Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gondolják egyes nők, hogy egy férfi önbizalomhiánya csak úgy magától vagy a szidástól megoldódik?
#5 "Különben egy férfi sem áll szóba önbizalom hiányos nővel, aki nincs rendben önmagával, (főleg hosszútávon nem)."
Erre csak a közvetlen környezetemben láttam két példát is; az egyik esetben már az eljegyzésnél tartanak. Hogy mennyire lesz hosszútávú, azt majd az utókor eldönti.
#7: félelmetes, hogy egy nőből ennyire hiányozzon az empátia. Ennek alapján te sem vagy inkább nő, mint amennyire az általad kritizáltak férfiak (amit írtál, annak alapján biztos nem veszed rossz néven az őszinteséget). Egyébként nem tudom, feltűnt-e, de az oldal azt a célt szolgálja, hogy az emberek különböző, őket foglalkoztató kérdésekről beszéljenek. Ha nem tetszik... hát, gondolom, senki nem fog fegyvert a fejedhez, hogy ide járj. :)
#8 "Mert egy problémát sohasem kívülről fog megoldani senki. Maximum támogatni lehet."
Én nem is mondtam, hogy kívülről megoldódik egy ilyen probléma. Csak nem mindegy, hogy kívülről támogató vagy hátráltató hatások érik az embert. Lehet, hogy valakiben meglenne a szándék, de ezek visszahúzzák. Aki hátráltat valakit, az milyen alapon kéri számon, hogy az illető nem oldja meg a helyzetet az őáltala való hátráltatás ellenére?
#9 "Ez már megint egy burkolt utalás arra, hogy a nőknek kötelessége lenne széttenni a lábuk minden férfinak (mert ugye náltok ez a segítség)."
Ne haragudj, de elég komoly paranoiára vall ilyesmire következtetni a kérdésemből.
"Miért kéne egy idegennek segíteni? Semmi közünk hozzá."
Hát, ez egy nehéz kérdés, pláne, hogy senki sem akar felelősséget vállalni másokért. De nekem sincs közöm azokhoz, akiknek pl. átadom a helyemet a metrón, mert idősek vagy betegek vagy terhesek stb. Ha mindenki ezt mondja, hogy nem segít senkinek és senkivel nem lesz kedves, akihez nincs köze... nos, akkor pontosan abba az irányba halad a világ, mint most. :D Nem egy nagyon konstruktív hozzáállás.
Azt nem értitek meg,hogy nem az kell a nőktől,hogy lefeküdj velük meg stb... Hanem,hogy biztasd,segíts neki szavakkal,néha dicsérd meg hogy pl. milyen jó illata van,vagy milyen kedves volt veled stb...
vagy ha tudsz róla pl. hogy valamelyik barátnődnek tetszik az adott srác, akkor finoman szólni neki erről, szóval van végtelen ilyen segítési lehetőség amivel el sem hinnétek,de nagyon sokat lehet valakin dobni.
És ha csak mindennap kap egy jó szót valakitől, azon fogja észrevenni magát elég hamar,hogy basszus nem is annyira "rossz" ember ő, és sokkal jobban fogja magát érezni,onnantól pedig felfelé vezet az út az a helyzet.
Meg panaszkodnak a nők,hogy nem mernek kezdeményezni náluk a férfiak.Miért?
Ha 100/100-szor pofára ejtették,megaláztak,kinevettek valakit, onnantól kinek van kedve tovább a semmiért harcolni,meg még több pofára esést kapni?!
Velem ez történt,és igazából okot egyet tudok mondani, nem születtem helyesnek,és innentől nincsen esélyem...
Kérdező, de te nem mindenkiről beszélsz csak a nőkről. A férfiaktól, idősektől, fiataloktól, gyerekektől, a szüleidtől, a tesvéredtől, a szomszédtól miért nem várod el, hogy segítsenek? Miért csak a nőktől? Nem csak a nők a társadalom részei akik alakítják a személyiséged.
