Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol ismerkedjek, ha egyszerűen képtelen vagyok fenntartani egy beszélgetést, ha nem intellektuális témákról van szó?
INTP vagyok, ha esetleg ez mond valamit. 20/F
Egyszerűen képtelen vagyok fenntartani egy beszélgetést, ha nem intellektuális témákról van szó. Nyilvánvalóan ez nem jelenti azt, hogy a hegeli dialektikát fogom magyarázni miközben fizetek a kasszánál (értsd: az "adminisztációs dolgok" a mindennapi életben és a többi nem tartozik ebbe bele), de az egyszerű dolgok egyszerűen nem érdekelnek. Semmi.
Plusz az érzelmek terén is igen gyérül állok. Nehezen fejezem ki a saját érzelmeimet, és teljességgel képtelen vagyok mások érzelmeit értelmezni (kivétel persze ha elmondják vagy ha NAGYON egyértelmű, de általában akkor sem tudok velük mit kezdeni). Úgy gondolom képes lennék ezt fejleszteni, és akarom is.
Egyébiránt éppen a fent leírtak miatt nem igazán járok sehova, elsősorban, mert nincs kivel - viszont ez nem is zavar, elvagyok a szobámban az elméleteimmel és a kutatással és tanulással, viszont szükségem lenne egy hasonló társra. Nem "félek" ismerkedni a valóságban, egyszerűen csak furcsának érzem, főleg, hogy elég hülyén venné ki magát, ha valakit letámadnék valami elmélettel vagy elvvel/elképzeléssel, amiről életében nem is hallott.
Az elvárásaim lényegében:
1. Hasonló politikai nézet
2. Elfogadható kinézet
(3. Sport szeretete)
Más nincs, főleg, hogy az első pont lényegében magába foglal mindent.
Ötletek? Szerintetek is egyedül fogok meghalni a szobámban? :)
"Ez majdnem olyan, mintha azt mondtad volna, hogy ha létezik is, teljesen felesleges, mert a cselekedetet nem változtatja meg, a mozgatórugó nem számít, csak maga a végkifejlet. Ezzel nem értek egyet (de ez egyáltalán nem baj)."
Nem létezik önzetlenség, mivel minden jótettnek van célja. Ha segítesz egy hajléktalanon, akkor azt várod, hogy jobban érezze magát. Még az anyai szeretet sem önzetlen, hiszen édesanyád azt várja, hogy sikeres legyél, és így tovább.
Természetesen a célok nemessége között van különbség bőven:
Én azért akarnék segíteni Európán, mert szeretném látni visszatérni a kereszténység előtti időkhöz, a természet törvényeihez, és szeretném látni őt folytatni azt az utat, és szeretnék minden embert hűnek látni ehhez, és szeretném látni fejlődni őket.
A célom nem önzetlen, de nem pénz vagy anyagiak által hajtott.
Lényegében, ha vannak elveid nem lehetsz önzetlen. Az önzetlenség a személyiség halála.
"Keresztényi vagyok- igen, keresztény is vagyok, talán így világosabb, miért írok egyet s mást, bár magába a vallásba és a hitbe ne menjünk bele- ha hibás az érvelésem, úgyis rámutatsz (amit egyébként köszönök)."
Ha a könyv amit ajánlanék a kereszténység kezelésére nem lenne tele az én vallásom propagandájával, akkor erősen ajánlanám. :D
Igazán szívből gyűlölöm a kereszténységet. De ez már politika (lévén a kereszténység nem vallás, hanem program).
"Azért írtam, hogy mindent bontasz, mert nekem már az olyan fogalmak definiálása, mint a szeretet, boldogság,stb... is teljesen feleslegesnek tűnik, csak bonyolítja a dolgokat. Olyan, mintha félnél igazán megélni őket, ezért csak körbejárod a fogalmukat, itt-ott megpiszkálgatod, megvizsgálod."
