Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Na erre mit mindotok? Eddig nem ugráltak körül a nők ( voltak barátnőim : ) ). Most, hogy meg van az "új" (8 éves) Audi A3asom egyre többen szemeznek, közelednek felém. Ez szerintem magáért beszél. : )
8 éves A3? Csak hogy akinek nincs a szeme előtt, erről beszélünk:
Értéke a használt autó piacon kb. 2 millió Ft. Egy új Suzuki Swift legfapadosabb verziója 3 millió felett indul, de még egy Dacia Sandero is drágább lesz valamivel, mire kiviszed a szalonból. Csak hogy kontextusba tudjuk helyezni az árakat. Két dolgot tudok elképzelni:
-A kérdező nem vett semmiféle kocsit, csak alapból ezt gondolja, és trollkodni akart.
-A kérdező valóban vett egy Audit, és most akkora istencsászárnak gondolja magát emiatt, hogy azt is "szemezésnek" veszi, amit eddig észre sem vett.
Ha jóindulatú vagyok, akkor fogadjuk el az utóbbit, mert láttam már ilyet magam is. Ismerős srác vett egy 15 éves sportkupét, és megesküdött rá, hogy őt most mindenki megnézi az utcán. Ilyen furcsán működik az ember, azt látja, amit látni akar. :)
És hogy mit mondok rá? Azt, hogy elmúlik. :)
#32 vagyok. Én csak arról beszéltem, hogy az egyetlen objektív mérce szerint, a kocsi piaci értéke szerint egy új Swift többet ér, mint egy 8 éves Audi. És ez hosszútávon is így marad ám: az idén 20 éves A3-as legidősebb példányait 300-400e körül lehet megkapni, míg a náluk 8 évvel fiatalabb, idén 12 éves Swiftek még 600e körül mennek inkább. Szóval a pénz-siker-csillogás fronton igazából nagyobbat lehet villantani egy szalonból hozott Swifttel, mint egy öreg német kocsival. Sőt: a prémium felár miatt gyorsabban fogja veszíteni az értékét a drága kocsi.
Semmi bajom egyébként azzal, ha valaki szereti a kocsiját, és ha fontosabb neki a lóerő, a prémium érzet, meg a forma, mint mondjuk a garancia, meg hogy ő választja ki a gyári üléskárpitot, én is ilyen vagyok. Nem Suzukim van, és nem is Daciám, inkább választottam 200 lovat egy 6 éves szexi formába csomagolva. Csak be kell látnunk, hogy ez mind szubjektív, a mi személyes preferenciánk, nem vagyunk objektívan előrébb a suzukisnál ettől az életben. És egészen biztosan nem bámul meg senki az utcán, és nem szemez velünk több nő emiatt, ezt csak nagyon szeretnénk, ha így lenne. :)
Apámnak egy használt Opelje van, 1 millió alatt vette (nem tudom, pontosan mennyiért), nem tudom, Opelen belül melyik típus. Tökéletesen megfelel arra a célra, amire ő használja, városi autónak, nagy bevásárlások, ha orvoshoz vagy vonathoz kell vinni egy családtagot, autópályán sem volt vele gond országon belül nagyobb távolságra, és még a költözésemnél is át tudtunk vele cuccolni mindent, és nem kellett költöztető. Minek kellene valakinek egy drágább autó, ha nem használja ki a drágább autó előnyeit? Csak azért, hogy több pénzt adjon ki egy járműre és a fenntartására?
Ha valakinek csak az autója az értéke, azt csak sajnálni tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!