Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csajok! Összejönnétek olyan 30 körüli férfival, aki teljesen önálló és nem anyuka pici fia, viszont szüleivel lakik még?
Igen. Sőt, össze is jöttem ilyennel. Amikor összejöttünk, akkor voltam 23, ő 28. Anyjával élt, de külön szinten, ő fizette a számláit, fizetett is az anyjának, mosott, bevásárolt, mosogatott magára... egyedül a főzés volt, amit az anyja rá/helyette csinált. Intézte a saját ügyeit. És nem volt anyuci pici fia, igenis megmondta a véleményét az anyjának, ha az szerinte hülyén viselkedett vagy hülyeségeket beszélt. Illetve volt jóövőképe, egészséges volt a munkához való hozzáállása. Most 4 éve vagyunk együtt, 2 hónapja élünk együtt, szülőmentesen :).
Nekem tényleg csak az lett volna kizáró ok, ha 30as pasas mama hotelnek használja a szülői házat, egy szendvicset nem képes elkészíteni magának, az anyjával szolgáltatja ki magát, nem szakadt még el a köldökzsinór és csak ellébecol otthon, nem keres munkát, gépezik egész nap és nyíg, hogy nem tud dugni.
Nem akarok senkit elkeseríteni, de az, hogy valaki a szülőkkel élve beszáll a rezsibe és elvégzi a házimunka rá eső részét, az még fényévekre van az önállóságtól...
Írom ezt úgy, hogy volt részem benne, én is éltem huszonévesen szülőkkel, és baromi kényelmes is volt, hogy soha nem láttam rezsiszámlát; nem nekem kellett arról gondoskodnom, hogy mindig legyen otthon minden, beleértve a vasárnapi ebédhez az utolsó hozzávalót is (irtó ciki, ha főzés közben derül ki, hogy pont elfogyott a só...); nem az én gondom volt, hogy legyen mosópor, öblítő, vécépapír, tisztítószerek, gyógyszerek; ha valami elromlott, nem nekem kellett gondoskodni a megjavításáról; nem nekem kellett intézni a lakással kapcsolatos hivatalos ügyeket; nem nekem szóltak a szomszédok, ha valami nem tetszett nekik, stb.
Én akkortól számítom az önállóságomat, amikor mindezeket már tényleg egyedül intéztem, max. néha kaptam hozzá kis segítséget. És akkor ne is beszéljünk arról, ha már gyerek is van, akiért felelősséggel tartozunk.
Én mondjuk pont a szüleimmel élek, és a háztartás kb 90%-át én viszem. Hivatalos ügyeket nem igazán intéznek nélkülem, mert bennem bíznak, anyám gyakorlatilag hobbikertész lett.. Akkor moat önállótlan vagyok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!