Nem te lennél az első, aki azt mondja, hogy félek. Ez talán valamennyire igaz, de ez a félelem az érzelmek ismeretlensége miatt lehet jelen ( tudatlanság =félelem, elkerülhetetlenül vissza kell itt utalnom a kereszténységre ).
Feltételezem azért tűnik feleslegesnek, mert neked természetesek.
"Tudod, miért ne lehetne attól boldog valaki, hogy süt a nap, a szellő pedig finoman simogatja az arcát? Vagy attól, hogy egy gyönyörű, virágos réten sétál? Vagy attól, hogy a kutyája végtelen szeretettel és odaadással néz rá... Ez mind-mind oly csodálatos! De nem vagyunk egyformák..."
A boldogság oka itt sosem volt kérdéses. Mind csodálatos, és engem is jó érzések töltenek el tőle (inkább az esőtől, vihartól, hótól, sötétségtől, félhomálytól, erdőktől, hegyektől, barlangoktól, etc.), de mivel indoklod, hogy ez boldogság, amit ezektől érzek?
Kezdek arra a következtetésre jutni, hogy minden kategorizálatlan (máshová nem sorolható), felismerhetetlen jó érzést mondanak az emberek boldogságnak.
" Még annyit, hogy először is azt hiszem, egy egészen kicsit kezdem megérteni a lényedet. Ma sokat gondolkodtam rajtad."
Az igazán meglepne, hiszen a főbb gondolataimat sehol nem írtam le. :) Ez elég hosszú folyamat lenne, ha nem akarnálak elijeszteni azonnal azzal, hogy megnevezem ezeket a halmazokat. Vicces egyébként, hogy ha elmagyarázom a világnézetemet, akkor az emberek egészen nagy többsége egyetért velem, de ha a szöveg közé dobok egy két nevet, eseményt, évszámot, akkor totális tudatlan idiótává változok a szemükben és elveszítem minden hitelességemet.
Még egy ilyen folyamat végén sem veszik észre azt a mentális programot, ami fut náluk... Azon bizonyos szűrő torzulása.
"Ellenben nagy, hősi tettek végrehajtása (akár a tudományban is)- az a te tereped. Nem tudom, tényleg ilyen vagy-e... Nyugodtan cáfold meg, aztán majd gondolkodom tovább. :)"
Telefonról az előző mondatot nem sikerült kimásolni...
Igen és nem; a valóságban tényleg ez történik (ülök a szobámban a világot megváltó ötleteimmel miközben elpusztul a világ), de legalább már vannak elképzeléseim ezen gondolatok gyakorlati megvalósításáról. Vagy legalábbis, már homályosan látok egy lehetséges utat (amire talán most még félek rálépni — nem kifejezetten vezető akarok lenni).
Önzetlenség, a kereszténység rossz, boldogság.
Úgy gondolod, nem létezik önzetlenség, de ha mégis, az a "személyiségünk halála". De miért? Szerintem az önzetlenség szeretet. Lemondok valamiről a másik fél javára. Ennyi. Egyszerű példával élve a kisgyermek odaadja a testvérének csokiját, mert látja, hogy sír miatta. Neki is kell a csoki, de odaadja. Miért ne lehetne ez önzetlenség, attól függetlenül hogy a cél adott (a másik ember jobban érezze magát)? Ezt nem értem...
A kereszténységet gyűlölöd. Kereszténység=Isten szeretete, Krisztus szeretete és tanításának elfogadása, betartása. Ezen mit gyűlölsz? Tény, hogy rengeteg rossz dolog történt a kereszténység és Krisztus nevében, de ez az emberek hibája.
Boldogság. Honnan tudod, hogy amit érzel, nem boldogság? Mikor gondolod azt, hogy boldog vagy? Miért akarod ezt az érzést bezárni egy dobozba és felrakni a padlásra? Szerintem a boldogság apró-cseprő dolgoknál is érezhető, nem csak valami egetrengető nagy eseményeknél.