Amúgy meg más dolog átadni valakinek a helyed, mind belevájni magad a legbelsőbb természetébe és kijavítani. Előbbi esetben teljesen egyértelmű, hogy szüksége van segítségre, és hogy ezt mi módon teheted. Meg amúgyis egyáltalán nem kötelező átadni sem a helyed. Utóbbi esetben viszont ez a baromira nem egyszerű, egyrészt honnan tudjam én, hogy másoknak milyen lelki problémája van? Másrészt miből gondolod, hogy az átlag embernek ehhez érteni kéne? Ilyen traumákat nem lehet egy-kát jó szóval elintézni, ehhez pszochológus kell, azok pedig nem vagyunk. Valamint szerintem minden lány találkozott már ilyen fiúkkal, akiknek megprobált segíteni. Tudod mi volt az eredmény? Szerintem mindegyikük beszámolhat arról, hogy semmi. Az ilyen embereknek nem használ egy átlag ember kedvessége, annyira bele vannak süllyedve az önsajnálatukba. Hiába mondasz nekik bármit, csak sírnak, hogy nem nem igaz, ők egyedül fognak megdögleni, őket mindenki utálja. Hiába cáfolják meg százan. Szerinted jogos lenne elvárni, hogy ezt valaki sokági eltűrje? Hát már nem azért, de van saját életünk, az egészet arra kéne áldozni, hogy minden fiúnak segítsünk? Vagy mégis hogy gondoltad a kivitelezést?
Hát nem tudom. Miért veszed körbe magad olyan emberekkel, akik hátráltatnak? Az én barátaim és ismerőseim (legalábbis akikkel szóba állok) sosem hátráltatnak, és nem szidnak. Az idegenek meg kábé mondhatnak, amit akarnak, hiszen nem ismernek. Ha meg olyan mond rólam kritikát, aki ismer, azt bizony megfontolom, mert nyilván van valamilyen alapja.
Egyébként nekem volt olyan kapcsolatom, amiben a párom tudatosan bontotta az önbecsülésemet, mégse őt hibáztatom érte. Ő csak csinálta, amit hagytam neki. Senki nem fog helyetted önbizalmat növeszteni neked, csak magad tudod. Olyan embereket kell keresni, akik támogatnak ebben, nem pedig ráhúzni egy sablont mindenkire, majd azon rinyálni, hogy senki nem segít. Fordítva ülsz a lovon.
Ha azt mondanám egy pasinak randomba, hogy jó illata van, azt hinné össze akarok jönni vele.
Nő létemre nekem sem mondott Anyumon kívűl senki semmi szépet. Nem mindenki szép. Elmentem pszichológushoz, és dolgozom a saját problémámon. Nem várom el, hogy körbeudvaroljon a világ.
Azért az sztem elég sokat elmond, hogy egyesek mit gondolnak arról, h mi "helyes" válasz a felvetett kérdésre. Én pl sztem tök korrekt módon leírtam, nálam hasonló volt és h mik a tapasztalatok és h én tettem a dologért egyedül. Erre le vagyok pontozva. Tehát ha jól értem, itt az lenne a korrekt meglátás, h igen, más emberek dolga, idegeneké ráadásul, hogy a sikertelen férfiaknak önbizalmat adjanak. Ez mondjuk érdekes.
A másik az, hogy ha nem idegenektől, akkor csaladtól, esetleges havercsajoktól lehet véleményt, tanácsot kérni. Lehetőleg objektíven, nem nyavajgás formában.
De megmondom őszintén nekem van olyan haverom, aki korábban hasonlóan állt párkapcsolati téren, igyekeztem is segíteni neki, aszt kb meghallgata, de ugyanúgy csinálta a hülyeségeit. Be is fürdött rendre. Most meg elvett egy sárkányt, aki hajlandó volt szóbaállni vele és hordani helyette a nadrágot otthon. És nem egy ilyen ismerős van...
Most akkor kérdezem én. Egy névtelen fórumon, ahol a kutya se ismerem benneteket és azt írja vki, h kitartás, fel a fejjel, vannak értékeitek (mkinek vannak), akkor az a helyzeteteken őszintén mit mozdít előre?
Mert volt itt ám régen sok ilyen hsz is. És azok is rendre le lettek ugatva, pontozva.
Akkor mit szeretnének. De tényleg.
Álljon meg a menet, kérdező! Miért gondolod azt, hogy a nőknek kéne segíteniük az önbizalom hiányos férfiakon? Mi közük az egészhez? Van nekik anyjuk és apjuk, törődjenek velük ők. Ha a te gondolatmenetedből indulunk ki, akkor a boltban a pénztárosnak kéne kisegítenie a vevőt, ha nincs elég pénze valamire.
Egyébként az a férfi, akinek nincs önbizalma, nem férfi, csak nagykorú fiú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!