekről kapok különböző megbízásokat, felkéréseket szellemi munkákra: pl. cikkek, tanulmányok írása, szerkesztése, lektorolására, fordítás; emellett gyakran kérnek fel képzések, tréningek, workshopok tartására ill. vizsgáztatásra. Nem tudnám egyetlen szóval körülírni, hogy milyen munkát végzek, mert a tevékenységem rendkívül szerteágazó.
Ismerősi körömben többen is vannak, akik hasonló helyzetben vannak. Pl. olyan blogger, aki művészettörténeti blogjának köszönhetően kapja a megbízásait (ír, szerkeszt, fordít, szakért, oktat, stb.).
Számomra a szellemi szabadfoglalkozású ezt takarja.
Nem összetévesztendő az "élet iskolája" kategóriával, mert szellemi szabadfoglalkozású ismerőseim általában magasan képzettek, szakterületükön nagy tapasztalattal rendelkeznek és elismertek.
Megjegyzem, nekem még a családom sem igazán érti az életmódomat, mert nekik csak az a munka, amit fix munkaidőben egy konkrét munkahelyen végeznek. Az ő fejükben az él, hogy ha nem járok be reggel egy irodába igát húzni, akkor nem is dolgozom és számukra rejtély, hogy akkor mégis miből élek... Már felhagytam azzal, hogy magyarázkodjam, hogy nekem miért éri meg szellemi szabadfoglalkozásúnak lenni.
Mennyivel tudsz meg többet annak az életéről, munkájáról, aki azt írja magáról, hogy "vállalkozó"? Hiszen az kb. bármi lehet.
De hogy a kérdésed által felmerült problémakörre is reagáljak... az, hogy valaki valamilyen végzettséggel, szakmával "beelőz" másokat, elég torz elképzelés. Az ismerkedés során a végzettség csupán egy tényező a sok közül, amivel érvényesülni lehet. Lehet, hogy tanultabb vagy és vannak céljaid, de más tényezőkben bizonyára elmaradsz a többi társkeresőtől.
Viszont szerintem az ismerkedésnél mindenképpen alapvetés, hogy add magad, ne próbáld meg magad másnak mutatni, mint aki vagy. Mert a cél, hogy olyasvalakit találj, akinek TE kellesz, úgy, ahogy vagy. Lehet, hogy "vetítéssel" átmeneti sikereket érhetsz el és felfigyelnek rád olyanok is, akik egyébként nem figyelnének fel, de szerinted ebből lehet tartalmas kapcsolat? Mert szerintem nem...
Szerintem írd ki a végzettséged nyugodtan.
Ha valakinek ez nem tetszik, így járt
Pl nekem a mérnök/informatikus/vegyész vagy hasonló végzettségű emberek előnyt élveztek a társkereső oldalon(tinderen, de most ez nem lényeg)
Az ő gondolkodás módjuk jobban bejön nekem, ennyi az egész. Szeretem a kocka pasikat.
Lehet, hogy másnak meg pont a te szakmád előny. Írd csak ki :)
Okés, értem hogy sokak szerint is egy tanulatlan suttyó jut ezekről a fogalmakról eszébe. De nem jobb mégis egy ilyennel ismerkedni, beszélgetni?
Mert én úgy látom hogy engem kifejezetten elutasítanak. Hacsak nem a "rondapofádvan, kivagyte és mitképzelszmagadról hogy rámírsz" hozzáállásról van szó. Vagy amiatt mert túl képzett vagyok. Egyébként azt látom hogy diplomások között is mintha inkább a suttyóságra van igény.
De lehet hogy rosszul látom ezeket, ezért kérdezem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!