Hát, ha tényleg hívő keresztény vagy, akkor megértem, hogy gondot okozhat a szeretet definiálása, hiszen a ti szeretetetek teljességgel értéktelen és valóban céltalan ("önzetlen"), mivel minden boldog-boldogtalannal "megosztjátok", így lényegében elmondható, hogy nincsenek elveitek, a személyiségetek halott illetve súlyosan torzult.
Ha hívő keresztény vagy, akkor teljességgel érthető. Ebből a szempontból még egy magamfajta érzelmileg selejtes is képes felfogni a helyzetet - akkor pedig elég nyilvánvalónak kellene lennie mindenki másnak is.
Az a gond a kereszténységgel, hogy a keresztények maguk nem olvassák a Bibliáikat elejétől a végéig, illetve a totális pusztítás és nyomor és ezen kívül semmi más, ami a kereszténységgel érkezett.
Az ősi templomaink lerombolása, a papságunk halálra kínzása földalatti kamrákban illetve rituális feláldozása a keresztény istennek ("máglyán elégetés"), a történelmünk szisztematikus eltörlése illetve megmásítása, az ünnepeink helyettesítése keresztény ünnepekkel, stb.
Ezen kívül az egész tákolmány összelopott történeteken és jelképeken alapszik, EGYETLEN dolog sincs benne, ami nem pogány istenektől lopott (tényleg, egy sem, egy darab sem).
“Jól szolgált minket Krisztus mítosza”
-X. Leó pápa (1475-1521)
De nézzük közelebbről, nézzük azokat a részleteket, amit szeretnek elfelejteni a keresztények:
Mózes V. 2:33 De az Úr, a mi Istenünk kezünkbe adá őt, és levertük őt és az ő fiait és minden ő népét.
2:34 És elfoglaltuk minden ő városát abban az időben, és fegyverre hánytuk az egész várost: férfiakat, asszonyokat, és kisdedeket; nem hagytunk menekülni senkit.
Mózes V. 7:23 De az Úr, a te Istened elődbe veti őket, és nagy romlással rontja meg őket, míglen elvesznek.
7:24 Az ő királyaikat is kezedbe adja, hogy eltöröljed az ő nevöket az ég alól; senki ellened nem állhat, míglen elveszted őket
(Keresztény isten - Gyilkos és hazug a kezdetektől fogva):
Mózes IV. 25:16 És szóla az Úr Mózesnek, mondván:
25:17 Támadjátok meg a Midiánitákat, és verjétek meg őket.
Mózes IV. 31:17 Most azért öljetek meg a kisdedek közül minden fineműt; és minden asszonyt is, aki férfit ismert azzal való hálás végett, megöljetek.
31:18 Minden leánygyermeket pedig, a kik nem háltak férfiúval, tartsatok életben magatoknak.
Zsoltárok 137:9 Áldott legyen, a ki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet!
Sámuel I. 15:3 Most azért menj el és verd meg Amáleket, és pusztítsátok el mindenét; és ne kedvezz néki, hanem öld meg mind a férfit, mind az asszonyt; mind a gyermeket, mind a csecsemőt; mind az ökröt, mind a juhot; mind a tevét, mind a szamarat.
Ne ölj?
Lukács 19:27 Sőt ennek felette amaz én ellenségeimet is, kik nem akarták, hogy én ő rajtok uralkodjam, hozzátok ide, és öljétek meg előttem!
- A názáreti jézus amint gyilkosságra utasít másokat.
Tiszteld apádat és anyádat?
Máté 10: 34 Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
35 Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
36 És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.
- A názáreti jézus
Tömeggyilkosság:
Mózes II. 15:3 Vitéz harczos az Úr; az ő neve Jehova.
Mózes II. 17:13Józsué pedig leveré Amáleket és az ő népét fegyver élivel.
17:14 És monda az Úr Mózesnek: Írd meg ezt emlékezetül könyvbe és add tudtára Józsuénak, hogy mindenestől eltörlöm Amálek emlékezetét az ég alól.
