Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik olyannal ismerkednek neten, aki 50+ km távolságban lakik, hogy képzelik el a kapcsolatot?
Komolyan nem értem.
Addig igen, hogy a neten ismerkednek, jó esetben társkeresőn. Mondjuk ott is lehet szűrni, milyen messze lakjon maximum.
Főleg akkor kérdéses, mikor komoly kapcsolatot akarnak.
Ilyen távnál már az első randi is külön szervezést igényel, és nem is olcsó odautazni. Hetekig halasztják az első randit, mire összejön. Ilyenkor mit akarnak egymástól? Miért nem olyannal gabalyodnak bármibe, akivel tudják is tartani a kapcsolatot személyesen? Vagy elég annyi, hogy írogatnak egymásnak viberen, és havonta egyszer találkoznak?
Nem beszélve arról, hogy a közös élet igen komoly áldozatokat kíván legalább az egyik féltől, mert a lakhatást és munkát fel kell adnia, és a helyben keresni valamit.
Lehet, én vagyok túl gyakorlatias, de én simán közöltem ilyen esetben, hogy nagy a távolság.
Vagy annyira nincs más, hogy már mindegy kicsoda, csak legyen? Bármivel is jár?
Ugyan mi nem neten ismerkedtünk meg a barátommal, de 60 km-re lakik a szülővárosomtól, és 40 km-re a várostól, ahol suliba járok.
A mai világban az 50 km körüli távolság már nem is távolság... Vonattal/busszal egy óra alatt ott vagyok, tök szeretem, tudok olvasni addig is valami jó könyvet. Itthonról 465 forint a jegy hozzá, a sulitól 275, szóval nem megy rá a gatyám. Ő kocsival jön, kevesebb mint 1 óra alatt itt van.
Minden hétvégét együtt töltünk, vagy nálam, vagy nála, plusz szerdánként suli után elmegyek hozzá, és csütörtök reggel megyek vissza.
A kapcsolat legelején én is aggódtam, hogy alig fogjuk látni egymást, de így egyetlen nap van a héten, amikor egész nap nem látom egy kicsit se, egész sokat vagyunk amúgy együtt.
Aki akarja, az megoldja.
3 orszaggal "arrebb" lakott,magyar.
Megoldotta.Aztan odakoltoztem hozza.
Nyilvan ha egyetemre jarok akkor en is foloslegesnek erzem de tobb ismerosomnel is odakoltozott az egyik fel a masik varosaba mert ennyire fontos volt neki a kapcsolat.Ez nem ilyen egyszeru h keressen hozza passzolot 50kmen belul.En nem talaltam pl.
Engem nem zavarna a távkapcsolat.
Anyagi része nem okoz gondot. Mikor mindkettőnknek megfelelne utaznánk egymáshoz, együtt töltenénk 1-2 szép napot, aztán pedig vissza.
Nem mindenki él olyan életet hogy rendesen tud ismerkedni megfelelő emberekkel a közeléből, másik ok pedig az életvitel, munka, miatti időbeosztás. Ezért teljesen megfelel a heti 1-2 nap amire úgy tekintünk mint egy ajándék, feltöltődés a párunkkal.
Hülyeség olyannal ismerkedni, aki 10-20 km-nél messzebb lakik tőled.
Én ha lenne egy párom 40-60-100 km-re vagy messzebbre, úgy is megcsalnám.
24/F
240 km van közben és a barátom között, és igen, neten ismerkedtünk meg. Minden ujjamra találnék mást a környéken, de nekem ő kell, őt szeretem.
Nem társkeresőn ismerkedtünk meg, és nem is társkeresési céllal, egyszerűen így alakult.
Egyetemisták vagyunk, és 2 hetente tudunk találkozni év közben egy-egy hosszú hétvégére (péntekre és hétfő délelőttre nem vettünk fel órákat), szünetekben + nyáron sülve-főve együtt vagyunk.
Soha eszünkbe sem jutott, hogy a távolság gondot okozzon, és hűtlenkedés sem volt soha.
50 km? Viccelsz? Az egy óra utazás autóval, de még vonattal is :D Aki ennyit nem képes megtenni a másikért, hát, az olyan ember nekem speciel nem is kellene...
Mi 70-80 km-re lakunk egymástól, de egy városban dolgozunk/tanulunk, ami pont félúton van, így "kéznél" vagyunk egymásnak. A hétvégéket mindig együtt töltjük, és igen, kell utazni picit többet de ennyi áldozatot megér a dolog.
Szerintem a távkapcsolat nem 50 km-töl kezdödik, de bizonyos körülmények közt még 100-tól sem...
19:
De mi értelme messzire menni egy másik emberért, amikor SOKKAL KÖZELEBB TALÁLHATSZ UGYANOLYAN EMBERT?
Már nem a középkorban élünk, ahol egész életed során kb 500 embert ismertél meg. Jó esetben ennyi emberrel manapság 1 év alatt találkozol. Egész életedben simán találkozol 200 olyan emberrel, akivel tökéletesen összeillenétek tartós párkapcsolatra is még. És jó néhány ezret látsz, akivel dugnál is csak úgy.
Magyarul aki embert szeretsz és távol van tőled, ahhoz hasonló emberrel találkozhatsz aki a város másik felében lakik. Remélem érted, hogy az emberek nem "egyedi kis megismételhetetlen hópelyhek".
Ezért nincs értelme a távkapcsolatoknak a modern korban. Hátrányok azok vannak, előnyök azok nincsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!