17:15 És építe Mózes oltárt és nevezé nevét Jehova-Niszszi-nek.
17:16 És monda: Megesküdött az Úr, hogy harcza lesz az Úrnak Amálek ellen nemzetségről nemzetségre.
Mózes II. 32:27 És szóla nékik: Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, menjetek által és vissza a táboron, egyik kaputól a másik kapuig, és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát.
32:28 A Lévi fiai pedig a Mózes beszéde szerint cselekedének, és elhulla azon a napon a népből úgymint háromezer férfiú.
Mózes III. 26:7 Sőt elűzitek ellenségeiteket, és elhullanak előttetek fegyver által.
26:8 És közületek öten százat elűznek, és közületek százan elűznek tízezeret, és elhullanak előttetek a ti ellenségeitek fegyver által.
Mózes IV. 21:3 És meghallgatá az Úr Izráelnek szavát, és kézbe adá a Kananeust, és eltörlé őket, és azoknak városait. És nevezé azt a helyet Hormának.
Kannibalizmus:
Mózes IV. 23:24
Ímé e nép felkél mint nőstény oroszlán, és feltámad mint hím oroszlán; nem nyugszik,
míg prédát nem eszik, és elejtettek vérét nem iszsza
(Jézus vérének és testének evését a mai napig láthatjuk keresztény templomokban: ez a szimbolikus rituális emberáldozat).
Népirtás:
Mózes IV. 25:16 És szóla az Úr Mózesnek, mondván:
25:17 Támadjátok meg a Midiánitákat, és verjétek meg őket.
31:7 És harczolának Midián ellen, a miképen megparancsolta vala az Úr Mózesnek, és minden férfiút megölének.
31:8 A Midián királyait is megölék, azoknak levágott népeivel egybe: Evit, Rékemet, Czúrt, Húrt, és Rebát, Midiánnak öt királyát; és Bálámot a Beór fiát is megölék fegyverrel
31:9 És fogságba vivék Izráel fiai a Midiániták feleségeit és azoknak kisdedeit, és azoknak minden barmát és minden nyáját, és minden vagyonát prédára veték.
31:10 Minden városukat pedig az ő lakhelyeik szerint, és minden falvaikat tűzzel megégeték.
31:11 És elvivének minden ragadományt és minden prédát mind emberekből, mind barmokból.
Eredeti isteneink gyalázása:
Mózes V. 7:25 Az ő isteneiknek faragott képeit tűzzel égesd meg; az azokon lévő ezüstöt és aranyat meg ne kívánd, és magadnak el ne vedd, hogy tőrbe ne essél miatta; mert útálatosság az az Úr előtt, a te Istened előtt.
7:26 Útálatosságot pedig ne vígy be a te házadba, hogy átokká ne légy, mint az, hanem megvetvén vesd meg azt, és útálván útáld meg azt, mert átkozott.
Máglyán elégetés:
Mózes V. 12:27 És az Úrnak, a te Istenednek oltárán áldozd meg a te egészen égőáldozataidat, azoknak húsát és vérét; egyéb áldozataidnak vérét azonban öntsd az Úrnak, a te Istenednek oltárára, a húsát pedig megeheted.
(újabb kannibalizmus)
Bizonyíték hogy az előbbi nem állatáldozatokról szól:
Mózes II. 20:24 Földből csinálj nékem oltárt, és azon áldozd a te égő- és hálaáldozatodat, juhaidat és ökreidet. Valamely helyen akarom, hogy az én nevemről megemlékezzetek, elmegyek tehozzád és megáldalak téged.
Ezen kívül az ún. Jézus Krisztus kinézete, történetei, csodái, halála, feltámadása, minden, egytől egyig lopott és összeválogatott: a kereszténységet megelőző vallásokból.
Ezt is teljességgel bizonyítani tudom, de már így is túl hosszú lenne ez a rész, és ez a kérdés alapból nem erről szól.
Visszatérve, továbbra sem a boldogság okairól van szó. Fogalmam sincs, hogy "mikor vagyok boldog", de azt tudom, hogy mikor érzem jól magam. Viszont az eddigiek alapján ez nem mindig ugyanaz...
Őszintén, már azt se tudom van-e értelme egyáltalán tudni erről. Valószínűleg nincs, inkább azzal kellene foglalkoznom, hogy mások mit éreznek, az ténylegesen hasznomra válna.
Ezt nem vártam tőled, mint intelligens, tájékozott embertől. Sajnállak. És eléggé elszomorítottál azzal, amit a hitemről írtál,de nem azért, amiért te gondolod. Nem azért, mert a lelkem mélyén úgy érzem, igazad van. Azért, mert megdöbbent, hogy vannak, akik így gondolkodnak. Tényleg hihetetlen...
Olyannyira szűk és korlátozott a látóköröd... Könnyű kivenni szakaszokat, részeket a Bibliából, így kisarkítva mindent természetesen neked "van igazad". De nem idéztél a szeretetről, a megbocsátásról, az irgalomról. Tudatlan vagy, végtelenül. Az, hogy jelképes dolgokat is szó szerint veszel, ennek a legtökéletesebb példája. (Most komolyan.. kannibalizmus?!)
Tudod, ezt az eszmecserét már amúgy is be akartam fejezni, mert nincs értelme. Mindketten mondjuk (írjuk) a magunk verzióját, de nem vagyunk képesek befogadni a másikét- ami egyébként nem meglepő. Megpróbáltam megérteni a gondolkodásmódodat, de aztán rájöttem, hogy ez lehetetlen, mivel én tele vagyok érzelmekkel (igen, INFJ), ellentétben veled. Teljesen máshogy látjuk a világot, a szemléletmódunknak pedig igen kevés közös pontja van.
Kívánok neked minden jót. Hogy egyszer majd megtaláld azt, amit keresel. Hogy megtaláld az utadat.
Eszem ágában sincs sérteni téged. Ha megsérteni akarnálak, nem vesződnék azzal, hogy megpróbálok neked tudást átadni, hanem egyszerűen csak idiótának neveznélek.
Jézus szeretete értéktelen, hiszen gyűlölet nélküli: fehér nélkül nem ér semmit a fekete, hiszen nem is létezhet. A szeretet pedig szintén nem ér semmit, ha mindenkivel megosztjuk: mintha senkivel sem osztanánk meg.
De, mint mondtam, jézus karaktere innen-onnan összelopott tákolmány. Rengeteg pogány Isten lógott fákról/keresztről, a kinézetét a Zeusz szoborról lopták, a feltámadását Ozirisztől,
Mit loptak / honnan lopták:
Tízparancsolat: Hammurapi törvényei
Példabeszédek: Ahiquar szavai: Ahiquar Szénakhéribnek, asszíria I.e. 704-681-ig uralkodó királyának egyik tanácsadója volt.
Zsoltárok könyve: Ur Siralma, Himnusz Atonhoz (Szem sírja i.e. 1365-1348), Baal és Anat történetei
Jozsué könyve: Mereptah-sztélé, El-Amarna levelek
Bírák könyve: Ahqat története, Wen-Amon Naplója, A Gezer Alamanac
SZÁMOS SZENTHÁROMSÁG LÉTEZIK:
• Anu, Enlil és Éa – a keresztény egyház ebből a hármasból lopta az “Isten az Atya”, “Isten a Fiú” fogalmakat.
• Bel-Szaturn, Jupiter-Bel, Baál-Chom
• Brahma, Visnu és Síva
• Mithra, Varuna és Indra
• Jupiter, Juno és Minerva
• Ozírisz, Ízisz és Hórusz
• A háromtestű Hekaté istennő
• A háromfejű Szkülla
• A Kabeiroi istenségek hármasa
• Kerberosz, a háromfejű kutya
• Taoizmus: a San Qing (Három Tiszta Isten) hármasa: Yu Qing (Tiszta Jáde), Shang Qing (Felsőbb Tiszta), és Tai Qing (Nagy Tiszta)
• Monju Bosatsu, Fugen Bosatsu és a történelmi Buddha alkotja a "Shaka Szentháromságot" (SHAKA SANZON)
• Ka (Az éteri lélek), Ba (Test), és Ankh (Halhatatlanság)
• Tamas (Stabilitás), Sattwa (Rendezettség), Rajas (Nyugtalanság) a “Guna” szanszkrit fordításából
• Artemisz, Afrodité és Hekaté
• Kore, Perszephoné és Démétér
• Shen (Lélek), Csi (Életerő) és Csing (Esszencia): a taoista Wai Tai (belső alkímia) három kincse
• Alfa, Omega és Ióta
• Az "Ördög vasvillája" (Poszeidón)
Keresztre feszítés:
A skandináv Isten, Odin megelőzte Krisztust. Odin egy fáról lógott, és a tudás megszerzése érdekében egyfajta halált élt át. "Újjászületése" által gnózist szerzett (haladó spirituális tudást), ahogy a furka nevű keresztre feszített egyiptomi Isten, Széth is.1 Ráadásul Krisna, Marsyas, Dodonian és Zeusz is mind fáról lógott. A Tarot "Akasztott Ember" nevű lapja is ezt jelképezi.
Alább még több fára akasztott Isten:
• A szíriai Tammuz, I.e. 1160.
• A telingonese-i Wittoba, I.e. 552.
• A nepáli Iao, I.e. 622 – a Iao-t gyakran “Jao”-nak is írják, nem ismerős? Ez a héber “Jehova” szó gyökere.
• A kelta Druidák Hesus-a, I.e. 834. Vegyük észre a hasonlóságot “Hesus” és “Jézus” között.
• A mexikói Quetzalcoatl, I.e. 587.
• A római Quirinus, I.e. 506.
• Prométheusz, I.e. 547: “A keresztre feszítés beszámolójában a kaukázusi Prométheusz – ahogy azt Seneca, Hésziodosz és más írók elmesélték – egy álló gerendára szögezték, amelyre keresztben egy másik fát erősítettek, s ez a kereszt a Kaszpi-tenger szorosainak közelében lett felállítva.”
• Az egyiptomi Thulis, I.e. 1700.
• A tibeti Indra, I.e. 725.
• Euripidész Alkésztisze, I.e. 600.
• A Phrügiai Attisz, I.e. 1170.
• A káldeus Crite, I.e. 1200.
• Az oriszai Bali, I.e. 725.
• A perzsa Mithra, I.e. 600.
Ez a lista Kersey Graves “A világ tizenhat megfeszített megváltója” című könyvéből származik, hatodik kiadás, 1960.
Latin kereszt: A latin kereszt nem volt része a kereszténységnek egészen a 7. századig, és a 9. századig nem is ismerték el teljesen.
Hal szimbólum: Pogány termékenységi szimbólum, lényegében egy oldalra fordított vagina (Húsvét / Easter: Astaroth pogány istennő ünnepe)
Glória:
1. [link]
2. [link]
A Vízözön: A Vízözön története a Gilgames-eposzban jóval több mint 1000 évvel megelőzi a keresztény beszámolót.
“Noé” bárkát épít: ÉA figyelmeztette “ZIUSZUDRÁT”, másnéven “UTNAPISTIMET”, nem pedig “Noét” a közelgő áradásról, és utasította, hogy építsen bárkát. Ez a legenda sumér eredetű.
“Mózes öt könyve”, másnéven a “Pentateuch” vagy “Tóra”, az egyiptomi
“TAROT”-ból lett ellopva és eltorzítva.
József és Potifár feleségének története, Mózes I. 39. fejezet: Anubisz és Bata (egyiptomi) történetéből lopták.
Mózes történetének párhuzamai: Szargon születése, Hórusz születése
1. Titokzatosság a születés körül
2. Szurokkal befedett nádkosárba teszik
3. Leúsztatják a folyón
4. Megtalálják és adoptálják
A bibliai Sámuel és a Királyok könyvei is sok lopott anyagot tartalmaznak az alábbiakból:
• A Mári-jóslatok
• A Mesha-sztélé
• A Karatepe felirat
• III. Salmaneszer Krónikája
• III. Salmaneszer Fekete Obeliszkje
• III. Tukulti-api-ésarra Krónikái
• II. Szargon Krónikái
• A Siloám-felirat
• A Yavne-Yam Felirat
• A Lachlish-levelek
• Az Arad Ostraca
• Szénakhérib Krónikája
• II. Nabukodonozor Krónikája
A bibliai Ezsdrás és Nehémiás könyveiben található lopott anyagok: A Cyrus-henger
Gerald Messadié: A History of the Devil
World Book Encyclopedia cikk, Zoroastrianism, © 1989
Cambridge illustrated History of Religions, szerkesztő: John Bowker. 216- 217. oldal
Mesopotamia - Pamela F. 44. oldal
The Woman's Dictionary of Symbols and Sacred Objects, Barbara G. Walker, 54. oldal
Károli Biblia
The Ancient Near East, Volume I, szerkesztő James B. Pritchard, 1958
Old Testament Parallels: Laws and Stories From the Ancient Near East, Victor H. Matthews és Don C. Benjamin, 1991
A History of the Devil, Gerald Messadié, 1993, 1996
Encyclopedia Britannica ...
Linkek, múltunk elpusztítása:
Beszámoló az Irakban talált pótolhatatlan leletek elpusztításáról és fosztogatásáról
A Bagdadi Múzeum szisztematikus elpusztítása
Még több bizonyíték a pusztításról
Régészeti nyomeltüntetés
A múlt bizonyítékainak eltüntetése a Grand Canyonban
Ha esetleg sikerül megváltoztatni a véleményed, privátban szívesen folytatom ezt a beszélgetést.
Rendben, most már tényleg utoljára írok.
Ami a legfontosabb: a szeretet soha nem értéktelen.
Végképp nem értem az okfejtésed. (Szerintem tényleg teljességgel értelmetlen; miért lenne a szeretet gyűlölet nélkül értéktelen? Pláne, ha mindenkinek adjuk...)
Csak végigfutottam azt a sokmindent, amit írtál, nem akartam megnézni a linkeket, már a véleményemet alátámasztani sincs kedvem. Ha a pusztítás alatt arra gondolsz, hogy az egyház mennyi mindent megsemmisített, hát igen, igazad van. És az egyház pusztított is. Meg titkolózott és ezt ma is csinálja. De az egyház nem egyenlő a hittel, vagy Jézussal vagy a szeretettel. Az egyházat emberek alkotják, az ember pedig gyarló.
Fájó pontomat támadod. De nem baj. Nem szégyellem, hogy keresztény vagyok, mert ezen nincs mit szégyellni- ellenkezőleg, büszke vagyok rá.
Neked pedig minden jót (most már tényleg utoljára). Légy boldog, ahogy tudsz.
Megnéztem a személyiségtípusodat, nem vagy semmi. :D
Megnéztem, kitöltöttem vele, barátom ISFJ-T. Örülök hogy ilyen, mondjuk eddig is tudtam, hogy milyen. :D
Egy magadfajta INTP-vel szívesen beszélgetnék hosszan, de párkapcsolatra nem hangzik jól. :/
Én is kitöltöm mindjárt.
Nem vagyok rocker. :(
Sőt, elég gyerekesnek tartom, ha valaki a zenei ízlésére alapozza az egész lényét. Mindenesetre, megnézem az oldalt, hátha nem csak tettetik, hogy nem a dobozban gondolkoznak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!